20 aprilie 2013

PDL, surprins că USL nu încearcă să se sinucidă


Ce, or fi crezând că USL şi-ar periclita procentele prin măsuri de convergenţă pentru trecerea la euro, cum au început ei din 2010 ? (pe care le-au botezat "măsuri anticriză"). Dar, în acelaşi timp, USL nu recunoaşte că trecerea la euro este împotriva interesului naţional, şi nu renunţă definitiv la ea.
Stolojan (comunicat PDL):

Renunţarea la o ţintă privind aderarea la EURO reprezintă o eroare politică. Slaba calitate a instituţiilor statului omoară speranţa de dezvoltare a României'În primul rând, România are obligaţia să trimită la Bruxelles, la Comisia Europeană, nu doar Programul de Convergenţă pe perioadă 2013-2016, dar şi Programul Naţional de Reforme, despre care nu s-a auzit nimic. În programul de reforme, acest guvern Ponta-Antonescu ar trebui să spună ce are de gând să facă în această perioadă de timp. Victor Ponta a introdus un stil de conducere în economia României de pe o zi pe altă, haotic.

În al doilea rând, renunţarea la o ţintă privind aderarea la EURO reprezintă o eroare politică. Pentru aderarea la EURO, România trebuie să îndeplinească două condiţii: legislaţia compatibilă cu legislaţia europeană în ceea ce priveşte BNR-BCE, şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă (5 criterii nominale care se referă la inflaţie, nivelul datoriei publice, cursul de schimb, dobânzile şi deficitul bugetar)', susţine Stolojan. Având în vedere aceste condiţii, liderul PDL a adresat guvernului USL întrebarea publică: 'Când ar crede Guvernul României că pot fi îndeplinite aceste criterii de convergenţă reală care să ne facă să ne gândim şi noi la un obiectiv, la un anumit an în care am putea să ne propunem să trecem la EURO?' [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: