11 mai 2013

Isărescu, scos iar în sondaje ca intrând în turul doi


După sondajul GEOPOL (patron Cozmin Guşă), acum un alt sondaj (Avangarde) îl scoate iar pe Isărescu ca fiind "candidatul dreptei cu şanse la turul doi" :

 

La întrebarea "Ce părere aveţi despre următoarele personalităţi?", Sorin Oprescu a întrunit cele mai numeroase aprecieri pozitive, anume 57%. Victor Ponta se află pe locul 2, cu 52%, urmat de celălalt copreşedinte al USL, Crin Antonescu, cu 40%.

Pe locul 4 se află primarul din Sibiu, Klaus Johannis, cu 38% aprecieri pozitive, rezultat remarcabil deoarece Johannis are cel mai scăzut nivel al notorietăţii dintre toţi politicienii incluşi în sondaj, de numai 69%, în timp ce restul politicienilor din acest clasament depăşesc pragul de 91% la notorierate.

Popularitatea liderilor opoziţiei rămâne destul de mică: circa 30% dintre cei intervievaţi au o părere bună despre Mihai Răzvan Ungureanu, urmat de Vasile Blaga - 23%, Traian Băsescu - 21% şi Elena Udrea - 18%.

Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc acum, în turul II ar intra Crin Antonescu din partea USL - 44% şi Mugur Isărescu, ce ar obţine 22% dintre voturi dacă ar candida cu susţinerea PDL. Mihai Răzvan Ungureanu (Alianţa D.A.) ar obţine 12%, Dan Diaconescu (PPDD) - 9%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 8% şi Kelemen Hunor (UDMR)  -5%.

Raportul de forţe dintre partidele politice rămâne unul puternic dezechilibrat în favoarea USL, ce ar obţine 60% din sufragii la eventuale alegeri parlamentare. La mare distanţă de formaţiunea politică de guvernământ urmează PDL - 16%, PPDD - 8%, UDMR - 5%, PRM - 4%, Alianţa D.A. - 4%, Mişcarea Populară - 2%, altele - 1%. [au tras procente de la PP-DD ca să apară la Alianţa D.A. şi Mişcarea Populară; PRM este în disoluţie - conflict intern - dar tot i s-au mai dat în plus un procent-două]

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 21 - 28 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane şi are o marjă de eroare de ±3,1%.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dacă ar fi să adunăm totalul cetăţenilor pe care institutele de sondaj susţin că i-ar fi intervievat, din '90 încoace, ies vreo câteva milioane bune.

Desigur, unii nu mai sunt în viaţă, iar alţii au răspuns de mai multe ori, dar eu am o singură cunoştinţă care mi-a confirmat că a răspuns cândva la un sondaj de opinie pe teme politice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: