21 iulie 2013

Ceauşescu vroia să demoleze satele, ăştia vor să demoleze stateleÎn Spania s-a desfăşurat pe 19 şi 20 iulie 2013 (la Palma de Mallorca, în Insulele Baleare) o "reuniune informală a miniştrilor de externe din statele membre UE privind viitorul Europei" (varianta MAE român), sau "reuniunea Grupului pentru Viitorul Europei" (varianta MAE german: "Future of Europe Group meets on Majorca"). Grupul este format din 11 ţări, reprezentate de miniştrii lor de externe: Spania, Belgia, Germania, Danemarca, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia şi Portugalia.

Cum UE are acum 28 de state membre (după intrarea Croaţiei), iar la "reuniunea informală" din Spania au participat 16 miniştri de externe (deci - 16 state membre ale UE), prima concluzie care s-ar putea trage ar fi că la Grupul pentru Viitorul Europei s-au mai asociat
- formal sau informal - încă cinci state, printre care şi România. Da, a fost acolo şi Corlăţean.

Desigur, ca să militeze pentru propria lor demolare, şi pentru folosirea resturilor rezultate la construirea "SUE". Şi o spun aproape pe faţă - vor să înceapă "treaba" imediat după alegerile europarlamentare din 2014.

Textul (tradus) al Declaraţiei de la Mallorca, pe care de-abia l-am găsit (în format .pdf) pe siteul MAE polonez:

Mallorca, 19 iulie 2013

Declarația de Mallorca
O Europă puternică, competitivă și angajată
cu mai multă solidaritate și o prezență sporită în plan global.

În numele participanților la reuniunea privind Viitorul Europei de la Mallorca, din 19 iulie:

Europa se confruntă cu două provocări principale:
  • Uniunea Europeană trebuie să depășească criza economică și financiară din unele state membre. Deși eforturile de combatere a crizei datoriilor suverane au început să dea roade, sunt necesare acțiuni suplimentare din partea UE și a statelor sale membre pentru a asigura o creștere durabilă și locuri de muncă. Criza a declanșat, de asemenea, contaminări politice și sociale, inclusiv un nivel inacceptabil de ridicat al șomajului în rândul tinerilor și o creștere a euroscepticismul și a polarizării politice. Există riscul ca cetățenii noștri să nu mai aprecieze valoarea integrării europene.
  • În același timp, este necesar să mandatăm Europa spre a se afirma pe scena mondială, din punct de vedere economic și politic. Numai uniți putem pune bazele pentru o creștere economică de durată și pentru locuri de muncă. Și numai uniți ne putem face vocea mai bine auzită într-o lume tot mai competitivă.
Este necesar să luăm măsuri energice:

O Europă unită și puternică rămâne viitorul nostru:
  • Trebuie să facem toate eforturile pentru a crea creștere economică și locuri de muncă în Europa, mai ales pentru tineri. Trebuie să ne continuăm eforturile înspre soliditate fiscală, abordarea structurală a reformelor din statele membre și trebuie să implementăm toate măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă și pentru a ajuta finanțarea economiei reale, în special a IMM-urilor.
  • Stabilizarea pe termen lung a monedei euro este esențială. Pentru a face acest lucru, trebuie să aprofundăm în continuare Uniunea Economică și Monetară, să stimulăm competitivitatea, respectând pe deplin Piaţa Unică. Aceasta va atrage după sine măsuri suplimentare către integrare și solidaritate. Respingem ideea unei Europe "à la carte".
  • De asemenea, UE trebuie să ia măsuri ferme pentru a fi mai eficient promovate interesele noastre în lumea globalizată. Europa va deveni un jucator puternic pe scena mondială numai dacă vom începe să vorbim cu o singură voce.
Avem nevoie de instituții eficiente, de luarea unor decizii efective, și de legitimitate democratică:
  • Implementarea reformelor necesare va necesita instituții mai eficiente (Parlamentul European, Consiliul și Comisia) și mai multă eficienţă în luarea deciziilor, care să se concentreze pe domeniile în care avem nevoie de o abordare europeană în conformitate cu principiul subsidiarității. În special, Comisia Europeană, care a fost în mod tradițional motorul acțiunilor UE, ar trebui să rămână piatra de temelie a UE.
  • Toate reformele trebuie să meargă mână în mână cu o mai mare participare, cu o mai mare legitimitate și responsabilitate democratică. Parlamentul European și parlamentele naționale trebuie să fie implicate pe deplin atunci când deciziile sunt luate la nivelul lor. Statele membre trebuie, de asemenea, să trimită un mesaj puternic de sprijin pentru valorile și principiile de bază ale proiectului european.
Acum este momentul crucial pentru a răspunde acestor provocări:

Alegerile pentru Parlamentul European vor constitui un moment decisiv pentru stabilirea cursului viitorului Europei. În urma lor, trebuie să abordăm cu mai multă determinare provocările cu care Europa se confruntă în prezent - cu un viitor Parlament European, care să fie capabil de a acționa și să se bucure de o largă legitimitate; cu un un nou Președinte al unei noi Comisii, cu un viitor președinte al Consiliului European și cu un viitor Înalt Reprezentant al Uniunii [pentru afaceri externe și politica de securitate].

De aceea facem apel către toți cetățenii Europei să participe la alegerile europene din 2014. Fiecare să contribuie pentru a face din aceste alegeri un vot pentru o reformă solidă și pentru agenda locurilor de muncă !

2 comentarii :

Riddick spunea...


Lagărul UEist s-a construit

Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin care bancherimea a transferat o mare parte a planetei (cu tot cu locuitori) în buzunarul propriu, continuă cu agenții globaliști Merkel-Sarkozy (bad cop, good cop sau invers, amîndoi joacă prost și nu se înțelege) care forțează apariția statului unic ueist, ca soluție pentru… nimic.

Stat ce a fost predat la roșu, finisajul nu e gata încă, bancherimii (vezi numai ultimele numiri de premieri și cea a eurobancherului-șef).

Nu cred că Adrian Năstase are remușcări pentru ce a făcut cu constituția României în 2003, cu toate că înțelege bine, spre deosebire de mulți alți colegi politici de-ai dumnealui, gravitatea actului prin care a renunțat la suveranitate. El și complicii de atunci, nația nu știu cît a înțeles, nu știu cîți s-au informat, că pregătire corectă nu a existat. Dar știu că nu a ieșit referendumul decît printr-o fraudă clară (vot prelungit ilegal la două zile), ajutată de complicitatea liberalo-pedistă din opoziția de atunci, care a îndemnat lumea să voteze “nu” dar să participe la referendum (neparticiparea echivalînd cu un “nu” mult mai puternic avînd în vedere necesitatea unei prezențe de peste 50% din întreg electoratul). Mesajul public, pentru că fidelii lor au primit îndemnul să voteze și să facă propagandă pentru “da”.

Acesta a fost punctul în care s-a pornit pe calea dezastrului garantat. Aici s-a aflat sursa răului pentru noi. Faptul că și alte nații, mai puternice, au fost eventual călcate în picioare rămîne, în ultimă instanță, problema lor.

Nici remușcare nici eșafod. Permiteți atunci să vă urez bun venit în blockhaus-ul cu numărul 26 (sau 27) din lagăr! Ne pare rău, avem kapo potrivit, pe nea Băse, dar există un loc liber la curățat cartofi.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/12/exista-un-loc-liber-la-curatat-cartofi.html

Riddick spunea...


17 September 2012

Final Report

of the Future of Europe Group of the Foreign Ministers of Austria, Belgium, Denmark, France, Italy, Germany, Luxembourg, the Netherlands, Poland, Portugal and Spain.

"In the long term, we should seek more majority decisions in the CFSP sphere, joint representation in international organizations, wher e possible, and a European defence policy. For some members of the Group this could eventually involve a European army."

http://www.auswaertiges-amt.de/cae/servlet/contentblob/626338/publicationFile/171783/120918-Abschlussbericht-Zukunftsgruppe.pdf


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):