19 decembrie 2013

Exclusiv: Mugur Isărescu, negocieri cu Traian Băsescu pentru fotoliul de la CotroceniZIUAnews:

Președintele Traian Băsescu intenționează să arunce în cursa prezidențialelor un candidat independent, care să se bucure de suficientă popularitate pentru a fi anunțat cu doar 2-3 luni înainte campaniei electorale din toamna anului viitor, afirmă surse apropiate Palatului Cotroceni, în exclusivitate pentru ZIUAnews. Potrivit acestora, pe parcursul ultimelor săptămâni, șeful statului și-a intensificat eforturile pentru a-l convinge pe guvernatorul Băncii Naționale - l-am numit pe Mugur Isărescu - să accepte intrarea în bătălia prezidențialelor.

Dovadă că nu iese fum fără foc, într-una dintre numeroasele apariții pe care le-a avut săptămâna trecută - majoritatea la B1 TV -, întrebat cum vede viitoarea cursă pentru Cotroceni, Traian Băsescu a precizat, cu subiect și predicat: "În 2014 să fie un președinte care să nu fie omul majorității și să nu depindă de ei."

Vicontele Davignon și Clubul de la Roma

Pe de altă parte, în urmă cu două luni, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Clubului de la Roma, Băsescu s-a întâlnit - chiar la invitația BNR - cu vicontele Etienne Davignon. Potrivit acelorași surse, la finalul discuției s-a pus pe tapet și varianta candidaturii lui Mugur Isărescu, mai cu seamă că guvernatorul este unul dintre exponenții Clubului de la Roma - organizație în rândul căreia activează oameni de știință, economiști, afaceriști importanți, înalți funcționari publici, șefi de stat și foști președinți de pe toate cele cinci continente; scopul Clubului de la Roma este să supună atenției întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.

Testat sub pământ

Totodată, deși guvernatorul nu a luat încă o decizie, sursele noastre au precizat că șansele electorale ale lui Mugur Isărescu au început deja să fie serios testate, prin diverse analize sociologice, comandate de la Cotroceni.

Primele demersuri în acest sens s-au făcut încă de la începutul verii, când niște lideri sindicali apropiați fostei puteri au început să împrăștie, prin unele mine din Valea Jiului, niște chestionare referitoare la posibilii candidați la președinție din 2014. "Coincidența" face că, printre aceștia - Crin Antonescu, Sorin Oprescu și Victor Ponta -, se număra și Mugur Isărescu, eternul specialist izbăvitor de țară, spre care Băsescu își aruncă din ce în ce mai des privirile.

O ciorbă reîncălzită

Nu e deloc periferic că șeful statului a ales să arunce pe piață ideea unui candidat independent la prezidențiale, chiar în contextul unui nou atac dezlănțuit la adresa USL, Victor Ponta și Crin Antonescu fiind acuzați că au ciopârțit Codul Penal de dragul superimunității, și că vor să dea undă verde Legii Amnistiei, care ar urma să ne umple țara de pușcăriași periculoși. În realitate, în contextul divergențelor tot mai acute din sânul USL, președintele reîncălzește o ciorbă mai veche, pe care intenționează să ne-o servească până în pânzele albe: politicienii corupți și lupta anticorupție - tematica predilectă a lui Traian Băsescu, etalată atât pe vremea defunctei Alianțe D.A., cât și cu ocazia suspendărilor sale din funcție.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Secta lui Băsescu propovăduiește "mântuirea prin Isărescu-Ponta"

http://riddickro.blogspot.ro/2013/05/secta-lui-basescu-propovaduieste.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):