13 decembrie 2013

Ciutacu: Băsescu a fost locomotiva USL în 2012


Ceea ce am susţinut şi susţin şi acum. Şi-o spusese chiar el.
“Citesc îngreţoşat tot soiul de vome băsiste, care acum un an juma’ nu mai aveau curaj să iasă pe stradă de teamă că le-ar putea lua lumea la poceală, despre trezirea din prostie a votanţilor USL după ultimul an de guvernare. Tupeul lor e inimaginabil. Nu, viermilor, nu de proşti au votat oamenii USL. Şi nici seduşi de promisiunile electorale ale cuplului Ponta-Antonescu, şi nici de dragul şpăgilor electorale (pe care le împărţiţi toţi), ci de furie împotriva voastră. I-au mânat, pe de o parte, disperarea că nu mai scăpau odată de voi, după două cicluri electorale de abuzuri, hoţii, teroare, clientelism şi extremism politic, respectiv, pe de altă parte, dorinţa de revanşă după ce le-aţi furat, cu un sprijin extern dezgustător, voturile de la referendumul pentru demiterea celui mai nociv personaj pe care l-a dat politica românească de la Ceauşescu încoace. Nu vă mai suportau, pe voi şi pe Băsescu al vostru. Toate astea la un loc i-au dus pe uselişti la 70% în Parlament, nu criza sau ameţelile demagogico-doctrinare. Acum, oamenii sunt, după caz, dezamăgiţi, revoltaţi, resemnaţi, fiecare după cum percepe influenţa imobilităţii şi incoerenţei guvernării asupra traiului său zilnic. Îi vor mătura şi pe ăştia când s-o coace nemulţumirea, la fel cum v-au ras şi pe voi, prin vot. Din nefericire, n-au alternative viabile. Atât a fost în stare să producă votabil clasa politică românească: voi şi ei. Aşa că noua schimbare se va petrece în favoarea voastră (dacă sunteţi în stare să vă revopsiţi abil) ori a vreunei forţe politice antisistem (dacă păpuşarii vor reuşi s-o coaguleze şi să-i inventeze nişte lideri fără scheleţi în dulapuri). Citând din filosoful Vanghelie, care are mare dreptate-n puţinătatea-i de idei politice, viaţa e rotundă”.

http://www.dcnews.ro/2013/12/ciutacu-catre-basisti-viermilor-nu-de-prosti-au-votat-oamenii-usl/

4 comentarii :

Riddick spunea...


... şi se pare că a fel va fi şi la europarlamentare, Băsescu-n funcţie va ţine la un loc voturile "totale" ale USL (PSD+PnL+PC+UNPR).

Nu degeaba s-a mimat demiterea:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/nimeni-nu-i-atent-la-cacarau.html

Anonim spunea...

http://www.mondonews.ro/sondaj-ccscc-jumatate-dintre-romani-nu-nu-stiu-nimic-despre-legea-descentralizarii/

Riddick spunea...


E "cu cântec", am mai scris aici:

(Des)centralizarea USL-Dragnea" întăreşte puterea judeţelor (a CJ-urilor) în anticiparea unui eşec al regionalizării prin referendum (adică: respingere, nevalidare, sau ne-convocare de referendum), urmând a se aplica Planul B - comasarea de judeţe şi tratarea "judeţelor mari" drept regiuni, fără a se mai revizui Constituţia. Se poate face cu majoritate simplă, la parlament, cu amendarea Legii Administraţiei Publice Locale. Variantă agreată de PDL. USL, pe de altă parte, intenţionează eliminarea judeţelor "în faza ulterioară".

El problemo - dacă referendumul de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei") eşuează, fie prin nevalidare, fie prin ne-falsificare (falsificare precum la cel din 2003), cei care ar urma Planul B şi-ar cam da foc la valiza politică.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/11/fac-un-pronostic-riscat.html

Anonim spunea...

Amin !
Iar daca romanii vor simti din nou ca au fost tratati ca niste ''mobile'' de niste sarlatani care se cred subtili, desi ei sint niste golani sadea, s-ar putea sa explodexe mamaliga si atunci sa te tii !!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: