13 decembrie 2013

Ciutacu: Băsescu a fost locomotiva USL în 2012


Ceea ce am susţinut şi susţin şi acum. Şi-o spusese chiar el.
“Citesc îngreţoşat tot soiul de vome băsiste, care acum un an juma’ nu mai aveau curaj să iasă pe stradă de teamă că le-ar putea lua lumea la poceală, despre trezirea din prostie a votanţilor USL după ultimul an de guvernare. Tupeul lor e inimaginabil. Nu, viermilor, nu de proşti au votat oamenii USL. Şi nici seduşi de promisiunile electorale ale cuplului Ponta-Antonescu, şi nici de dragul şpăgilor electorale (pe care le împărţiţi toţi), ci de furie împotriva voastră. I-au mânat, pe de o parte, disperarea că nu mai scăpau odată de voi, după două cicluri electorale de abuzuri, hoţii, teroare, clientelism şi extremism politic, respectiv, pe de altă parte, dorinţa de revanşă după ce le-aţi furat, cu un sprijin extern dezgustător, voturile de la referendumul pentru demiterea celui mai nociv personaj pe care l-a dat politica românească de la Ceauşescu încoace. Nu vă mai suportau, pe voi şi pe Băsescu al vostru. Toate astea la un loc i-au dus pe uselişti la 70% în Parlament, nu criza sau ameţelile demagogico-doctrinare. Acum, oamenii sunt, după caz, dezamăgiţi, revoltaţi, resemnaţi, fiecare după cum percepe influenţa imobilităţii şi incoerenţei guvernării asupra traiului său zilnic. Îi vor mătura şi pe ăştia când s-o coace nemulţumirea, la fel cum v-au ras şi pe voi, prin vot. Din nefericire, n-au alternative viabile. Atât a fost în stare să producă votabil clasa politică românească: voi şi ei. Aşa că noua schimbare se va petrece în favoarea voastră (dacă sunteţi în stare să vă revopsiţi abil) ori a vreunei forţe politice antisistem (dacă păpuşarii vor reuşi s-o coaguleze şi să-i inventeze nişte lideri fără scheleţi în dulapuri). Citând din filosoful Vanghelie, care are mare dreptate-n puţinătatea-i de idei politice, viaţa e rotundă”.

http://www.dcnews.ro/2013/12/ciutacu-catre-basisti-viermilor-nu-de-prosti-au-votat-oamenii-usl/

4 comentarii :

Riddick spunea...


... şi se pare că a fel va fi şi la europarlamentare, Băsescu-n funcţie va ţine la un loc voturile "totale" ale USL (PSD+PnL+PC+UNPR).

Nu degeaba s-a mimat demiterea:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/nimeni-nu-i-atent-la-cacarau.html

Anonim spunea...

http://www.mondonews.ro/sondaj-ccscc-jumatate-dintre-romani-nu-nu-stiu-nimic-despre-legea-descentralizarii/

Riddick spunea...


E "cu cântec", am mai scris aici:

(Des)centralizarea USL-Dragnea" întăreşte puterea judeţelor (a CJ-urilor) în anticiparea unui eşec al regionalizării prin referendum (adică: respingere, nevalidare, sau ne-convocare de referendum), urmând a se aplica Planul B - comasarea de judeţe şi tratarea "judeţelor mari" drept regiuni, fără a se mai revizui Constituţia. Se poate face cu majoritate simplă, la parlament, cu amendarea Legii Administraţiei Publice Locale. Variantă agreată de PDL. USL, pe de altă parte, intenţionează eliminarea judeţelor "în faza ulterioară".

El problemo - dacă referendumul de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei") eşuează, fie prin nevalidare, fie prin ne-falsificare (falsificare precum la cel din 2003), cei care ar urma Planul B şi-ar cam da foc la valiza politică.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/11/fac-un-pronostic-riscat.html

Anonim spunea...

Amin !
Iar daca romanii vor simti din nou ca au fost tratati ca niste ''mobile'' de niste sarlatani care se cred subtili, desi ei sint niste golani sadea, s-ar putea sa explodexe mamaliga si atunci sa te tii !!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: