13 iunie 2013

România, vasalul Europei


Ceea ce nu s-a spus poporului vasal (şi mereu se uită să se spună) este faptul că investitorii vin la afaceri, nu la binefaceri, ceea ce înseamnă că ei vin să scoată profit din ţară, în condiţiile agravante ale lipsei de reciprocitate: noi nu aducem profit în ţară.
Adevărul :

Întâlnirea recentă dintre premierii României şi Germaniei a fost mai mult un fel de audienţă a vasalului numit România, la “Înalta Poartă” a Europei.

În Evul Mediu, vasalul era o persoană sau un stat, care se supunea altei persoane sau altui stat, în schimbul unor beneficii.

Recenta întâlnire dintre cei doi demnitari a sunat mai mult a primire în audienţă a domnului Ponta, la doamna Merkel, urmată de o conferinţă de presă pe tipologia pozatului cu puternicul urs din pădure, pentru impresionarea vasalilor de acasă.

Practic, noi ne-am dovedit vasalitatea susţinând încă o dată teoria disponibilităţii pentru investitori. La schimb, ni s-au (re)comunicat nişte reguli: avem beneficii de pe urma „parteneriatului“ (cred că acesta este noul termen capitalist pentru vasalitate) doar dacă rezolvăm nişte chestiuni elementare şi fireşti, legate de statul de drept şi de corupţie. Mă întreb cum de ne mai închipuim că suntem „membri” egali în UE, cu aşa probleme pe cap.

Pe viitor mă aştept deci,  la nişte demonstraţii pilduitoare, în sensul indicat de mai-marii UE. Dar probabil vor fi,  ca multe momente din viaţa statului nostru,  mai mult de imagine.

Ceea ce nu s-a spus poporului vasal (şi mereu se uită să se spună) este faptul că investitorii vin la afaceri, nu la binefaceri, ceea ce înseamnă că ei vin să scoată profit din ţară, în condiţiile agravante ale lipsei de reciprocitate: noi nu aducem profit în ţară.

De aceea, pur şi simplu sărăcim.

Dar asta este problema noastră,  că ne furăm singuri căciula şi nu ştim să negociem sau să beneficiem de pe urma vasalităţii. A demonstrat-o şi recenta declaraţie a economistului-şef al BNR, Valentin Lazea: „Capitalismul românesc după '89 nu a adus nimic nou sub soare, iar inegalităţile s-au accentuat şi s-a menţinut dezinteresul pentru «talpa ţării»”

Problema care mă frământă este însă costul moral al acestei vasalităţi. Vom ajunge, oare, în situaţia de a negocia valorile morale, pentru a rămâne vasali? Sau asta s-a întâmplat deja?

PS. Răspunsul se întrevede. Comisia prezidenţială a respins ambele amendamente, iniţial adoptate. Primul se referea la discriminarea pe bază de orientare sexuală, al doilea privea familia ca fiind căsătoria între bărbat şi femeie.

6 comentarii :

Riddick spunea...

La sfârşit este o greşeală: "Comisia de revizuire a Constituţiei a respins ambele amendamente, iniţial adoptate."

... şi nu "prezidenţială".

Gogu spunea...

Acum 10 minute aflu de la RTV ca la Tirgu Mures inspectoratul scolar a emis diplome de bacalaureat TIPARITE BILINCV.
Actiunea ar fi fost recunoscuta de persoana care conduce inspectoratul, in absenta inspectorului sef, aflat la Bucuresti ca congresul educatiei(sau asa ceva)
Ponta trebuie sa explice asta, alturi de antonescu, cel care azi a acceptat un amendament otravit privind minoritatile!
Numai Poporul Roman mai poate salva de la disparitie al treilea stat trianonic !

Riddick spunea...

S-ar putea să fie legale dacă liceul/clasa era cu predare în limba maghiară, dar mi-e greu să cred asta (că ar fi legale).

Nasol...

Gogu spunea...

Inspectorul sef a precizat la RTV ca a inceput retragerea diplomelor respective. Deocamdata vor fi retrase 1000 (una mie) de astfel de diplome si se va continua pina la retragerea totala a diplomelor bilingve emise de o madam, reprezentanta UDMR(omul nu stia cite a emis si distribuit la scoli in judet, inspectoratul ce cu numele e condus de el dar controlat de femeia sus-mentionata )!
Diplomele sint documente oficiale ale Statului Roman si se emit NUMAI in limba OFICIALA ! Asa zice legea(deocamdata).!
Ii rog pe toti cei care au vazut emisiunea sa aduca precizari suplimentare, corecturi, clarificari etc.pentru a nu lasa sa se strecoare inexactitati sau nuante incorecte !

Gogu spunea...

Iata ce spune Vocea Rusiei :
http://romanian.ruvr.ru/2013_06_12/Traian-Basescu-Si-o-noua-mostra-de-ipocrizie-crunta/
Fiind vorba de intentia lui Basescu de a bloca revizuirea Constitutiei, ceea ce ar preveni, dezastrul regionalizarii, ma intreb de ce il admonesteaza Vocea Rusiei ? Ce interese are ? Cine ii mina in aceasta lupta sinucigasa pe artizanii regionalizarii ? Este Berlinul pe aceeasi pozitie cu Vocea Rusiei privind problema in cauza ! Daca da, de ce ? Si, in sfirsit, cum contracaram acest atac !
Sa mai adaugam ca Iliescu a sarit si el la beregata marinarului, ca si organelle de presa ale lui Voiculescu !
Sa reiteram sublinierea privind pozitia transanta a lui D.D. in privinta revizuirii !!!

Riddick spunea...

Băsescu mimează, oamenii lui de la CCR vor reduce cvorumul şi fraierii vor crede că-i pentru "referendumul lui" - ESTE PENTRU CELĂLALT REFERENDUM !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):