13 februarie 2013

Vocile cui ?Recent a apărut la Evenimentul zilei o rubrică de editoriale, VOCILE DREPTEI. Printre care identificasem un personaj care acum nişte ani traducea articole "pacifiste" antiamericane, un altul care susţinea (printre primii în România) regionalizarea şi alte teme ale "societăţii civile" inspirate de Soros, iar acum îl văd acolo şi pe Andrei Bădin, jurnalist de la B1 TV. Bădin era la Antena 1 şi Antena 3 până pe la jumătatea lui 2009, avea şi un blog pe platformă Heeloo, ca şi colegul său, Iosif Buble (rămas la Antena 3). Platformă comună şi ca idei, ca linie. Cine urmărea blogosfera prin anii 2007-2009 ştie la ce mă refer.


Se întâmplă ceva cu presa, o infiltrare la ziarele şi televiziunile care (cel puţin aparent) nu susţin USL. Se vede la Adevărul, după ce a fost preluat de Cristian Burci, un apropiat al lui Ponta. Deşi era ziarul lui Patriciu, era totuşi citibil. Acum, după ce la Evenimentul zilei a devenit acţionar semnificativ Dan Andronic (fiul lui Octavian Andronic, vechi PSD-ist), se vede aceeaşi tendinţă.

9 comentarii :

Anonim spunea...

Ai dreptate. Îi urmăream blogul, eram pur și simplu fascinat de toate elucubrațiile. Dar masa (de cititori) are o memorie prea scurtă. Dovadă, cântă la EvZ.

Gogu spunea...

Riddik,
Te rog citeste textul de mai jos si, daca apreciezi ca e bine, fa-l vizibil pentru cititorii blogului tau !!!
Multumesc anticipat !
http://cnsc-2012.blogspot.ro/2013/02/o-scrisoare-scrisa-de-un-senator-roman.html?showComment=1360762308109

Gogu spunea...

Intarita-i drace !!! Cit mai tare !!!
http://militar.infomondo.ro/actualitate/orgoliu-de-ofiter-francez-sau-altceva.html

Gogu spunea...

Sa nu-i uitam !
http://ampress.ro/stiri/parlamentul-a-votat-comisia-de-revizuire-a-constitutiei-ce-va-fi-condusa-de-crin-antonescu-vezi-componenta-completa-si-ce-nume-grele-au-ramas-pe-afara-desi-se-cerusera-in-comisie/

Riddick spunea...

Ca să nu mai fac pe misteriosul, e vorba la poz. #1 despre Angela Tocilă, iar la poz. #2 despre Daniel Vighi.

Riddick spunea...

@Anonim - aşa a început şi la vechiul Cotidianul, când a aparut acolo Drăgoteasca am ştiut ce va urma.

@Gogu - am citit blogul colonelului francez ("La voie de l'epee"), este interesant. Mali va fi un efort de durată.

Riddick spunea...

RAZBOIUL PSIHOLOGIC FEDERAL IMPOTRIVA AMERICANILOR

** Kevin Zeese este director al Democracy Rising.US, proiect initiat de opozanti ai razboiului din Golf cu intentia de a sprijini repatrierea militarilor si incheierea ocupatiei american in Irak. (23 iunie 2005). Traducere si adaptare pentru AlterMedia de Angela Tocila.

http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/razboiul-psihologic-federal-impotriva-americanilor_2769.html

DEMOCRACY RISING (DR)

Anti-war group founded by Ralph Nader
Members include supporters of Iraqi “resistance”

http://www.discoverthenetworks.org/printgroupProfile.asp?grpid=7266


Daniel Vighi:

Problematica definirilor regionale (2002)

http://www.provincia.ro/cikk_roman/c000415.html

De la construcţie la deconstrucţie şi retur (2000)

http://www.provincia.ro/cikk_roman/c000091.html

mariusmioc spunea...

Principalul ziar de "dreapta" de la noi e condus de Ion Cristoiu, fostul angajat al lui Dan Voiculescu (pe care acum îl combate, scuipă acolo de unde a băut apă) omul care a declarat făţiş că speră la prăbuşirea capitalismului şi revenirea comunismului http://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/verde-n-fata-ion-cristoiu-sper-sa-prind-si-prabusirea-capitalismului-si-revenirea-comunismului-139360.html
În aceste condiţii nu-i nimic de mirare cu "vocile dreptei" care ni se propun. Eu nu sînt dezamăgit fiindcă n-am fost niciodată amăgit de o asemenea "dreaptă".

Riddick spunea...

Făcături, păpuşi hâţânate de sfori.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):