Mascaradă abjectă. Sistemul l-a impus (prin Dragnea) pe Mihai Tudose, trecut prin filieră SUA-NATO-SRI-MApN. Apartenenţa lui Tudose la PSD este mai degrabă un detaliu birocratic, iar faptul că partidul (şi aliatul ALDE) acceptă aşa ceva arată precaritatea mediului politic şi chiar a existenţei statale a României.

© my angry rants


04 noiembrie 2013

Mascarada merge înainte, aşa cum s-a stabilit


Unul dintre „băieții“ de la comunicare din PSD îmi spunea: „O să vedeți ce distracție va fi cînd Victor se va lăsa tăvălit de Crin ca să-l ajute în campanie“. Relația Ponta-Antonescu rămîne OK, „deși nu se mai țin de mînă, ca la început“.
Dedublarea - un trepăduş de-al lor "dă din casă" 

"Știind scenariul lor încă de când s-au înființat, știu și că această variantă era luată în calcul de mulți. Unul va juca o carte, cea a apropierii de regulile europene, acesta va fi PSD, și celălalt partid va juca o carte mai degrabă naționalistă - PNL. În felul acesta ei cred că se intind pe mai multe culoare, unul de dreapta, altul de stânga, unul naționalist, altul internaționalist, unul mai autoritar, altul mai libertarian etc. E un program dinainte făcut."
Ruperea USL, un scenariu care se aplică potrivit graficelor 
 "Scandalul" din USL urmărește acapararea întregului spectru politic, de la naționaliști la europeiști, de la socialiști la monarho-dudiști, de către PSD, PnL și clica din jurul lui Băsescu (cu tot cu "disidenții" din PnL). Sunt vizate spre a fi anihilate PDL și PP-DD. 

Cotidianul.ro:
Un fleac, l-au terminat

 
[...] Încă nu s-a spus explicit, dar în curând se va arăta că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este răspunzător de eşecul privatizării CFR Marfă, că doar Ministerul Transporturilor este condus de liberala Ramona Mănescu. Crin Antonescu va fi făcut răspunzător şi de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, fiindcă ministrul Sănătăţii este liberalul Eugen Nicolăescu. 

 
Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de pesedişti, în frunte cu tata socru, încep să-şi dea ochii peste cap şi să spună că aşa ceva nu se poate. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a declarat că România este o ţară debilă, de parcă România ar fi vreo forţă în Europa şi în lume.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de jurnalişti încep să se minuneze de ce a putut declara preşedintele PNL. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a criticat pactul de coabitare, cu toate că a fost prezent la semnarea documentului. Şi ce ar fi trebuit să facă? Să rupă hârtia semnată de Traian Băsescu şi Victor Ponta? Dar, ce, nu s-ar mai fi găsit o coală de hârtie la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria?

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de analişti încep să mormăie că acesta a mers prea departe. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a avut cuvinte dure la adresa Curţii Constituţionale şi a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aşa ceva nu se face de către candidatul la preşedinţia unei ţări membre a Uniunii Europene.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că domnul Tăriceanu îi şi comentează spusele. Vai de mine, vai de mine, dar Crin Antonescu a criticat Guvernul.

Probabil că pactul de coabitare semnat de Traian Băsescu şi Victor Ponta are o anexă de care Crin Antonescu habar nu are. O anexă în care domnii Băsescu şi Ponta s-au angajat unul în faţa celuilalt ca, împreună cu instituţiile statului şi cu oamenii lor din politică şi din presă, să-l termine pe domnul Antonescu. Să-l termine cu mult înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor. Traian Băsescu şi Victor Ponta mai au puţin până când vor reuşi acest lucru şi vor putea exclama mulţumiţi: „Un fleac, l-am terminat!”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Horia-Roman Patapievici, 2009: "Ei bine, teza mea este că Parlamentul European, care funcţionează mai degrabă ca un club de influenţare şi de lobbying decât ca un parlament obişnuit, e chemat să joace, pentru viitor, rolul corpului politic absent. Rolul său îmi pare a fi acela de a forma o comunitate politică provizorie, în vederea realizării treptate a comunităţii politice permanente, care, în proiect, ar fi demosul european. Parlamentul European este, prin urmare, un fel de corp politic european avant la lettre: în el, aşa zicând, se experimentează in vitro poporul politic european".

Postări populare (nu P.P.E. !):