27 august 2013

Dispare singura propagandă euro(tu)peistă viabilă a PDUSL - "da, dar [măcar] puteţi munci ACOLO"Adevărul:
E mai grav decât credem! După Olanda, Austria...

Atrăgeam atenţia într-o postare anterioară - „Atenţie, Olanda ne pregăteşte ceva (rău)!” - asupra mesajului transmis către Bruxelles de vicepremierul şi ministrul pentru afaceri sociale din Olanda, Lodewijk Asscher. Acesta cerea instituirea, la nivel european, a unui „cod portocaliu” privind migraţia forţei de muncă, motivând că asaltul lucrătorilor ieftini din estul Europei ar ameninţa chiar bazele Europei sociale.

Postarea anterioară - „Atenţie, Olanda ne pregăteşte ceva (rău)!”.

Iată că un mesaj asemănător vine şi dinspre Viena. Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene şi Internaţionale, Reinhold Lopatka, a cerut public săptămâna trecută Bruxelles-ului să predea statelor naţionale anumite puteri, în domenii cum ar fi politica socială şi ocuparea forţei de muncă. Cum era e aşteptat, ştirea a trecut neobservată într-o Românie ocupată cu teme bulevardiere.

De remarcat că discursurile anti-imigraţie şi cele privind „renaţionalizarea” unor puteri fie au trecut graniţa dinspre formaţiunile extremiste către cele „frecventabiile” din marile familii europene, fie au trecut canalul Mânecii, dinspre Marea Btitanie cea „rebelă” către statele „integrate” de pe continent. 

Lodewijk Asscher, ministrul olandez care doreşte limitarea accesului muncitorilor români, bulgari şi, eventual, din Europa Centrală în numele Europei sociale, este social-democrat. Secretarul de stat austriac Reinhold Lopatka este conservator. Dar, atenţie! Europa socială şi economia socială de piaţă sunt cuprinse şi în setul de valori al PPE, lucru pe care conservatorii de la Bucureşti caută să-l ascundă cât mai bine opiniei publice. Doar mijloacele pentru atingerea acestor idealuri sunt, în opinia PPE, diferite de ale social-democraţilor. 

Să devină acum Europa socială o Europă exclusivistă? Vom vedea. 

Am fi însă naivi dacă am crede că semnalele venite cam în acelaşi timp de la Haga şi Viena ( în linie cu cele de la Londra dar şi cu o serie de abordări germane) sunt pure coincidenţe. 

Mai degrabă ar trebui să remarcăm eforturile tot mai intense din mai multe capitale vestice de a inversa tendinţa integratoare a Europei ultimului sfet de veac. Că aceasta este împottriva interesului nostru – voi explica de ce într-o postare viitoare, dacă mai e nevoie... – este clar. Problema este cum răspundem acestei tendinţe.

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce facem ? Cum reacţionăm ? Le cerem înapoi ţara furată ? Naţionalizăm ?

Aş ! În curând urmează corul bocitoarelor cum că românii sunt "de vină" ,pentru că nu sunt suficient de civilizati, de ieftini, de aia, de aia, de aia...
Stai să vezi când se va introduce din nou viza.Nu mai e mult !

Crystal Clear spunea...

Uite, vezi, NWO ne vrea la revoluţie! Ca să vină ei să ne salveze.

Şi dacă nu ieşim ( pentru că ne-au păcălit de atâtea ori ) suntem nişgte cârpe, legume, dezfrunziţi

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-blestem-pe-poporul-asta-sa-aleaga-intre-smecheri-si-comunisti-310997.html

Riddick spunea...

Mie nu-mi pare rău de s-ar reintroduce vizele, că doar nu mâncăm Schengen întins pe felia de pâine.

Nu trebuie respinsă a priori răscoala/revoluţia, ar putea fi singurul limbaj pe care d-lor l-ar pricepe.

Crystal Clear spunea...

Nu resping "apriori" revoluţia.

Dar ieşim când vrem noi , nu când ne împing ei...

Riddick spunea...

Corect !

Anonim spunea...

Economia Olandei e în cădere liberă. A venit spargerea bulei imobiliare și la ei, în alt stil decît la americani, irlandezi, spanioli etc, dar tot cu aceleași consecințe.

http://www.macrobusiness.com.au/2013/05/dutch-economic-crisis-worsens/ - între timp e și mai rău. Au 4 trimestre consecutive de cădere economică, șomaj (oficial) mare pentru ei. Nu mă mir că dau nervos din picior împotriva sclavilor din est.

Riddick spunea...

N-aş asocia neapărat starea economică de moment cu atitudinea faţă de regimul străinilor - orice stat suveran ar trebui să-şi poată decide politica imigrării şi cea a dreptului (străinilor) la muncă şi la beneficii sociale.

Crystal Clear spunea...

Populatia Olandei a crescut datorita emigratie de la 8 mil cat era la inceputul anilor 90 la cca 18 mil acum.Peste 60% din noii nascuti nu mai sunt olandezi get beget..Şi-au dat seama că au primit prea mulţi emigranţi şi că le dispare naţia...
Toate astea , concomitent cu politica de dezindustrializare occidentala din ultimii 10-15 ani, au dus la dezastrul de acum.

Anonim spunea...

Crystal, nu au cum să fie corecte cifrele, cea cu 8 milioane în special, Olanda a fost mereu o țară ceva mai populată (peste 15 milioane), poți verifica ușor.

Eu sînt împotriva migrării, fie ca furt de muncă și creativitate fie ca recipient pentru toți neaveniții, cum detest multiculturalismul și multe alte mizerii impuse de globaliști.

Poziția Olandei (pe care o trec oricum pe lista țărilor cele mai ostile României, de mult timp) nu depinde numai de situația economică actuală, cum, de altfel, nici soluția (nu vor salva nimic, pentru că ar trebui o revoluție ce nu va veni). Dar situația economică actuală e gravă, degeaba se țin cu coada pe sus, și e rezultatul unui declin constant pe care criza (din jur și domestică) doar îl subliniază.

Bineînțeles, odată cu reglementarea migrației trebuie să ne luăm și economia înapoi, inclusiv bucățile înșfăcate de olandezi și austrieci. Fără ezitări. Naționalizată sec acolo unde nu te vei înțelege cu ei (adică peste tot, speranța că ne vom înțelege cu vulturii e plăpîndă rău).

N-am nicio simpatie pentru colonizatori și nu pot comizera cu ei. Dacă va fi să se schimbe ceva, atunci să se schimbe și raporturile dintre țări, altfel seamănă a plîns la morminte străine și ideologizare a la hai să ne aflăm în treabă și să discutăm principii care nu se aplică/respectă decît între stăpîni.

Crystal Clear spunea...

Despre populatia Olandei în 1990 : aşa am învătat la şcoală şi i-am auzit pe olandezi vorbind în 1990 când am fost acolo, prin toamnă( n-am inventat eu cifrele).
Olandezi sunt un popor colonizator, fără discuţie. Am întrebat la un moment dat : ce facilităţi au emigranţii ca să se integreze în societate şi am primit un răspuns simplu : "nu trebuie să se integreze, trebuie doar să muncească. Am mai comentat la un moment dat că exploatează emigranţii .Am primit un raspuns de la alt olandez, mai tolerant : "Păi , dacă se lăsă exploataţi ?!"

Olanda este o ţară care luptă încontinuu pentru supravieţuire ( pământul este recuperat în fiecare clipa din mare, cu digurile pe care populatia le-a contruit).Este mereu în alertă .
N-avem decăt de învaţat de la ei cum să supravieţuim.
Problema noastră este trădarea internă

Anonim spunea...

Cînd deranja cam mult au hăcuit-o cei mai mari ca ea de nu s-a văzut (vezi apariția absurdității numită Belgia). Acum s-a metamorfozat/a evoluat spre stadiul post național, în sensul că elita ei plutește în sferele supranaționale, cu cîrdășiile și complicitățile de rigoare. Nu recunosc însă, în cele ce se întîmplă acolo, mișcarea aceea autentică, curajoasă, prin care, într-adevăr, și-au croit un loc onorabil în istorie. E și greu, între rigoarea și puterea de sacrificiu de altădată și laxismul de azi, diferența e ca de la cer la pămînt. Poate mă înșel.

Bravo lor, dacă pot să se trezească și să acționeze la timp. Le doresc noroc. Destinul nostru însă nu depinde de al lor, dacă vrem să mai avem unul. Deosebirea dintre reacție și acțiune, chit că noi nici nu prea mai reacționăm.

Crystal Clear spunea...

Aşa este. Numai de noi depinde .
Desigur scuze se pot găsi, o mulţime ( cea mai grava este emigratia din ultimii 20 de ani a oamenilor in putere, a adultilor). Dar asta e realitatea şi trebuie să lucrăm cu ea.

Riddick spunea...

În Olanda câştigă teren PVV-ul lui Geert Wilders. Încet, dar sigur.

Ca şi la noi: cei odată "treziţi", sunt definitiv pierduţi pentru establişment.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):