14 octombrie 2013

Ne milogim să fim furaţi !


ARADON:

Cică Ministerul de Interne s-a arătat „surprins” că şi Germania se împotriveşte aderării României la Spaţiul Schengen.


Mă tot mir de unde atâta ipocrizie şi slugărnicie faţă de Merkel şi clica sa, când ştim că Germania de la bun început a decis că România va fi primită în Schengen abia după ce nu va mai avea de câştigat nimic din aceasta, ba, dimpotrivă, doar de pierdut. Căciulindu-se cu o lipsă de demnitate jenantă, guvernele Băsescu au făcut concesii după concesii, au acceptat tot felul de măsuri de natură să tragă România înapoi din punct de vedere economic, pentru ca, în cele din urmă, să accepte rolul de cârpă de spălat vasele din care varanii Uniunii Europene s-au îmbuibat. „Strategie” pe care, din păcate, o aplică şi actualii guvernanţi. „Surprinderea” MAI faţă de poziţia de dată recentă a Germaniei arată că şi Ponta a înghiţit minciunile lui Merkel şi Barroso, crezând sincer că, în cele din urmă, aceştia îşi vor onora promisiunile.

S-a văzut foarte limpede că mai marii Comisiei Europene cântau extrem de fals atunci când spuneau că sunt împotriva dezvoltării în trepte sau cu mai multe viteze a Uniunii. În fapt, una declarau şi alta fumau, lucrând cu sârg la sabotarea economiilor ţărilor de mâna a doua sau a treia din conglomerat, printre care, mai ales, România. Cei de la MAI zic că, Vezi, Doamne, au fost nişte declaraţii de conjunctură, în contextul unei hotărâri judecătorești care obligă autoritățile germane să acorde ajutor social unei familii de cetățeni români, șomeri la momentul solicitării, fapt ce ar crea premisele, în opinia sa, a unei prezențe masive în Germania a cetățenilor români și bulgari pentru a beneficia în mod nejustificat de ajutoare sociale.

De fapt, nu este decât o falsă problemă, a cărei rezolvare ar ajuta-o foarte mult pe Merkel, care nu mai ştie pe unde să scoată cămaşa. O va rezolva, cu siguranţă, pentru că decizia tribunalului respectiv nu este definitivă şi aşi putea pune mâna în foc că va cădea cu brio, taman în campania pentru europarlamentare. Căci, să nu fim naivi, nu românii au inventat manipularea electorală, ci tocmai cei care se dau campioni ai democraţiei.

„ Germania doar a mimat sprijinirea României pentru accederea în Spaţiul Schengen”

2 comentarii :

Anonim spunea...

Afara din UE si salvarea a ce se mai poate din ce a ramas in aceasta Tara, inclusiv integritatea ei.
UE a devenit o societate ostila Romaniei si , se pare, e mai daunatoare raminerea decit iesirea.
Asa poate raminem in istorie ca am inceput demantelarea statului bolsevic pe stil nou, dupa ce am ratat pozitia de deschizator de ''drumuri'' in destructurarea sistemului socialist.

Riddick spunea...

Lumea începe să-şi dea seama despre ce-i vorba, dar ... mai greu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: