22 iulie 2013

Va fi parat (tardiv) mini-puciul băsist de la Argeş?


...Sau, te pomeneşti, la Comisia de Statut, Etică şi Litigii sunt majoritari tot trepăduşi de-ai lui Băsescu, ca în cazul lui Andrei Mircea, pus de Blaga să reorganizeze filiala Argeş. "A reorganizat-o".

A folosit un tertip, bazându-se pe statutul PDL, care e varză: cum ar veni, dacă un primar face pe nebunul, e ajutat să rămână în funcţie la primărie, chiar dacă nu mai este la partid (legea spune că în caz de demisie din partidul său, primarul îşi pierde funcţia în care a fost ales). Primarii au fost excluşi "întrucât şi-au depus demisiile din toate funcţiile politice şi există în astfel de situaţii un articol din Statutul PDL aplicabil în astfel de cazuri".

"BPN al PDL a decis astăzi să dizolve Biroul Permanent Judeţean de la Argeş. S-a numit un nou birou, interimar, cu un preşedinte interimar, deputatul Cătălin Teodorescu. Şi Comisia de Statut, Etică şi Litigii s-a autosesizat şi va analiza reuniunea Consiliului de Coordonare Judeţean Argeş şi vom vedea apoi care va fi situaţia", a afirmat Marinescu.

Marian Jean Marinescu a adăugat că nu ştie dacă deciziile privind excluderea din partid a 21 de primari şi demisia fostului lider al Organizaţiei Argeş, Mircea Andrei, au ajuns la nivelul Cancelariei PDL.

"Nu, nu ştiu de acest subiect, aşteptăm analiza Comisiei de Statut, Etică şi Litigii pentru a avea nişte date absolut concrete şi reale. (...) Ce spune dânsul (Mircea Andrei - n.r.), deocamdată pe vorbe, nu cred că poate fi luat în calcul", a spus Marian Jean Marinescu.  


AGERPRES
Planul Mişcării Populare de cooptare a primarilor PDL ar merge cam spre 150 de inşi, se pare. Din "filialele Udrea-Boc".

Nu că mi-ar păsa, e total irelevant să optezi între PDL şi PMP, câtă vreme ambele conţin europeişti ghidonaţi de la Berlin (sanchi, "de PPE").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: