Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

03 octombrie 2013

Le vede destul de bine, Rogozen...Băsismul lui Ponta şi vaierele “staţilor de drepţi”. DRAGNEA, regionalizare şi Evul Mediu

[...] "Mă interesează mai  mult heirupul lui Dragnea în direcţia regionalizării decît bulibăşeala cu dosarul referendumului. Descentralizarea e şi ea, iată, un proiect anticomunist, spune vicepremierul:
Noi avem sansa, in aceasta perioada, ca prin regionalizare, prin infiintarea regiunilor administrative, prin reorganizarea administrativa a Romaniei, prin reorganizarea administratiei publice, sa rupem definitiv Romania de comunism.
În acest raţionament de rahat evident că se întîlnesc şi conservatori iubitori de Băsescu, europenizaţi de bani publici veniţi şi local şi european, şi baroni precum Dragnea. E de 20 de ani o idee univocă. Trebuie descentralizat pentru că aşa trebuie, aşa merge şi în Vest, pentru că ne-o cere UE (ceea ce e mult mai nunanţat, nu ne-o cere nimeni).

Descentralizarea vine cu enorme deservicii. Aici se contrazic enorm inclusiv “anticorupţii” care vor şi o sursă nouă de corupţie, aia în care împuterniceşti absolut aiurea autorităţile locale, şi vor apoi şi mai puţină corupţie. Deci primarul şi şeful CJ să îmbuibe clientela locală şi dup-aia să plătească nişte studii de politici publice.

Altfel, Dragnea are intuiţie economică aşa cum au şi unii “băsişti”: mult mai bine sugi bani local, nu mai are rost să te încurci cu centrul. Local, presa e chiar sufocată, controlul e minimal. Local poţi să faci profituri intens. Capitalismul se înţelege bine şi cu feudalismul, staţi liniştiţi. Un Ev Mediu nou cu fonduri europene şi cu afaceri regionale, eu cred că e un vis nu doar realizabil, dar singura politica coerentă a ultimului deceniu. Le va ieşi.

Dragnea e acum văzut ca omul care a rupt măreţul pact Băsescu-Ponta. Păi pactul şi-a făcut deja treaba. Dacă nu-l rupeau riscam să avem deja doi ani plini de guvernare a unui soi de partid unic. Ponta este “băsist” în măsura în care a perpetuat politici de austeritate. Mult mai băsist decît unii procurori care se cred neutri şi tehnocraţi dar sînt îmbibaţi clar de o ideologie simplă anti-sărăcani, anti-corupţie-dar-cu-filtru (fără mari corporaţii urmărite, fără corupţie grea în mediul privat). Apropo de Roşia Montană, cum dracu’ nu s-a sesizat nici un erou băsist sau nebăsist pînă acum în cele o mie de nereguli ale afacerii?"

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basismul-lui-ponta-si-vaierele-statilor-de-drepti-dragnea-regionalizare-si-evul-mediu-98755.html


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):