12 martie 2013

"Universul meu nu se lasă construit de propaganda monomaniacală a devoratorilor de națiuni"Şi eu, la fel. Am zis. Howgh !

Eurosceptic ? 

Nu. Anti-UEist pe față. Din ce în ce mai ostil față de organizația suprastatală și antinațională. E dreptul meu și mă simt tot mai amenințat, în calitate de cetățean român, de prestația președintelui, guvernului și, în general, de activitatea așa numitei clase politice.

Nu știu dacă, în litera legii, pozițiile președintelui Băsescu constituie un act de trădare ce se pedepsește cu asprime, în logica normală a funcționării unui stat suveran ele sînt însă acte de trădare.

Nu poți să te pretinzi reprezentant al unei națiuni cînd te trezești înfierînd atitudinea celor ce nu doresc de fel o integrare și mai mare în UE. Nu poți fi privit decît cu maximă suspiciune cînd te exprimi ca un agent de vînzări al corporațiilor străine, virulent și lipsit de respect față de stăpînii tăi adevărați, națiunea română și cetățeanul român.

Eurosceptic ? Nu, pentru că se minte încă din modul cum se insinueză echivalența între Europa și UE. Pot fi un feroce antiueist și pot rămîne un european sceptic, fără a fi eurosceptic. Universul meu nu se lasă construit de propaganda monomaniacală a devoratorilor de națiuni.

Cetățean român fiind am dreptul de a cere socoteală în privința felului cum este gospodărită averea mea – teritoriul, resursele, pîrghiile economice și financiare ale țării. Avere indivizibilă între cetățeni, dar, se pare, condamnată la a fi cedată străinilor de țară. În logica existenței statului, acțiunea de înstrăinare este trădare de țară, chiar fără paragraf legislativ în care să fie încadrată.

Eurosceptic ? Nu e treaba președintelui ce gîndesc eu. E însă treaba mea să știu dacă poziția dumnealui nu cumva prezintă un risc inacceptabil pentru evoluția țării mele. Trasul de urechi e exclusiv privilegiul meu.

Eurosceptic ? Adică tu mă înjuri, mă ameninți, direct sau mai printre dinți, corporațiile pe care le slujești mă fură, inamici cu care tu hăhăi îmi vor țara făcută bucăți, iar eu să mă edulcorez într-un euroscepticism fîțos, să accept bleg calea unică pentru că așa e gigea, pentru că așa decid juriul, ratingul sau poll-ul. Hai, fă pași !

Eurosceptic ? Nu. Antiglobalist, anticorporatist pe față.

Uitam. Antioccidental ? Da, atît timp cît se identifică cu UE, cu globalismul, cu neocolonialismul, cu anticreștinismul și cu prostirea deliberată, cu uniformizarea în jos.

Antiueist și antioccidental pentru că aici trăiesc, în zona asta e cuprinsă țara mea, de aici “mi se trage”, rămîn european și occidental (în sensul larg al elementelor comune de cultură și civilizație creștină, greacă, romană) fără să stau plecat în fața niciunui imperativ inventat de simpluți cu condicuță.

10 comentarii :

Riddick spunea...


Eurosceptic ? Adică tu mă înjuri, mă ameninți, direct sau mai printre dinți, corporațiile pe care le slujești mă fură, inamici cu care tu hăhăi îmi vor țara făcută bucăți, iar eu să mă edulcorez într-un euroscepticism fîțos, să accept bleg calea unică pentru că așa e gigea, pentru că așa decid juriul, ratingul sau poll-ul. Hai, fă pași !

Anonim spunea...

Adica nu mai poti trage O BASINA CA DEVII EURO-SCEPTIC. Ai mincat produse naturale neaprobate de BRUXELES. Deci in final ne TERORIZEZI.

Crystal Clear spunea...

Excelenta postare !

Conu Mişu a exprimat esenţa sentimentelor unei naţiuni călcate in picioare şi vândută străinilor de catre conducatorii ei..

Riddick spunea...

Poate e puţin cam neclară delimitarea de "Occident". Nu există Occident ca atare, ci tendinţe în cadrul lui.

Convergență: Globaliștii presează fuziunea Rusia-UE

Traducerea articolului de la The New American - "Convergence: Globalists Push Russia-EU Merger".

http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/convergenta-globalistii-preseaza.html

Crystal Clear spunea...

Primul impuls al meu a fost sa comentez la fel .Pe urma am citit mai atent .La final spune:
"rămîn european și occidental (în sensul larg al elementelor comune de cultură și civilizație creștină, greacă, romană) fără să stau plecat în fața niciunui imperativ inventat de simpluți cu condicuță."

Riddick spunea...

Era necesară precizarea (nu am fost prea atent la ea).

Crystal Clear spunea...

Da :)

Gogu spunea...

Iata o baza documentara serioasa ce va trebui sa o utilizam in eenimentele ce vor urma:
http://europa.eu/generalreport/index_ro.htm
Zic asta fiindca atunci cind combati cu ''materialul clientului'' efectul e pe masura !!

Gogu spunea...

Conu' Misu e ca lumea ! Ai vazut ce poezie tonica are pe pagina unde e postat articolul de mai sus?
http://conumishu.wordpress.com/2013/03/12/eurosceptic/
E ca un imn ! Si nu cred ca ar trebui sa o analizam prea ''la milimetru'' din punctul de vedere al ''partilor de vorbire'' folosite !

Riddick spunea...

Pâi, da, "uniunea politică" pe primul loc:

Raportul este structurat în 6 capitole:

Către o uniune politică
Consolidarea guvernanţei economice şi a stabilităţii financiare în Uniunea Europeană
Accelerarea creşterii economice
O mai mare atenţie acordată cetăţenilor UE
O Uniune Europeană mai puternică în lume
Instituţiile şi organismele europene în acţiune

Eurocomuniştii (la fel ca sovietocomuniştii) nu vor ca lumea să fie înarmată ("Biblia şi puşca").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):