A fost publicat documentul
Manual de identitate, al mișcării Noua Republică, mișcare ce a declarat că se va transforma în partid politic. Sunt trecute în el principalele puncte ale programului politic.
Analizez pe scurt aspectele sale discutabile ori negative, concluzionând că este vorba despre un viitor partid al
eurocartelului, la fel de nerecomandabil spre a fi votat precum sunt toate partidele românești reprezentate acum în Parlamentul României sau în Parlamentul European.
Despărţirea de fesenism (pag.7):
Afinitate cu
secta care a preluat controlul PDL în urma congresului măsluit din 2011. "Partea dăunătoare" din PDL este deci cea veche, după Noua Republică.
Există un precedent pentru Noua Republică? (pag. 11):
Despre Noua Republică se discută
din 2007.
Cum vede Noua Republică istoria totalitarismelor din secolul XX? (pag.13):
De fapt, se demonizează naționalismul/patriotismul. Celelalte calificative se folosesc în combaterea acestuia, numindu-l altfel.
Rețeta-standard.
Ce înţelegem prin identitatea naţională (pag.13):
"Democrația transnațională", un concept tot mai vânturat de la o vreme, fie ca atare, sub acest nume, ori sub altele, de la
Casa Comună Europeană a lui Gorbaciov la
Statele Unite ale Europei.
Populist sau popular? (pag. 14):
Deci, Noua Republică ar urma să fie un partid afiliat la PPE. Adică, la o componentă a eurocartelului politic (din care mai fac parte PES, ALDE, Greens-EFA și GUE/NGL). Nu la grupul conservator (ECR) deși declară că are și conservatori în rândurile sale, nici la eurosceptici (EFD), deși își declară preocuparea față de identitatea și suveranitatea națională.
Cum a fost primită Noua Republică? (pag.15):
Puncte de vedere similare. Pe marea majoritate a temelor.
Ce ne propunem pe termen lung? (pag.17):
Între "asumând" și "înfruntând" e diferență mare.
Care este raportarea faţă de actualele forţe politice? (pag.17):
Se pare că interesul național poate fi susținut doar de anumite partide, în forma definită de acestea. Ceilalți sunt de cele mai multe ori "niște extremiști" (
n'așa ?!).
Cum se raportează Noua Republică la preşedintele Traian Băsescu? (pag.18):
EuroBăse este menajat, fiind criticat doar pe chestiuni punctuale, nu este criticat pentru
susținerea "Statelor Unite ale Europei", contrar jurământului pe care l-a depus de două ori.
Cum se raportează Noua Republică la minoritatea maghiară? (pag.18):
UDMR
nu se opune regionalizării, ci doar formei și momentului acesteia, dar a te opune la așa ceva ar fi ceva negativ,
conform noii republici euroregionale România.
De ce vrem schimbarea Constituţiei (pag.19):
Fraze de mare angajament, dar care perpetuează clișeul folosit ca argument-forte al regionalizării - "baronizarea".
Cum se raportează Noua Republică la proiectul Roșia Montană? (pag.26):
Preluarea poziției susținute de Monica Macovei, ușor atenuată. În ce mă privește, singura reținere pe care o am față de proiectul Roșia Montană este motivată de participația derizorie a statului român în cadrul afacerii.
Dacă faci referendum (privind exploatarea, nu metodele ei !) pe fondul de
hău-hău-hău al ong-urilor, e clar la ce rezultat vrei să ajungi.
Și apoi, de ce nu un referendum privitor la trecerea la euro ? Chit că referendumul constituțional
falsificat din 2003 a adus ART.137/2 privitor la trecerea la euro doar prin lege organică, fără o altă revizuire a Constituției.
Noua Republică doreşte subsidiaritate şi descentralizare? (pag.35):
Deci, vor regionalizare. Restul e blabla ca să vândă propagandistic chestiunea.
O nouă paradigmă fiscală: legea fără excepţii (pag.38):
Alinierea la indicățiile UE, "care ne sunt utile nouă" (n'așa ?!).
Ce obiective de infrastructură sunt prioritare? (pag.40):
Oare este avută în vedere și conducta de petrol Constanța-Trieste ? Diverși politicieni au făcut lobby proiectului, printre care toți președinții și toți premierii de după 1997.
Un proiect cu mare risc ecologic, cu încasări neadecvate față de acest risc, pentru capacități de tranzit peste consumul intern al României (îi slugărim pe alții cu riscul de mediu la noi). Bulgarii
au renunțat recent la unul similar. Apoi, la export, să se exporte și gaz din producția internă,
cum vrea Băsescu ?
Este necesară privatizarea ? (pag.41):
Sună a lobby pentru transferul activelor statului către aceleași entități criticate ceva mai jos.
Cât de mari pot fi deficitele structurale? (pag.42):
"UE este înțeleaptă, nu trebuie să o supărăm cu un refuz, doar ne vrea binele" (n'așa ?!).
Cum vede Noua Republică politica externă a României? (pag.43):
Dezbateri bifate, implementări asumate. Spre valorificarea
oportunităților (altora). Aluzie subtilă la
Olanda, în ultima propoziție.
Cum să obţinem toate beneficiile posibile din apartenenţa la UE si NATO ? (pag.43):
Iar oportunități (leneșii de noi, nu sărim să le valorificăm !), după ce tranziția și apoi aderarea la UE au pus pe butuci agricultura. După privatizarea de la pag.41, mai vorbim despre "companii românești" ?!
Ce înseamnă limitarea suveranităţii? (pag.44):
Pâi, ce să-nsemne limitarea suveranității pentru Noua Republică ? O bagatelă. Nimic despre trecerea la euro, luată ca pe ceva dat, imuabil. "Sub umbrela monedei unice" nu se ascund doar bancherii, ci și alții, care vor distrugerea statelor naționale - eliminarea monedei naționale este unul dintre pași.
15 comentarii :
Marionete europeiste subventionate de tot felul de fundatii : KAS, Soros
Mi se face sila, mai ales ca am incercat sa inteleg inca de la inceput cine sunt personajele fondatoare...
Pe aceeasi tema va mai maparea si MPopulara.
Niste tradatori!Toti sunt subventinati din exteriorul Romaniei .
Mi-e greata ,repet
Nu cred că se face partid mai devreme de iulie-august. Practic, a pierdut startul.
Probabil că așa e scenariul, mai întâi Mișcarea Populară, NR i-ar fi luat voturi.
Eu nu inteleg cum de nu se trezesc mai multi ?
Cum e posibil ca o multime de romani care au la dispozitie internetul exact la fel ca mine, sau chiar mai mult nu citesc si nu judeca..
N-au timp ? Nu-i intereseaza ? Sunt superficiali ?
Dupa revolutie cumparam ca bezmetica toate ziarele, in fiecare zi ca sa inteleg ce se petrece.Pe atunci nu exista internet ,dar daca ar fi existat l-as fi gasit si as fi priceput ce se intampla...
Vom ajunge sa fim invitati afara din tara daca nu acceptam ceea ce va fi.
N-am nici un dubiu ca va fi asa.
Lumea pune gâtul pe butuc, dacă e de esenţă rară şi tapiţat cu piele de Cordoba, iar nenea ăla cu mască pune o muzică în surdină şi le spune că e mai timid din firea lui, de-aia poartă mască, iar cu toporul tocmai trebuie să meargă să-l ducă la ascuţit. Chiar îi întreabă dacă ştiu vreun tocilar priceput, care să nu dea rasol, ca ardeleanul ăla mic de dinainte,care ascuţea coasa. ;-)
Excelenta comparatie ! Iar ala mic in curu' gol nici n-a primit inca tot ce merita....
Nu suntem subvenționați din afara României decât de unii români izolați din diaspora. Cât privește manualul de identitate, aceasta e o primă formă, probabil o să se mai schimbe unele lucruri, pe măsură ce se stabilește ce vrea cu exactitate Noua Republică, au trecut totuși doar câteva luni de la prima întâlnire.
Eu cel puțin mă voi opune categoric europeismului și voi părăsi mișcarea dacă ceilalți colegi vor hotărî efectiv să sprijine punerea în practică a unor astfel de idei. După părerea mea manualul vorbește de cooperarea în cadrul UE și absorbția de fonduri europene în măsura în care aceste lucruri sunt utile României, nu înseamnă numaidecât că NR va accepta moneda unică și tot ce spune UE (deși sigur că mă îngrijorează și pe mine anumite exprimări din manual).
Deocamdată nu e nimic concret, deci poate n-ar trebui să vă grăbiți să dați cu pietre pretinzând că știți perfect ce intenționează să facă Noua Republică și aruncând oprobriul asupra tuturor membrilor săi. De ce nu ceva mai constructiv? Un program mai bun, un candidat care să merite să fie ales... poate chiar o mișcare politică nouă, o mișcare conservatoare.
Bine ar fi să fie așa. Vlaston dă tonul la asemenea chestiuni (el este cel mai vizibil pe partea asta). Văd că se pregătește o conferință la care participă Monica Macovei. O persoană nu tocmai indicată pentru chestiunea integrității, fiind o notorie militantă pro-gay (face parte din Intergrupul Parlamentului European pentru drepturile persoanelor LGBT).
E nevoie de partide alternative. NR a adunat oameni de calitate, dar nu toți își dau seama spre ce direcție este cârmită mișcarea. Nu dau cu pietre, ci sunt dezamăgit că nu am ce vota (am zis că nu mai votez ce e acum în parlament).
@TDT-aceti grija de propaganga seaca intelectualista- cu accente de stanga ( MN )
Despre scopul principal : sa traim liberi intr-o tara bogata si puternica ,ce spuneti ? Dar despre patriotism adevarat ,dragoste de tara ? Aparare ?...
Sper sa nu spuneti ca sunt sentimente desuete...
Crystal Clear, bineînțeles că nu spun așa ceva. Am convingeri foarte asemănătoare cu ale voastre. Oricum, dragoste de țară au și colegii mei din NR care nu sunt conservatori. Cred că sentimentele de acest gen sunt totuși mai puțin desuete decât își închipuie sufletele noastre cinice.
Riddick, nu există un sistem de abonare la comentarii? Nu pot să vin tot timpul să văd dacă a mai scris cineva ceva. Dacă nu răspund să știți că e din cauza asta.
Se poate, la partea de jos a blogului sunt casetele respective. Cred că se poate bifa și căsuța de la caseta pop-up de comentarii de la fiecare postare.
Abonarea se poate face dupa al doilea comenariu,prin bifarea casutei din stanga jos si daca e facut in cca 5-10 minute dupa primul.
Cateodata merge chiar de prima oara.
Cred ca este problema de browser,dar asa este de la inceput( 2-3 ani).
A, da, browserul, e foarte probabil. Noi, utilizatorii de Opera, mereu suntem persecutați. Cam rar se optimizează site-urile (sau platforma în cazul de față) pentru cel mai tare navigator web, din păcate mult prea puțin folosit...
Gata, am depistat și abonarea prin RSS în partea stângă, mulțumesc. E așa de jos pus că nu ajungeam niciodată să văd că-i acolo.
Nu apare nimic de bifat în pop-up, tocmai de asta întrebam. Văd acum că este în schimb un link de abonare sub comentarii. Nu sunt obișnuită cu Blogspot și se vede că e de la Google, mai toate produsele lor au un design nefericit.
:) Tocmai a schimbat layoutul la comentarii Blogger/Google. Din seara asta.
Aha acuma vad noul lay out.L-au schimbat si pe cel de la New Post.M-am chinuit ieri nitel ca sa postez.
Trimiteți un comentariu