21 aprilie 2013

Maurul și-a facut datoria, sau planul de compromitere a "dreptei"


Cu ghilimele fiindcă PDL n-a fost de fapt de dreapta (și nici vreun alt partid parlamentar).

Ce ciudat: în decembrie 2009 - ianuarie 2010 era cam aceeași majoritate anti-PDL ca în aprilie 2012, la căderea guvernului Ungureanu, și totuși s-a găsit o grupare, UNPR, care să dea iluzia PDL-ului că va putea guverna ca vioara întâi.

Iar PDL, pentru doi ani și cinci luni de iluzii, și-a compromis șansele, scăzând la 16%.

De ce or fi făcut PSD și PnL mutarea asta ? Pentru că nu aveau chef să facă ce a făcut PDL în 2010 și s-au gândit că e mai bine să stea alții "la încasare" (având în vedere că urmau să fie transpuse în fapt diktatele UEFMI). Iar aplicarea lor a fost asociată imagologic cu dreapta, deși la ratificarea lor în parlament a fost vot unanim.

Acum, UNPR s-a întors la bază, a fuzionat cu PSD. Ponta: "Vreau să spun câteva cuvinte despre o rană care nu s-a închis, dar trebuie să o închidem spunând adevărul, despre colegii care au plecat la UNPR şi s-au întors. Le-am reproşat momentul dificil şi, fiind corect, le-am mulţumit pentru că anul trecut, sub presiuni, într-o situaţie tensionată, au ţinut frontul alături de noi pentru acest nou guvern".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: