23 octombrie 2013

O strategie stranie


Un site al unor ţambalagii de-ai lui Ponta (Obiectiv.info) îl atacă (?) pe Căcărău. Mutarea asta va fi imitată şi de alţii.

O avanpremieră a "ruperii USL" ? O făcătură spre a-l arăta pe Căcărău-candidat-USL mai "patriot" ? ("tărăgănează revizuirea Constituţiei, deci - şi regionalizarea"), sau o lovitură preventivă contra unei posibile strategii PnL de a torpila revizuirea ? Fiindcă după ce ar trece revizuirea (cu minim 2/3 din voturi), PSD n-ar mai avea nevoie de PnL şi nici de o majoritate de 2/3 în parlament. Varianta a doua ar indica o prioritizare de către USL a alegerilor prezidenţiale, în detrimentul revizuirii, şi ar fi un semn al declinului său electoral.

Strategia este bazată pe presupunerea - falsă, cred eu - că electoratul vede ca pe ceva normal avizarea proiectului de revizuire de către Comisia de la Veneţia, care mai şi dă termene parlamentului când să încheie dezbaterile şi să-i trimită proiectul final.
Comisia de la Veneția îl avertizează pe Crin Antonescu 

Crin Antonescu a primit în aceste zile un avertisment cât se poate de serios din partea Comisiei de la Veneția.

Comisia de la Veneția a transmis prin vocea președintelui său, Gianni Buquicchio, că România trebuie să trimită Comisiei de la Veneţia ultima variantă de revizuire a Constituţiei în ianuarie 2014, dacă doreşte ca aceasta să poată fi adoptată pe parcursul anului viitor. Avertismentul președintelui Comisiei de la Veneția vine în contextul în care termenul inițial până la care partea română se angajase să transmită varianta finală a proiectului de modificare al Constituției către forul condus de Gianni Buquicchio a fost depășit.

După decizia CCR privind legea referendumului, procesul de modificare a Constituției a fost tras pe linie moartă, principalul responsabil fiind, bineînțeles, chiar președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu. Absorbit cu totul de campania electorală prematură în care a intrat în ultima perioadă, președintele PNL a abandonat cu totul proiectul de revizuire.

Mai mult, au existat chiar voci care au speculat că dezinteresul lui Crin Antonescu pentru continuarea acestui proces ar fi motivat în realitate de dorința de a păstra neschimbate pârghiile prezidențiale de putere, în perspectiva în care va câștiga în 2014 dreptul de a ocupa fotoliul de la Palatul Cotroceni. Iar această opinie pare să fie împărtășită inclusiv de către președintele Comisiei de la Veneția. [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: