12 martie 2013

Se duce țara bâldâbâc!



Cristian Diaconescu "mi-a răspuns" la comentariu, dar în altă parte: "Daca observati, acest discurs nationalist agresiv nu e formula nationalismului pe care il stiu occidentalii, care merge spre extreme. Nationalismul promovat acum este unul de tip comunistoid. Noi prin noi insine, de o alta formula decat cea liberala traditionala, cu tente autarhice, cu rabufniri impotriva celor care se amesteca in treburile interne si impotriva turnatorilor din tara."

Blaga reia principiul blatului PDL cu USL pe regionalizare

Am promis că nu vom face din asta temă de campanie dacă fac treburile ca lumea. Nu le vor face. Nu le vor face anul ăsta, anul viitor nu le vor face pentru că va fi an electoral, în 2015 că e an preelectoral şi în 2016 cu atât mai puţin că e an electoral.

Regionalizarea n-a salvat Europa de la criză

Regionalizarea duce la spargerea economică a ţărilor europene şi la dominaţia pieţelor de capital care scapă de sub controlul statelor. Cu acest experiment, spre ce se îndreaptă omenirea ? Europa regiunilor ne întoarce spre Europa medievală a secolelor IX-XIV, nu numai ca imagine, dar şi în conţinut, cu fragmentarea puterii politice şi dispariţia autorităţii statului.

Ponta subminează statul național unitar

"Eu cred un lucru, pe care, sigur, după aceea vedem din punct de vedere legislativ, ca standarde europene: eu cred că pe instituţiile reprezentând Guvernul central şi autorităţile centrale, indiferent că ele se află la Miercurea Ciuc sau la Târgu Jiu, trebuie să fie arborat doar steagul României şi al Uniunii Europene. În rest, dacă găsim o soluţie în care fiecare autoritate locală vrea să aibă un însemn local - că are şi Botoşaniul, şi Teleormanul, şi Harghita - şi îl foloseşte pe plan local pentru autorităţi locale, eu nu văd o mare problemă", a spus Ponta la Antena 3. 
  • E mult și "steagul" UE. De ce nu (și) cele ale ONU sau NATO, unde România, de asemenea, este membru ?

PP-DD preia aria europeistă de la PDL ?

Moţiunea PP-DD va fi susţinută şi de PDL. Noi, cei din Opoziţie, ne-am dori să treacă, dar ştim că este greu. Moţiunea reprezintă şi un mesaj mai ferm pentru Ponta şi pentru Guvernul său, să nu mai facă declaraţii iresponsabile. Este obligatorie o apropiere de Europa.

Escrocheria "ajutorului primit din partea UE"

Autorităţile care gestionează fondurile structurale împrumută în martie de la Trezorerie 1,2 miliarde de lei (270 milioane de euro) pentru plata facturilor beneficiarilor de fonduri UE, banii urmând să fie returnaţi Trezoreriei după ce cheltuielile vor fi rambursate de la Bruxelles. O absorbţie de 50% a fondurilor UE, cum îşi propune MFE, înseamnă că, pe ansamblu, anul acesta ar trebui rambursaţi de la Bruxelles între 7 şi 8 mld. euro, în vreme ce întreaga sumă absorbită de la integrarea în UE până la sfârşitul lui 2012 a fost de 2,2 mld. euro. 
  • Până acum am vărsat la UE cam 7 miliarde de euro (contribuțiile anuale 2007-2013). Propagandistic, banii absorbiți "sunt cam 4 miliarde" (cu tot cu cofinanțarea din partea României !).

Îmbârligătura liberală

Personal, cred că este vorba doar despre perdele de fum, menite să destabilizeze PDL, în perspectiva apropiatelor alegeri interne. Liviu Dragnea face pe supăratul şi pe îngrijoratul, dar singur, cu bună ştiinţă şi- îndrăznesc să cred- în înţelegere cu liberalii, a decis că PSD nu va tolera picior de parlamentar sau lider PDL-ist, fără să-i oblige, însă pe liberali să ia o hotărâre similară. Tocmai pentru ca PDL-iştii să creadă în vrăjeala noii forţe de dreapta, alături de liberali. 
  • O opinie contrară celei lansate mai degrabă ca atac la gruparea Blaga.

Blaga - aluzie la înlocuirea oamenilor lui Băsescu ?

Nu mai suntem la putere şi avem timp să reconstruim acest partid de la firul ierbii, un partid care în 2014 să confirme că este cel mai puternic.

Omul USL  PSD la UNESCO: Pleşu

Aşa cum stau lucrurile acum, se pare că Andrei Pleşu va fi un nou măr al discordiei dintre PSD şi PNL, întrucît Victor Ponta nu vrea în ruptul capului să trimită pe altcineva la Ambasada României la UNESCO, deşi liberalii se opun din răsputeri !

Angajații MȚR cer demisia directorului care a permis proiecția filmului pro-gay

Strategia de activităţi – mai degrabă comerciale decât culturale – greşită şi păguboasă, o întreagă suită de manifestări scăpate de sub un minim control de specialitate, comunicarea imposibilă şi ruptura creată în modul de activitate pe care specialiştii din muzeu l-au avut până acum, toate acestea considerăm că reclamă o grabnică schimbare.

DOCUMENTE: Dan Puric și Marius Oprea, racolați de Securitate

Domnul PURIC Liviu Dan este titular al dosarului fond retea nr. R 64665 (cota CNSAS). Domnia sa a fost recrutat “in scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de Arte Plastice N. Tonitza”; la data de 15.03.1976 a semnat un “Angajament” atribuindu-i-se numele conspirativ “CRISTIAN”. Directia de Specialitate nu a identificat informatii transmise Securitatii de catre domnul PURIC Liviu Dan.” – Adeverinta CNSAS 1520/30.08.2012

„Deutsche Boikot” – de la manipulare la ignoranţă

În realitate, dacă nu am fi ipocriţi, ar trebui să recunoaştem că Germania chiar ne-a făcut un serviciu. Şi nu vorbim doar de şansa de a fi amânat izbitura economică pe care o vom suferi când, într-un parcurs firesc al fericirii de a fi intrat în Schengen, va trebui să continuăm „parcursul” şi să ne asumăm şi intrarea în zona euro. Poate ar trebui să ne gândim la realitatea faptului că dacă astăzi nu suntem în situaţia Greciei este şi datorită faptului că marea criza nu ne-a găsit în zona euro. Dar avem curajul să recunoaştem acest lucru înainte de a da cu noroi?

Autoritățile, contra manifestațiilor pro-Tibet

Când am fost primiţi la la Primăria Capitalei la comisia de aprobare a manifestărilor publice – cu ocazia manifestării din august, ni s-a spus destul de clar că nu există o dorinţă pentru ca această iniţiativă a noastră să continue deoarece poate prejudicia interesele economice româno-chineze. Acesta a fost primul moment în care am observat că autorităţile din România sunt sensibile la presiunile autorităţilor străine, în cazul de faţă chineze.

9 comentarii :

Riddick spunea...

Se duce țara... (hideen62, 11.03.2013, 15:36)

Se duce țara bâldâbâc !
voi face-un ultim chiloman
și voi porni în hagealâc
spre cine știe ce liman.

Dar m-am trezit și eu taman
când nu mai am calabalâc.
se duce țara bâldâbâc,
condusă de un capsoman.

Sătul de-atâta hamalâc,
o viață-ntreagă scriptoman
în țara (iarăși ?!) pașalâc,
m-aș vrea și eu mai ortoman.

Se duce țara bâldâbâc...

http://www.ziare.com/politica/reorganizare-teritoriala-romania/pericolul-cel-mai-mare-al-regionalizarii-1223402

Gogu spunea...

Iata si un articol ceva mai''aplicat'' privind regionalizarea. E util pentru a intelege in ce aventura aruca Tara ipochimenii care ne conduc !
http://2blackjack1.wordpress.com/2013/03/10/miza-regionalizarii-13-miliarde-de-euro-pe-an/

Riddick spunea...

Miza internă, da'-i şi o miză externă, doar nu suntem naivi !

Anonim spunea...

Sunt eu cum sunt de STINGA sau de DREAPTA dar spunti voi de la MAREA INGHESUIALA s-a facut ceva bun pentru NATIA ROMANA? DOAMNE AJUTA.

Anonim spunea...

Ierta-te fie-mi pacatele dar diferenta e mare intre cer si pamint. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/andreea-esca-baiat-9-ani-ce-spune-despre-ploaie-438770.html Poate noi suntem intelesi gresit de NOUA GENERATIE. Sau nei au venit prea devreme in rasboiul nostru de ideologii abstracte.

Riddick spunea...

Ei ca ei, am văzut ce au făcut. Dar noi, de ce continuăm să-i mai votăm tot pe ăştia ?!

Anonim spunea...

Daca taceai filozof ramaineai RIDDICK. Pai astia sunt materialisti in carne si oase cum sa votam spirite un TEPES, UN MIHAI VITEAZU, UN STEFAN. Sa fim seriosi astia ne da de mincare? Pardon UN PACHETEL, O STRACHINA DE MINCARE... Narodul tot narod ramine. Adica nu are ROD. N'ROD.

Riddick spunea...

Mă rog. :)

Riddick spunea...

Diaconescu mi-a publicat comentariul, într-un târziu. ;-)

http://www.cristiandiaconescu.com/2013/03/stiau-ca-se-va-intampla/#comment-2301


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: