05 decembrie 2013

Ciripoi spune cu glas tare ceea ce devine tot mai evident: Isărescu, candidatul păpuşarilorCoropişniţa care a ros subteran, din umbră (ani, şi ani, şi ani...), împinsă spre funcţia supremă în stat !

Roşca-Stănescu, la CorectNews: 

Este dezvăluit candidatul surpriză

Se numeste Mugur Isarescu. Una dintre cele mai longevive personalitati ale Romaniei recente. Eternul guvernator al Bancii Nationale. Un nume deseori vehiculat. Intr-o maniera discreta. O candidatura surpriza la prezidentiale. Care, pe zi ce trece, inceteaza de a mai fi o surpriza. Si se transforma in certitudine. Este el artizanul acestei spectaculoase operatiuni electorale, sau este doar un instrument? Si daca da, al cui?

Cu o insistenta din ce in ce mai accentuata, INSCOP, un institut de cercetare de piata arondat grupului Adevarul si ale carui rezultate sunt preluate cu proptitudine nu numai de publicatia mai sus amintita, ci si de Evenimentul zilei, HotNews si Romania libera, ne arata ca Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, s-ar putea califica la alegerile prezidentiale atat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, cat si pentru o victorie finala. Cine se afla in spatele acestui institut, cine si ce anume urmareste in plan politic este mai putin important. Cel putin pentru acest demers analitic. Esential insa, mi se pare sa incercam, dicolo de rezultatele unor sondaje de opinie, sa vedem care sunt sansele reale ale lui Mugur Isarescu daca el va decide sa se lase aruncat in lupta.

Pentru a intelege intreaga increngatura politica care il plaseaza pe Isarescu intr-un epicentru informal al cursei prezidentiale, cred ca este util ca, in prealabil, sa stabilim cateva premise. Prima si cea mai importanta este ca, in mod oficial, guvernatorul BNR nu a facut absolut nici un anunt in aceasta privinta. Nu a confirmat niciodata vreo intentie de a candida in 2014, dar nici nu a infirmat, fara echivoc, un asemenea proiect. Pe de alta parte, nu exista nicio forta politica care sa-l fi adjudecat in vreo calitate de candidat. USL, impreuna sau separat, dispune de propriul sau de proprii candidati. Asa-zisa Dreapta, la randul ei, alcatuita din nebuloasa de formatiuni politice care graviteaza in jurul lui Traian Basescu, a lansat pana acum, in mod oficial, numele a doi posibil candidati, altii decat Mugur Isarescu. Este vorba de Catalin Predoiu si Mihai Razvan Ungureanu. S-a mai vehiculat numele Elenei Udrea. Unde, in aceasta paradigma, ar urma sa se inscrie in cursa, daca o va face, Mugur Isarescu?

Evident, toti cei care sunt interesati de o candidatura a acestuia vizeaza electoratul de dreapta. Cu atat mai mult cu cat acelasi Mugur Isarescu a mai candidat o data tot din partea dreptei. Intrucat este limpede ca liberalii il au drept candidat pe Crin Antonescu, rezulta ca Mugur Isarescu ar urma sa fie doar candidatul a ceea ce a mai ramas din electoratul lui Traian Basescu. Si, din aceasta perspectiva, el ar trebui sa ii inlocuiasca pe toti ceilalti ipotetici candidati, apoi sa reuseasca sa obtina suficiente voturi pentru a intra in turul doi, eliminandu-l pe Crin Antonescu. Si numai astfel el ar putea beneficia, teoretic, in al doilea tur de scrutin, de voturile electoratului liberal si, teoretic, ar putea castiga in masura in care, la sfarsitul anului viitor, Romania profunda va fi mai de dreapta decat de stanga.

Ar fi o adevarata prestidigitatie. Pe care insa unii o iau cat se poate de serios in calcul. Si de aici, fireste, apar speculatii. Legate de prezenta in Romania a vicontelui Etienne Davignon, liderul neoficial al Grupului Bilderberg, care, din cate se aude, dupa ce s-a intalnit cu Traian Basescu, i-a facut si o vizita, la resedinta sa personala, guvernatorului BNR. Legenda spune ca in Grupul Bilderberg se hotarasc destinele unor importanti oameni politici.

Voi reveni maine intr-o tentativa de a anticipa viitoarele miscari de pe tabla de sah a prezidentialelor, in eventualitate in care ipoteza Isarescu ar fi adjudecata de unele forte politice.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Asta mă face să ies din casă la un eventual tur doi Isărescu vs Căcărău, la unul Ponta vs Căcărău nu m-aş fi deranjat.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Sever Voinescu, 2019: "Îmi dau bine seama că o Românie desprinsă de Uniune sau o Uniune mai slabă cu România în interior ar fi, pentru mine și pentru cei din jurul meu, scenarii de coșmar. Încercînd să-mi exersez luciditatea pe cît pot, văd așa: dacă acest popor român al meu, cu suma lui de defecte și calități, ajunge să fie deplin suveran în propria noastră țară va fi o nenorocire, înainte de toate, pentru noi înșine. Dezastrul pentru România ar fi să încapă exclusiv pe mîna românilor! Dacă vrem să trăim cît de cît în siguranță și cît de cît în prosperitate, nu o putem face decît în interiorul UE, supunîndu-ne regulilor UE. [...] În condițiile lumii românești, este imposibil să fii conservator și să vrei să ieșim din UE. Pentru simplul motiv că un conservator știe că suveranitatea nu este un scop, ci un mijloc. Un conservator știe că scopul unei națiuni este prezervarea și prosperitatea. Suveranitatea este doar un mijloc – mă ajută sau nu să ating scopul? Lucid, lucid pînă la durere, răspunsul meu este că poporul român, așa cum este el acum, nu este capabil să folosească suveranitatea în scopul prezervării și creșterii prosperității sale."

Postări populare (nu P.P.E. !):