17 iunie 2013

"Referendumul-bis" al lui Băsescu este absolut inutil scopului anunţat


... Adică, de a exercita presiune asupra parlamentului pentru a introduce ca amendament, la revizuire, parlament unicameral cu maxim 300 de mandate, conform referendumului aprobat şi validat, din 2009.

Alţii au altă părere, că ar avea ca scop sabotarea revizuirii, eu am mai scris că dimpotrivă, ar ajuta-o.

Băsescu, azi:
"Nu iau în calcul un referendum 2 în 1. Refedendumul pe care eu îl propun va fi cu cel puţin o săptămână înaintea celui pentru Constituţie.

Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi aprobarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. După aceea voi lua decizia cu privire la dată. Din punctul meu de vedere nu este nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau 50%. Voi declanşa referendum dacă voi constata că noua Constituţie nu respectă referendumul din 2009."
Prin urmare:

- "referendumul-bis" se va convoca DUPĂ o eventuală (sigură!) menţinere a parlamentului bicameral în textul final
- şi DUPĂ "adoptarea noii legi a referendumului", care de fapt este doar un amendament care reduce cvorumul de validare la 30%
- deci IA DREPT SIGURĂ aprobarea reducerii cvorumului de către majoritatea pro-Băsescu de la CCR
- în concluzie: care este SCOPUL REAL al acestui re-referendum?

5 comentarii :

Simeone spunea...

Sa mascheze...

În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană, b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro", precizează amendamentul adoptat în Comisie.
...
Actualul articol 138, aliniatul 2 din Constituţie "Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului", va avea următoarea formă: "Guvernul elaborează anual sau multianual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le transmite instituţiilor Uniunii Europene, după informarea prealabilă a Parlamentului asupra conţinutului acestora".

http://www.mediafax.ro/economic/noua-constitutie-comisia-a-adoptat-un-amendament-bnr-legat-de-transferul-de-prerogative-si-adoptarea-euro-10978244

Adio Romania!

Gogu spunea...

Pina aflam ce e in capul basescului, delectati-va putin !
http://www.bigloveturkey.com/pages/istanbul-webcams.asp?id=6
Acum e cam neclar dar poate devine palpitant !

Riddick spunea...

Simeone, mai bănuiam eu că este ceva. Updatez "DUDA ZILEI".

Gogu, va fi şi la noi, la fel sau mai rău.

Crystal Clear spunea...

Fara nici un dubiu.
Mai mult ca sigur la momentul fraudarii referendumului

Anonim spunea...

Simeone noi am invatat ceva din trecut. PUPINCURISMUL SI TURNATORIA. Ma intreb cind trecem la capitolu doi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: