07 decembrie 2013

Dovada că Sistemul încearcă să-l blocheze pe Dan Diaconescu


După intimidarea de la Braşov, unde a fost chemat ca martor în procesul lui Cioacă, şi la care a fost singurul care s-a prezentat (nici măcar inculpatul aflat în arest sau ceilalţi martori n-au făcut-o), iată dovada clară a înscenării care ar putea duce la blocarea candidaturii lui Dan Diaconescu. Că doar n-o intra vreun muţunache de la PDL sau de la Partidul Băsesc în turul doi cu Căcărău. Iar dacă s-ar sparge USL, ultimul ar avea dificultăţi la calificarea pentru turul doi cu Isărescu (cel mai probabil candidat prezidenţial al PSD), urmând un tur doi Isărescu vs Diaconescu, mai nesigur decât unul Isărescu vs Căcărău.
”A fost o citaţie trimisă la o adresă mai veche. Acea citaţie a ajuns în cele din urmă la mine. Un domn m-a sunat şi mi-a spus că ar fi bine să mă prezint la proces. Mai interesant este că nu s-a mai prezentat nimeni în afară de mine, nici Cristian Cioacă, mai erau citaţi vreo zece martori. Eu n-am mai auzit aşa ceva până acum, să nu vină nici măcar inculpatul, dat fiind că el este în arest. Eu mă voi prezenta şi la celelalte termene. Păcat că Elodia este dispărută şi nu poate să se mai prezinte niciodată.”
Dovada: procurorii DNA (de subordonare băsistă, deci) cer în ambele "cazuri de şantaj" câte o pedeapsă de nouă ani pentru Dan Diaconescu, în condiţiile în care Codul penal dispune un maxim de şapte ani. O continuare a presiunilor, după suspendarea transpartinică ("PDUSL") a postului OTV, de către CNA.
Codul penal, Art. 211 - Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
(2) Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea strictă de la 2 la 7 ani.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: