Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

03 octombrie 2013

Le vede destul de bine, Rogozen...Băsismul lui Ponta şi vaierele “staţilor de drepţi”. DRAGNEA, regionalizare şi Evul Mediu

[...] "Mă interesează mai  mult heirupul lui Dragnea în direcţia regionalizării decît bulibăşeala cu dosarul referendumului. Descentralizarea e şi ea, iată, un proiect anticomunist, spune vicepremierul:
Noi avem sansa, in aceasta perioada, ca prin regionalizare, prin infiintarea regiunilor administrative, prin reorganizarea administrativa a Romaniei, prin reorganizarea administratiei publice, sa rupem definitiv Romania de comunism.
În acest raţionament de rahat evident că se întîlnesc şi conservatori iubitori de Băsescu, europenizaţi de bani publici veniţi şi local şi european, şi baroni precum Dragnea. E de 20 de ani o idee univocă. Trebuie descentralizat pentru că aşa trebuie, aşa merge şi în Vest, pentru că ne-o cere UE (ceea ce e mult mai nunanţat, nu ne-o cere nimeni).

Descentralizarea vine cu enorme deservicii. Aici se contrazic enorm inclusiv “anticorupţii” care vor şi o sursă nouă de corupţie, aia în care împuterniceşti absolut aiurea autorităţile locale, şi vor apoi şi mai puţină corupţie. Deci primarul şi şeful CJ să îmbuibe clientela locală şi dup-aia să plătească nişte studii de politici publice.

Altfel, Dragnea are intuiţie economică aşa cum au şi unii “băsişti”: mult mai bine sugi bani local, nu mai are rost să te încurci cu centrul. Local, presa e chiar sufocată, controlul e minimal. Local poţi să faci profituri intens. Capitalismul se înţelege bine şi cu feudalismul, staţi liniştiţi. Un Ev Mediu nou cu fonduri europene şi cu afaceri regionale, eu cred că e un vis nu doar realizabil, dar singura politica coerentă a ultimului deceniu. Le va ieşi.

Dragnea e acum văzut ca omul care a rupt măreţul pact Băsescu-Ponta. Păi pactul şi-a făcut deja treaba. Dacă nu-l rupeau riscam să avem deja doi ani plini de guvernare a unui soi de partid unic. Ponta este “băsist” în măsura în care a perpetuat politici de austeritate. Mult mai băsist decît unii procurori care se cred neutri şi tehnocraţi dar sînt îmbibaţi clar de o ideologie simplă anti-sărăcani, anti-corupţie-dar-cu-filtru (fără mari corporaţii urmărite, fără corupţie grea în mediul privat). Apropo de Roşia Montană, cum dracu’ nu s-a sesizat nici un erou băsist sau nebăsist pînă acum în cele o mie de nereguli ale afacerii?"

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basismul-lui-ponta-si-vaierele-statilor-de-drepti-dragnea-regionalizare-si-evul-mediu-98755.html


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dan Tăpălagă, 2011: "La fel ca pe vremea altui imperiu, patria este acolo unde îți este bine. Până la urma va trebui să întelegem asta cu toții. Mai avem apoi de făcut trecerea la al treilea nivel. Mai trebuie să reușim un salt mental, de la patriotismul local și cel național la un fel de patriotism european, dacă-i putem spune așa".


Postări populare (nu P.P.E. !):