17 martie 2013

Jaful PDUSL, în cifre (parţial...)



1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMV, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei ! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone !”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei ? Unde o stocaţi ? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%) !

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Super postare !

Trebuie să se unească toţi cei ca Marian Rizea şi sa spună adevarul
Ne vom strânge toţi in jurul lor !

Riddick spunea...

Vai, dar Rizea este ceauşist ! (nu ştiai ?!). ;-)

Crystal Clear spunea...

Special s-a creat atmosfera asta împotriva securităţii romqne.
Este o alta faţă a războiului psihologic împotriva romanilor.
Cea mai puternică. Ne distruge apararea..

Riddick spunea...

Văd că Ciripoi (S.R.-S) a iniţiat o lege care interzice serviciilor să aiba activităţi comerciale (firme sub acoperire). Pâi aşa omori apărarea, astfel se pot infiltra în anumite medii mai greu accesibile. Condiţia este ca serviciile să lucreze în interes naţional.

Crystal Clear spunea...

Nu ne mai mirăm de SRS...
Câţi nu sunt care trebuie să plătească pentru trădare. Sper să nu se aprobe o astfel de lege

Jigodiile care trădează se simt imediat..
Trebuie oprite la timp


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: