20 mai 2013

Ce vrea România și cum stă ea


Pâi...

- "vrea" să exporte gaze din producția internă (prin OMV-urile cu redevențe sub jumătatea minimului practicat în Africa):
"Romania vrea sa devina un hub energetic, pentru ca avem multe resurse diversificate. E un pariu pentru Romania, avem o mare oportunitate de a ajunge un pilon in aceasta industrie si putem sa devenim un exportator important in Europa. Se va discuta astfel la nivelul UE de a crea energie din toate sursele posibile."
- stă "bine", are un cuvânt greu (de spus!), mai ales în UE...
"In realitate, Romania nu a avut niciodata in istorie un cuvant mai mare de spus ca astazi, cand poate contribui activ la luarea deciziei in cele doua structuri (UE si NATO). Suntem cu atat mai suverani cu cat suntem mai participativi, iar solutia pentru Romania nu poate fi decat consolidarea rolului pe care il joaca in UE si NATO si a institutiilor in sine."

2 comentarii :

Gogu spunea...

Oare despre stirea de mai jos ce va spune acest maior ?!
Din 1965 nici Securitatea nu se mai ocupa cu ''retinerea''.
SRI-ul de ce o face? E legal? E constitutional ?
Este Becali un terorist ? Sau cum sa intelegem?
Atentie, SRI nu a dezmintit !


http://www.dcnews.ro/2013/05/de-ce-sri-l-a-retinut-duminica-seara-pe-gigi-becali-pe-otopeni/

Riddick spunea...

Gogu, ia uite aici:

Gigi a făcut o prostie aseară când a vrut să plece din ţară, în Israel. Eu îl cred, fiindcă eu cred, că a vrut să se închine la Sfântul Mormânt, tocmai în eventualitatea unei condamnări. Dar cine îl mai crede? De fapt, a muşcat ca fraierul o momeală. Pentru justiţia securistică e pretextul perfect de condamnare, că a vrut să se care din ţară, fiindcă se ştia vinovat. N-are importanţă că Israelul l-ar fi extrădat, prin tratat.

De fapt, o fi fost arestat ca să-l graţieze Băsescu.

Iar dacă îl graţiază Băsescu, creşte cu câteva procente. Bune pentru Ponta, în ideea că face coaliţie cu Udrea, Kelemen şi unele minorităţi.


http://roxanaiordache.wordpress.com/2013/05/20/condamnarea-lui-gigi-becali/

Doar la De Ce News am citit că l-ar fi reţinut SRI. Nu ştiu ce să zic, de-o fi fost sau nu SRI, dar SRI poate interveni la flagranturi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: