17 noiembrie 2013

Mai gândiți-vă atunci când intenționați să votați partide PPE la alegerile europarlamentare


Și la alte alegeri. Fiindcă îi votați de fapt pe tovarășii de drum ai eurosocialiștilor (PES). Același lucru e valabil și cu partidele membre în ALDE (PnL, PC).

Cristian Preda (Dilema Veche - „Influenţa germană nu e o formă de dominaţie“):
Modelul „marii coaliţii“ e cel folosit şi în Parlamentul European. Compromisul dintre PPE şi socialişti e la baza funcţionării legislativului european. E un compromis onorabil, nu unul care compromite. De ce? Fiindcă asociază cele două mari opţiuni politice proeuropene degajate la nivelul statelor-membre, fiindcă e bazat pe o negociere serioasă şi detaliată a modului în care interesul general poate deveni operaţional. Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Pentru mine nu e o noutate chestiunea colaborării PPE-PES, am vrut doar să arăt o confirmare. Deși au mai fost și altele, precum la înțelegerea de la alegerea președintelui parlamentului european:



Trebuie sa plec, Avem intilnire cu Schultz, candidatul pentru presedintia PE.

Va multumesc pentru intrebari, sper ca am raspuns multumitor, adresa mea de mail ramine la dispozitia d-voastra pentru orice intrebare.

Toate bune,
Marian Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu este Vicepresedinte al Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) in Parlamentul European, Membru al Comisiei pentru transport si Turism, Membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, al Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie si al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne.

http://www.parlamentor.ro/news/cum-se-pozitioneaza-romania-in-tratativele-pentru-viitorul-cadru-financiar


Martin Schulz: "Înţelegerea rămâne valabilă"

Adică, înţelegerea dintre grupul socialist (S&D) din Parlamentul European şi grupul popular (EPP/PPE), "de dreapta".

Înţelegerea încheiată în 2009, la începerea legislaturii, prevedea ca la jumătatea actualului mandat al parlamentului (de 5 ani), funcţia de preşedinte al PE să fie ocupată în primii doi ani şi jumătate de un europarlamentar din partea PPE (Jerzy Buzek, din Polonia), iar în cea de-a doua jumătate de mandat preşedintele parlamentului să fie din partea grupului socialist.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/09/martin-schulz-intelegerea-ramane.html


Schulz a fost ales şi cu voturile PDL

Martin Schulz a fost ales preşedinte al Parlamentului European în urma înţelegerii dintre grupurile PPE (popular, din care face parte şi PDL) şi S&D (socialist).

http://riddickro.blogspot.ro/2012/11/schulz-fost-ales-si-cu-voturile-pdl.html

Riddick spunea...

"Da, bine, dar cu cine, atunci ?"

Cu PP-DD sau cu Partidul Noua Republică. Sau cu niciunul, dacă au europeiști pe liste.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: