20 aprilie 2013

PDL, surprins că USL nu încearcă să se sinucidă


Ce, or fi crezând că USL şi-ar periclita procentele prin măsuri de convergenţă pentru trecerea la euro, cum au început ei din 2010 ? (pe care le-au botezat "măsuri anticriză"). Dar, în acelaşi timp, USL nu recunoaşte că trecerea la euro este împotriva interesului naţional, şi nu renunţă definitiv la ea.
Stolojan (comunicat PDL):

Renunţarea la o ţintă privind aderarea la EURO reprezintă o eroare politică. Slaba calitate a instituţiilor statului omoară speranţa de dezvoltare a României'În primul rând, România are obligaţia să trimită la Bruxelles, la Comisia Europeană, nu doar Programul de Convergenţă pe perioadă 2013-2016, dar şi Programul Naţional de Reforme, despre care nu s-a auzit nimic. În programul de reforme, acest guvern Ponta-Antonescu ar trebui să spună ce are de gând să facă în această perioadă de timp. Victor Ponta a introdus un stil de conducere în economia României de pe o zi pe altă, haotic.

În al doilea rând, renunţarea la o ţintă privind aderarea la EURO reprezintă o eroare politică. Pentru aderarea la EURO, România trebuie să îndeplinească două condiţii: legislaţia compatibilă cu legislaţia europeană în ceea ce priveşte BNR-BCE, şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă (5 criterii nominale care se referă la inflaţie, nivelul datoriei publice, cursul de schimb, dobânzile şi deficitul bugetar)', susţine Stolojan. Având în vedere aceste condiţii, liderul PDL a adresat guvernului USL întrebarea publică: 'Când ar crede Guvernul României că pot fi îndeplinite aceste criterii de convergenţă reală care să ne facă să ne gândim şi noi la un obiectiv, la un anumit an în care am putea să ne propunem să trecem la EURO?' [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: