27 aprilie 2013

Pasajul-cheie


Pasajul-cheie din discursul lui Băsescu, care arată rostul măsurilor luate: trecerea la euro. Pentru prostime, s-a spus că este vorba despre "măsuri anticriză". De fapt, erau ajustări macroeconomice pentru atingerea valorilor indicatorilor pentru trecerea la euro.
„Aș încheia această pledoarie pentru 6 mai 2010 și pentru o dezvoltare durabilă care să aibă în vedere și necesitatea de a avea un nou acord cu UE si FMI, nu pentru bani, ci pentru a accelera convergența pentru intrarea în zona euro, spunând că am sentimentul ca președinte că mi-am făcut datoria pe 6 mai 2010, că, altfel, fără aceste măsuri, românii ar fi trăit mult mai rău azi”.

4 comentarii :

Gogu spunea...

Ceausescu a murit fiindca si-a chinuit poporul in numele unei bunastari ce se intrezarea la orizontul veacurilor ce aveau sa vina.
Basescu inca ne conduce fiindca ne-a chinuit dar a si distrus tot ce i-a picat in mina !
Eu cred ca nu e drept, iar echilibrul trebuie grabnic restabilit !
Nu prin moarte ci prin oprobiul public si cea mai dezonoranta detentie, cu executare, prevazuta de lege.
Si sa nu mai aud de chestiile alea ca asa ne-a cerut, asa ne-a impus etc.
Macar o coloana vertebrala ferma int-o mare de siraguri vertebrate sa fi fost, macar pentru a testa daca am fi fost tratati ca Siria sau altfel !

Riddick spunea...

Sunt mână-n mână toţi.

A zis-o şi Ponta pe-aia cu SUE:

"Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect -şi sper să se realizeze pe parcursul vieţii mele politice - al Statelor Unite ale Europei.[...]"

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/o-spune-si-ponta.html

Gogu spunea...

Ajuta-i Doamne sa reuseasca ! Dar mai grabnic !
http://www.dcnews.ro/2013/04/popularii-lui-basescu-ingroapa-europa-trei-din-cinci-europeni-si-au-pierdut-increderea-in-ue/

Riddick spunea...

Uite ce-am zis eu pe Facebook, referitor la chestiune:

Manipularea (dezinformarea) gri - se dă vina pe "populari" (PPE), care au doar o majoritate relativă, nu una absolută în Parlamentul European. Când, de fapt, majoritatea este asigurată de PPE şi PES (eurosocialişti), cu participarea ALDE (liberalii de stânga), GUE/NGL (eurocomunişti) şi Greens-EFA (verzi+separatişti). În opoziţie sunt doar ECR şi EFD. Mişcarea are drept scop să lovească în dreapta, asociată (fraudulos) cu PDL.

"Oficiul European de Statistică a dat publicității un sondaj umilitor pentru actuala echipă a popularilor europeni care ne dirijează destinele de la Bruxelles. Sondajul arată clar că, în timpul mandatelor lui Barroso și Van Rompuy, a avut loc o scădere vertiginoasă a încrederii în Uniunea Europeană, mai ales în țările care au fost în mod tradițional pro-europene."

https://www.facebook.com/prioritate.dedreapta/posts/449649445113171


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: