04 mai 2010

"Nici PNL şi nici Victor Ponta nu dau certificate de dreapta şi de stânga în această ţară !"


Sever Voinescu explică foarte clar evoluţia politică a PDL. Acuzele aduse PDL că nu ar fi "un partid de dreapta", ori că ar fi "un partid fără ideologie", vin tocmai din partea celor care se reconciliau în numele dreptei cu PSD, la Timişoara, pe 1 decembrie 2009.



11 comentarii :

Dragos spunea...

Mi se pare foarte firesc si de bun-simt ce a zis Sever Voinescu. Bine, Sever Voinescu are o privire mai inteligenta decât tot PSD-ul la un loc (ceea ce nu e mare dificultate, fie vorba intre noi). Ba chiar si decât o mare parte din PNL.

Riddick spunea...

Nici nu se enervează la provocările din platourile TV. Răspunde cu argumente, calm.

Despina spunea...

Am asistat si eu la conferita asta in feb.2010.
Fara indoiala ca SV are dreptate.

Mi-am adus aminte de ceva.
Personal astept mai mult de la SV.
In primul rand sa nu mai citesca cand sustine o conferinta.Prefer sa vorbeasca liber.
Cand o sa am ocazia o sa-i scriu si pe blog amanuntul asta( am uitat)

Riddick spunea...

Cam aşa este.

Despina spunea...

Mi-a trecut pe la ureche in masina la RFI stirile de la ora 15,00 despre Marta Kacynski-fiica lui Lech ca va prelua stafeta tatalui sustinand o Miscare Patriotica, sau asa de genul asta.
Am incercat sa caut dar nu gasesc.
Tu ai auzit asa ceva?

Riddick spunea...

Nu am auzit. Vin deseară cu postare nouă cu avionul polonez, a apărut o variantă nouă a videoului, cu zoom:

http://www.youtube.com/watch?v=FEx7HL4H5yk

Komorowski plasează oamenii săi, umblă la legea arhivelor vechiului regim:

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3383%3Aeastern-european-secret-services-caused-smolensk-plane-crash-reports-polskaweb--kaczynski-was-about-to-publish-list-of-agents--tusk-komorowski-may-have-been-on-list&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en


http://www.prisonplanet.com/regime-change-by-plane-crash.html

Despina spunea...

M-am uitat pe linkuri.
E urat de tot !!!!
Cred ca vorbim despre o coalitie criminala

Riddick spunea...

Să vedem ce va zice guvernul polonez despre concluziile anchetei, care au fost anunţate de ruşi. De fapt, nefiind comisie mixtă de anchetă, ci doar membri polonezi ai comisiei, e clar ce poziţie are guvernul polonez.

Despina spunea...

In legatura cu clipul
Eu n-am inteles daca limba folosita de :lichidatori" era poloneza sau rusa?
De asemenea ce limba vorbea cel cere a filmat : uncrainiana sau rusa?

Riddick spunea...

Cei care au postat clipul scriu în poloneză. Toatre celelalte persoane,inclusiv cameramanul şi (încă) presupuşii supravieţuitori, vorbesc limba rusă. Poate totuşi cameramanul vorbea ucraineană, deşi expresiile folosite cred că sunt aceleaşi şi în ruseşte.

Despina spunea...

Da, probabil sunt expresii apropiate ,limbi slave


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: