Binomul Iohannis-Dragnea ţine-n şah încă-majoritatea. Nu mi-e clar dacă Tăriceanu face opoziţie Sistemului în mod real sau doar mimează pentru bizonu' pesedé, să se vadă că "unii dintre ăi de i-am votat încă se mai agită".

03 octombrie 2013

Le vede destul de bine, Rogozen...Băsismul lui Ponta şi vaierele “staţilor de drepţi”. DRAGNEA, regionalizare şi Evul Mediu

[...] "Mă interesează mai  mult heirupul lui Dragnea în direcţia regionalizării decît bulibăşeala cu dosarul referendumului. Descentralizarea e şi ea, iată, un proiect anticomunist, spune vicepremierul:
Noi avem sansa, in aceasta perioada, ca prin regionalizare, prin infiintarea regiunilor administrative, prin reorganizarea administrativa a Romaniei, prin reorganizarea administratiei publice, sa rupem definitiv Romania de comunism.
În acest raţionament de rahat evident că se întîlnesc şi conservatori iubitori de Băsescu, europenizaţi de bani publici veniţi şi local şi european, şi baroni precum Dragnea. E de 20 de ani o idee univocă. Trebuie descentralizat pentru că aşa trebuie, aşa merge şi în Vest, pentru că ne-o cere UE (ceea ce e mult mai nunanţat, nu ne-o cere nimeni).

Descentralizarea vine cu enorme deservicii. Aici se contrazic enorm inclusiv “anticorupţii” care vor şi o sursă nouă de corupţie, aia în care împuterniceşti absolut aiurea autorităţile locale, şi vor apoi şi mai puţină corupţie. Deci primarul şi şeful CJ să îmbuibe clientela locală şi dup-aia să plătească nişte studii de politici publice.

Altfel, Dragnea are intuiţie economică aşa cum au şi unii “băsişti”: mult mai bine sugi bani local, nu mai are rost să te încurci cu centrul. Local, presa e chiar sufocată, controlul e minimal. Local poţi să faci profituri intens. Capitalismul se înţelege bine şi cu feudalismul, staţi liniştiţi. Un Ev Mediu nou cu fonduri europene şi cu afaceri regionale, eu cred că e un vis nu doar realizabil, dar singura politica coerentă a ultimului deceniu. Le va ieşi.

Dragnea e acum văzut ca omul care a rupt măreţul pact Băsescu-Ponta. Păi pactul şi-a făcut deja treaba. Dacă nu-l rupeau riscam să avem deja doi ani plini de guvernare a unui soi de partid unic. Ponta este “băsist” în măsura în care a perpetuat politici de austeritate. Mult mai băsist decît unii procurori care se cred neutri şi tehnocraţi dar sînt îmbibaţi clar de o ideologie simplă anti-sărăcani, anti-corupţie-dar-cu-filtru (fără mari corporaţii urmărite, fără corupţie grea în mediul privat). Apropo de Roşia Montană, cum dracu’ nu s-a sesizat nici un erou băsist sau nebăsist pînă acum în cele o mie de nereguli ale afacerii?"

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basismul-lui-ponta-si-vaierele-statilor-de-drepti-dragnea-regionalizare-si-evul-mediu-98755.html


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

Postări populare (nu P.P.E. !):