11 noiembrie 2013

Recunosc că ne umblă la buzunare, ca să nu fim atenţi că ne fură chiar Statul

DIVERSIÚNE, diversiuni, s. f. 1. Încercare de a schimba cursul unei acțiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intențiile, gândurile, acțiunile sau planurile cuiva. ♦ Spec. Acțiune de luptă astfel dusă încât să-l inducă în eroare pe inamic asupra intențiilor reale de luptă. 2. Acțiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice. (DEX online)  

Cum să se dea unii pe alţii în vileag pe chestiunile grave ? Cum să zică unul despre altul că lucrează - în coordonare - pentru dizolvarea României în "SUE" ? Aşa că Ponta bagă"Băsescu umblă la nivelul de trai", iar Băsescu bagă"Ponta şi USL distrug echilibrul economic cu greu câştigat". Pentru fiecare "tabără" (este una şi aceeaşi, de fapt !) există destui tembeli care pun botu', şi astfel Sistemul gestionează mult mai uşor "piaţa politică" dacă ea se împarte doar în băsişti şi USL-işti. Tema socială este preferată temei naţionale, la cea de-a doua majoritatea e clară, transcende partidele, aşa că se caută un alt criteriu de constituire a majorităţilor (de opinie, electorale...).

Si dă-i si luptă, si luptă si dă-i, neicusorule...
Băsescu (azi): "Aduceți-vă aminte declarația lui Ponta - președintele a vândut România la Consiliul European. Stupiditatea declaraţiei e uşor de combătut, nu ştiu cine a cumpărat-o, ce şef de stat sau poate preşedintele Consiliului. Afirmaţia avea menirea să se adauge falsului generat de Sorin Roşca Stănescu, să ajungem într-o comisie care să acuze preşedintele de înaltă trădare. E mult mai convenabilă pentru situaţia în care se află ei, implică un vot cu două treimi, care conduce automat la suspendarea preşedintelui până se pronunţă Înalta Curte. Acesta a fost planul, şi aici a lucrat şi Victor Ponta."
"A vândut" ceva ce Ponta şi USL au ratificat cot la cot cu PDL, "eurodiktatul fiscal" (limita deficitului bugetar). 

Dacă USL chiar vroia să scape de Băsescu şi nu mima (parlamentul majoritar USL a reintrodus pragul de 50% şi Căcărău l-a promulgat), era încă o variantă: suspendarea cu votul a 2/3 din parlament şi trimiterea în judecată pentru înaltă trădare. Cum, "pe ce bază" ?!

Iată "autodenunţul" (cu variante - aici, aici şi aici):
"Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia."
Da' ce te faci cu Ponta ?! Care spune acelaşi lucru:
"În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România şi o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca şansă să supravieţuiască integrându-se mai mult şi fiind mai unită decât este acum. Şi vorbesc aici de politici fiscal bugetare comune, de uniunea monetară, de accederea şi a noastră şi a altora în spaţiul euro. Deci eu cred că ne vom integra şi mai mult. Nu ştiu, poate găsim o soluţie - există şi în Constituţia actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poţi să faci modificări sau să adopţi legi cu caracter constituţional."

"Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - şi sper să se realizeze pe parcursul vieţii mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

7 comentarii :

Riddick spunea...


"Au luat mai mult decat atat, bre nea' Tilica: au luat independenta! Ti-au promis salariu dublu, fletule, si ti-au luat independanta tarii din mana! Te-ai prins?"

Dinozaurul tare in dinţi: "M-au tăiat de la râs"

Nea Tilica Ciocanel e ingandurat, chiar posac:
- M-au taiat de la ras! imi explica el, dupa ce insist sa aflu ce are, m-au taiat nemernicii, din motive de economie, fir-ar ei de ocara cu administratia lor cu tot! Dar stii cum: de-abinelea!
Din vorba in vorba aflu ca nea Tilica facea parte dintr-o echipa de ras, care se deplasa la diverse comedii televizive si la un semnal se apuca sa emita hohote.
- Aveam ras bun, dom'le, sanatos, ma bataiam, faceam ca toti dracii pentru o bucata de paine, zice el. Mi-a fost suspect cand ne-a imprimat de vreo doua ori. Acum vira!, baga caseta unde vor la replici, nu-i mai costa neam, dar eu ce fac? De la aplauze m-au taiat, de la topait in jurul ringului m-au taiat, unde briciul lui Zevedei ajungem? Am mai fost in vreo doua suite electorale, imbracat in jerseu de culori diferite, de-acolo nu mi-a picat mare lucru. Cum nici cu votul la prezidentiale nu pot sa traiesc cine stie cat! Sigur ca am facut rost de mai multe peschesuri, de la mai multe partide, dar orisicat, e malaiul slabut. Unele minoritati nu mai dau nimic, din cauza crizei.
- Si inainte ce faceai, domnu' Ciocanel?
- Munceam! Aveam salariu, nu cine stie cat, mai luam prime, ciubuce. Daca aveam pofta de mai mult, mai boscaneam si la niste firme, mai ascunse. Acum firmele au dat faliment, altele au plecat. Postu' mi s-a desfiintat, pe urma a dat si uzina in primire, au facut-o aschii. Am mai lucrat putinel la demolari, pana m-am sontorogit. O vreme bunicica am tinut casa dinspre aplaudaci si razatori, acu' ma taie si de-aici! Ce fac?
- Revolutionar n-ai fost?
- Ba da, ca m-au dus cu presul! Spuneau atunci dimineata, la uzina, ca daca dam de pamant cu dictatura ne dubleaza salariile. Ca inceteaza mizeria! Ca fiecare va castiga cat va dori! Ca o sa fim liberi, sa nu mai strigam lozinci, sa nu mai facem cultul personalitatii cu aplauze si cu ochii tinta la nea' Nicu. Ca o sa "traim bine"!
- Si nu te-ai agitat ca lumea, n-ai luat si dta brevet si pensie de revolutionar?
- Nu, am stat ca prostul cu masele. Pe urma am vazut bagaciosi, ba si unii care nu fusesera deloc in ziua aia nicaieri, dar aveau rude bine infipte, ca se intind la mari pomeni. Mi-a fost scarba. M-am apucat de ras profesionist. Aplauzele la stiam mai dinainte. Atunci erau cam de frica, dar acum se plateau! O vreme iesea lozul, dar uite ca s-a golit haznaua, tot de catre pezevenghi. Ne-au spus atunci ca ne dubleaza salariile, si ca libertate, si ca democratie, si c-o fi... c-o pati... canci! Acu' trebuie sa ma infierbant, ca sa iau pitacul, dar nu pentru nea' Nicu, care ne facu uzina, ci pentru alti belengheri, care toti vor sa fie ca el, dupa ce au paraduit si au dat de pamant cu tot ce au apucat!
- Dar uzina aia nu era si a dumitale?
- Intr-un fel era. Tineam si eu de un capetel, aveam si eu o iota din ea, trebuia sa ma intrebe si pe mine! Si tara era a mea, aveam si eu o cirta din ea, trebuia sa ma intrebe si pe mine! Si nu mofturi d-astea electorale, de care mi se rupe-n paispe; chestii ca unde mergem, unde ne bagam inaintarea. La industrie nu, la agricultura nu, la comert nu, atunci unde doamne iarta-ma!? La constructii mai salcam! Pan' la urma ni le-au luat veneticii pe toate! Acu imi pierz si ultimul job!
- Au luat mai mult decat atat, bre nea' Tilica: au luat independenta! Ti-au promis salariu dublu, fletule, si ti-au luat independanta tarii din mana! Te-ai prins?
Nea' Tilica Ciocanel s-a cam zapacit. Ridica niste ochi buimaci la mine, cauta sa se dumireasca. Nu stiu daca l-am luminat. In orice caz: l-am taiat si eu de la ras!

http://riddickro.blogspot.ro/2012/01/everac-potpourri-iii.html

Crystal Clear spunea...

Se bat cu frişcă în timp ce ne buzunaresc

Riddick spunea...

Pâi şi buzunăreala tot diversiune este, de fapt ei lucrează di granda.

(en gros)

Crystal Clear spunea...

La TV , după ce apare DJ Vulpescu şi spune că i s-a oferit spagă 7 mil eur vin cu un flsagrasntdeşpaga in oi si ţigări undeva la ţară.poi, iar Basescu care zice că e complot contra lui ca să-l acuze de înalta trădare.

În ce hal au adus ţara asta, nemernicii !
Toţi întră la înalta tradare.
Munca silnică pe viaţă , pentru comunitate,asta trebuie sa facă .Ei, dar si famiile lor,cu procese separate. Se susţin unii pe alţii la hoţie

Riddick spunea...



Everac: Carcaletele (bilanțul dur al situației)

[...] Dacă de pildă cineva vrea să facă acum un bilanţ dur al situaţiei, şi sunt oameni capabili să-l facă, şi sunt oameni care chiar îl fac, încât în zece minute îţi dai seama că suntem în oală şi fierbem ca nişte raci fără ieşire, peste alte cinci minute vine emolientul, vine show-biz-ul şi dă cu zeamă dulce-acrişoară de uitare, nivelează, drege, acoperă, reduce la proporţii de mic amănunt trecător grozăviile tragice care s-au spus, hotărâtoare pentru viaţa noastră, le tăvălugeşte cu zâmbete, cântece şi fese goale, cu reclame de pampărşi, cu bonomii tâmpe sau deşucheate; şi le anulează, le scoate din actualitate, înfigând peste ele alte actualităţi, cât mai divertizante. Nimeni nu mai ţine azi un discurs al naţiei neastupat de fleacuri, nedisputat de saloane de automobile şi de praf pentru curăţat bideuri. Nimeni nu mai e capabil să vorbească serios o oră în România, din cauza show-biz-ului şi reclamei, a facerii şi afacerii diversiunii. În timpul ăsta translaţia capitalurilor străine continuă, în tăcere, cu toate ţâţânile unse.

Nu suntem, (departe de asta) o ţară de alcooluri tari (decât într-o anumită părticică a Transilvaniei). Ţuicuşoarele noastre sunt îndeobşte uşurele. Iar peste vin turnăm apă minerală sau sifon, ca să facem şpriţ. Nu suntem ţară de votcă, şnaps sau whisky, ci de şpriţuri răcoroase, aici ne duce firea. Iar dacă vinul nu e destul de bun şi de dulceag, dacă e poşircă ordinară, greţoasă, turnăm peste el sirop. Facem adică un carcalete... şi ne ameţim cu el. E vocaţia noastră.

http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/everac-carcaletele-bilantul-dur-al.html

Crystal Clear spunea...

Probabil ,dar mai sunt si cei 70 de ani de comunism spalarea si emigrarea creierelor. Sunt familii nîn care fraţii sau părinţii sunt cu totul diferiţi ca şi personalitate.
Uite-te la America ce voteaza de 8 ani încoace....
Oricum cei care mai au timp şi putere nu pot sta deoparte, trebuie sa facă ceva. N-aveam de unde să ştim ce ne rezervă istoria În 1990 , nici În 2000 sau chiar în 2007 ....

Riddick spunea...

Trebuie atacaţi non-stop ("establişmentul").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: