18 iunie 2013

Mediocritatea deconstituirii României


SPQR:

Cu tinerimea română blocată în propria-i neputință cognitivă, atitudinală și acțională, avem o clasă politică de-a dreptul interesantă. Avem un vicepremier plătit să întoarcă spatele istoriei, prin spargerea României, prin regionalizare. Omul este foarte sârguincios. Nu știu de cine ascultă Dragnea, dar preocuparea lui cu regionalizarea, maniera netransparentă în care o execută trimite la natura unei veritabile fixații. Am înțeles că pentru a o grăbi, Dragnea nici nu mai vrea consultarea populației. Vrea ca structurile regiunilor să fie alese de către fauna baroneților locali.

E simplu și limpede ca lumina zilei. Faptul că se introduc tocmai în Constituție prevederi ale avortivului statut al minorităților cu acceptul Comisiei pentru revizuirea Constituției, - este vorba de dreptul minorităților (UDMR) de a înființa organisme proprii cu drept de decizie de stat - în timp ce familia este jecmănită de aceeași Comisie de esența ei - căsătoria dintre un bărbat și o femeie, ne arată că noua constituție nu este decât un asalt organizat împotriva acestui popor.

În România, practic, de 23 de ani, tot ce a însemnat reformă, schimbare, s-a făcut prin consumarea statului, a economiei naționale și a treziei societății.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: