27 aprilie 2013

Pasajul-cheie


Pasajul-cheie din discursul lui Băsescu, care arată rostul măsurilor luate: trecerea la euro. Pentru prostime, s-a spus că este vorba despre "măsuri anticriză". De fapt, erau ajustări macroeconomice pentru atingerea valorilor indicatorilor pentru trecerea la euro.
„Aș încheia această pledoarie pentru 6 mai 2010 și pentru o dezvoltare durabilă care să aibă în vedere și necesitatea de a avea un nou acord cu UE si FMI, nu pentru bani, ci pentru a accelera convergența pentru intrarea în zona euro, spunând că am sentimentul ca președinte că mi-am făcut datoria pe 6 mai 2010, că, altfel, fără aceste măsuri, românii ar fi trăit mult mai rău azi”.

4 comentarii :

Gogu spunea...

Ceausescu a murit fiindca si-a chinuit poporul in numele unei bunastari ce se intrezarea la orizontul veacurilor ce aveau sa vina.
Basescu inca ne conduce fiindca ne-a chinuit dar a si distrus tot ce i-a picat in mina !
Eu cred ca nu e drept, iar echilibrul trebuie grabnic restabilit !
Nu prin moarte ci prin oprobiul public si cea mai dezonoranta detentie, cu executare, prevazuta de lege.
Si sa nu mai aud de chestiile alea ca asa ne-a cerut, asa ne-a impus etc.
Macar o coloana vertebrala ferma int-o mare de siraguri vertebrate sa fi fost, macar pentru a testa daca am fi fost tratati ca Siria sau altfel !

Riddick spunea...

Sunt mână-n mână toţi.

A zis-o şi Ponta pe-aia cu SUE:

"Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect -şi sper să se realizeze pe parcursul vieţii mele politice - al Statelor Unite ale Europei.[...]"

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/o-spune-si-ponta.html

Gogu spunea...

Ajuta-i Doamne sa reuseasca ! Dar mai grabnic !
http://www.dcnews.ro/2013/04/popularii-lui-basescu-ingroapa-europa-trei-din-cinci-europeni-si-au-pierdut-increderea-in-ue/

Riddick spunea...

Uite ce-am zis eu pe Facebook, referitor la chestiune:

Manipularea (dezinformarea) gri - se dă vina pe "populari" (PPE), care au doar o majoritate relativă, nu una absolută în Parlamentul European. Când, de fapt, majoritatea este asigurată de PPE şi PES (eurosocialişti), cu participarea ALDE (liberalii de stânga), GUE/NGL (eurocomunişti) şi Greens-EFA (verzi+separatişti). În opoziţie sunt doar ECR şi EFD. Mişcarea are drept scop să lovească în dreapta, asociată (fraudulos) cu PDL.

"Oficiul European de Statistică a dat publicității un sondaj umilitor pentru actuala echipă a popularilor europeni care ne dirijează destinele de la Bruxelles. Sondajul arată clar că, în timpul mandatelor lui Barroso și Van Rompuy, a avut loc o scădere vertiginoasă a încrederii în Uniunea Europeană, mai ales în țările care au fost în mod tradițional pro-europene."

https://www.facebook.com/prioritate.dedreapta/posts/449649445113171


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: