21 iulie 2013

Ceauşescu vroia să demoleze satele, ăştia vor să demoleze stateleÎn Spania s-a desfăşurat pe 19 şi 20 iulie 2013 (la Palma de Mallorca, în Insulele Baleare) o "reuniune informală a miniştrilor de externe din statele membre UE privind viitorul Europei" (varianta MAE român), sau "reuniunea Grupului pentru Viitorul Europei" (varianta MAE german: "Future of Europe Group meets on Majorca"). Grupul este format din 11 ţări, reprezentate de miniştrii lor de externe: Spania, Belgia, Germania, Danemarca, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia şi Portugalia.

Cum UE are acum 28 de state membre (după intrarea Croaţiei), iar la "reuniunea informală" din Spania au participat 16 miniştri de externe (deci - 16 state membre ale UE), prima concluzie care s-ar putea trage ar fi că la Grupul pentru Viitorul Europei s-au mai asociat
- formal sau informal - încă cinci state, printre care şi România. Da, a fost acolo şi Corlăţean.

Desigur, ca să militeze pentru propria lor demolare, şi pentru folosirea resturilor rezultate la construirea "SUE". Şi o spun aproape pe faţă - vor să înceapă "treaba" imediat după alegerile europarlamentare din 2014.

Textul (tradus) al Declaraţiei de la Mallorca, pe care de-abia l-am găsit (în format .pdf) pe siteul MAE polonez:

Mallorca, 19 iulie 2013

Declarația de Mallorca
O Europă puternică, competitivă și angajată
cu mai multă solidaritate și o prezență sporită în plan global.

În numele participanților la reuniunea privind Viitorul Europei de la Mallorca, din 19 iulie:

Europa se confruntă cu două provocări principale:
  • Uniunea Europeană trebuie să depășească criza economică și financiară din unele state membre. Deși eforturile de combatere a crizei datoriilor suverane au început să dea roade, sunt necesare acțiuni suplimentare din partea UE și a statelor sale membre pentru a asigura o creștere durabilă și locuri de muncă. Criza a declanșat, de asemenea, contaminări politice și sociale, inclusiv un nivel inacceptabil de ridicat al șomajului în rândul tinerilor și o creștere a euroscepticismul și a polarizării politice. Există riscul ca cetățenii noștri să nu mai aprecieze valoarea integrării europene.
  • În același timp, este necesar să mandatăm Europa spre a se afirma pe scena mondială, din punct de vedere economic și politic. Numai uniți putem pune bazele pentru o creștere economică de durată și pentru locuri de muncă. Și numai uniți ne putem face vocea mai bine auzită într-o lume tot mai competitivă.
Este necesar să luăm măsuri energice:

O Europă unită și puternică rămâne viitorul nostru:
  • Trebuie să facem toate eforturile pentru a crea creștere economică și locuri de muncă în Europa, mai ales pentru tineri. Trebuie să ne continuăm eforturile înspre soliditate fiscală, abordarea structurală a reformelor din statele membre și trebuie să implementăm toate măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă și pentru a ajuta finanțarea economiei reale, în special a IMM-urilor.
  • Stabilizarea pe termen lung a monedei euro este esențială. Pentru a face acest lucru, trebuie să aprofundăm în continuare Uniunea Economică și Monetară, să stimulăm competitivitatea, respectând pe deplin Piaţa Unică. Aceasta va atrage după sine măsuri suplimentare către integrare și solidaritate. Respingem ideea unei Europe "à la carte".
  • De asemenea, UE trebuie să ia măsuri ferme pentru a fi mai eficient promovate interesele noastre în lumea globalizată. Europa va deveni un jucator puternic pe scena mondială numai dacă vom începe să vorbim cu o singură voce.
Avem nevoie de instituții eficiente, de luarea unor decizii efective, și de legitimitate democratică:
  • Implementarea reformelor necesare va necesita instituții mai eficiente (Parlamentul European, Consiliul și Comisia) și mai multă eficienţă în luarea deciziilor, care să se concentreze pe domeniile în care avem nevoie de o abordare europeană în conformitate cu principiul subsidiarității. În special, Comisia Europeană, care a fost în mod tradițional motorul acțiunilor UE, ar trebui să rămână piatra de temelie a UE.
  • Toate reformele trebuie să meargă mână în mână cu o mai mare participare, cu o mai mare legitimitate și responsabilitate democratică. Parlamentul European și parlamentele naționale trebuie să fie implicate pe deplin atunci când deciziile sunt luate la nivelul lor. Statele membre trebuie, de asemenea, să trimită un mesaj puternic de sprijin pentru valorile și principiile de bază ale proiectului european.
Acum este momentul crucial pentru a răspunde acestor provocări:

Alegerile pentru Parlamentul European vor constitui un moment decisiv pentru stabilirea cursului viitorului Europei. În urma lor, trebuie să abordăm cu mai multă determinare provocările cu care Europa se confruntă în prezent - cu un viitor Parlament European, care să fie capabil de a acționa și să se bucure de o largă legitimitate; cu un un nou Președinte al unei noi Comisii, cu un viitor președinte al Consiliului European și cu un viitor Înalt Reprezentant al Uniunii [pentru afaceri externe și politica de securitate].

De aceea facem apel către toți cetățenii Europei să participe la alegerile europene din 2014. Fiecare să contribuie pentru a face din aceste alegeri un vot pentru o reformă solidă și pentru agenda locurilor de muncă !

2 comentarii :

Riddick spunea...


Lagărul UEist s-a construit

Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin care bancherimea a transferat o mare parte a planetei (cu tot cu locuitori) în buzunarul propriu, continuă cu agenții globaliști Merkel-Sarkozy (bad cop, good cop sau invers, amîndoi joacă prost și nu se înțelege) care forțează apariția statului unic ueist, ca soluție pentru… nimic.

Stat ce a fost predat la roșu, finisajul nu e gata încă, bancherimii (vezi numai ultimele numiri de premieri și cea a eurobancherului-șef).

Nu cred că Adrian Năstase are remușcări pentru ce a făcut cu constituția României în 2003, cu toate că înțelege bine, spre deosebire de mulți alți colegi politici de-ai dumnealui, gravitatea actului prin care a renunțat la suveranitate. El și complicii de atunci, nația nu știu cît a înțeles, nu știu cîți s-au informat, că pregătire corectă nu a existat. Dar știu că nu a ieșit referendumul decît printr-o fraudă clară (vot prelungit ilegal la două zile), ajutată de complicitatea liberalo-pedistă din opoziția de atunci, care a îndemnat lumea să voteze “nu” dar să participe la referendum (neparticiparea echivalînd cu un “nu” mult mai puternic avînd în vedere necesitatea unei prezențe de peste 50% din întreg electoratul). Mesajul public, pentru că fidelii lor au primit îndemnul să voteze și să facă propagandă pentru “da”.

Acesta a fost punctul în care s-a pornit pe calea dezastrului garantat. Aici s-a aflat sursa răului pentru noi. Faptul că și alte nații, mai puternice, au fost eventual călcate în picioare rămîne, în ultimă instanță, problema lor.

Nici remușcare nici eșafod. Permiteți atunci să vă urez bun venit în blockhaus-ul cu numărul 26 (sau 27) din lagăr! Ne pare rău, avem kapo potrivit, pe nea Băse, dar există un loc liber la curățat cartofi.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/12/exista-un-loc-liber-la-curatat-cartofi.html

Riddick spunea...


17 September 2012

Final Report

of the Future of Europe Group of the Foreign Ministers of Austria, Belgium, Denmark, France, Italy, Germany, Luxembourg, the Netherlands, Poland, Portugal and Spain.

"In the long term, we should seek more majority decisions in the CFSP sphere, joint representation in international organizations, wher e possible, and a European defence policy. For some members of the Group this could eventually involve a European army."

http://www.auswaertiges-amt.de/cae/servlet/contentblob/626338/publicationFile/171783/120918-Abschlussbericht-Zukunftsgruppe.pdf


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):