19 decembrie 2013

Exclusiv: Mugur Isărescu, negocieri cu Traian Băsescu pentru fotoliul de la CotroceniZIUAnews:

Președintele Traian Băsescu intenționează să arunce în cursa prezidențialelor un candidat independent, care să se bucure de suficientă popularitate pentru a fi anunțat cu doar 2-3 luni înainte campaniei electorale din toamna anului viitor, afirmă surse apropiate Palatului Cotroceni, în exclusivitate pentru ZIUAnews. Potrivit acestora, pe parcursul ultimelor săptămâni, șeful statului și-a intensificat eforturile pentru a-l convinge pe guvernatorul Băncii Naționale - l-am numit pe Mugur Isărescu - să accepte intrarea în bătălia prezidențialelor.

Dovadă că nu iese fum fără foc, într-una dintre numeroasele apariții pe care le-a avut săptămâna trecută - majoritatea la B1 TV -, întrebat cum vede viitoarea cursă pentru Cotroceni, Traian Băsescu a precizat, cu subiect și predicat: "În 2014 să fie un președinte care să nu fie omul majorității și să nu depindă de ei."

Vicontele Davignon și Clubul de la Roma

Pe de altă parte, în urmă cu două luni, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Clubului de la Roma, Băsescu s-a întâlnit - chiar la invitația BNR - cu vicontele Etienne Davignon. Potrivit acelorași surse, la finalul discuției s-a pus pe tapet și varianta candidaturii lui Mugur Isărescu, mai cu seamă că guvernatorul este unul dintre exponenții Clubului de la Roma - organizație în rândul căreia activează oameni de știință, economiști, afaceriști importanți, înalți funcționari publici, șefi de stat și foști președinți de pe toate cele cinci continente; scopul Clubului de la Roma este să supună atenției întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.

Testat sub pământ

Totodată, deși guvernatorul nu a luat încă o decizie, sursele noastre au precizat că șansele electorale ale lui Mugur Isărescu au început deja să fie serios testate, prin diverse analize sociologice, comandate de la Cotroceni.

Primele demersuri în acest sens s-au făcut încă de la începutul verii, când niște lideri sindicali apropiați fostei puteri au început să împrăștie, prin unele mine din Valea Jiului, niște chestionare referitoare la posibilii candidați la președinție din 2014. "Coincidența" face că, printre aceștia - Crin Antonescu, Sorin Oprescu și Victor Ponta -, se număra și Mugur Isărescu, eternul specialist izbăvitor de țară, spre care Băsescu își aruncă din ce în ce mai des privirile.

O ciorbă reîncălzită

Nu e deloc periferic că șeful statului a ales să arunce pe piață ideea unui candidat independent la prezidențiale, chiar în contextul unui nou atac dezlănțuit la adresa USL, Victor Ponta și Crin Antonescu fiind acuzați că au ciopârțit Codul Penal de dragul superimunității, și că vor să dea undă verde Legii Amnistiei, care ar urma să ne umple țara de pușcăriași periculoși. În realitate, în contextul divergențelor tot mai acute din sânul USL, președintele reîncălzește o ciorbă mai veche, pe care intenționează să ne-o servească până în pânzele albe: politicienii corupți și lupta anticorupție - tematica predilectă a lui Traian Băsescu, etalată atât pe vremea defunctei Alianțe D.A., cât și cu ocazia suspendărilor sale din funcție.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Secta lui Băsescu propovăduiește "mântuirea prin Isărescu-Ponta"

http://riddickro.blogspot.ro/2013/05/secta-lui-basescu-propovaduieste.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):