17 martie 2013

Jaful PDUSL, în cifre (parţial...)



1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMV, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei ! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone !”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei ? Unde o stocaţi ? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%) !

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Super postare !

Trebuie să se unească toţi cei ca Marian Rizea şi sa spună adevarul
Ne vom strânge toţi in jurul lor !

Riddick spunea...

Vai, dar Rizea este ceauşist ! (nu ştiai ?!). ;-)

Crystal Clear spunea...

Special s-a creat atmosfera asta împotriva securităţii romqne.
Este o alta faţă a războiului psihologic împotriva romanilor.
Cea mai puternică. Ne distruge apararea..

Riddick spunea...

Văd că Ciripoi (S.R.-S) a iniţiat o lege care interzice serviciilor să aiba activităţi comerciale (firme sub acoperire). Pâi aşa omori apărarea, astfel se pot infiltra în anumite medii mai greu accesibile. Condiţia este ca serviciile să lucreze în interes naţional.

Crystal Clear spunea...

Nu ne mai mirăm de SRS...
Câţi nu sunt care trebuie să plătească pentru trădare. Sper să nu se aprobe o astfel de lege

Jigodiile care trădează se simt imediat..
Trebuie oprite la timp


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: