13 februarie 2013

Vocile cui ?

 
Recent a apărut la Evenimentul zilei o rubrică de editoriale, VOCILE DREPTEI. Printre care identificasem un personaj care acum nişte ani traducea articole "pacifiste" antiamericane, un altul care susţinea (printre primii în România) regionalizarea şi alte teme ale "societăţii civile" inspirate de Soros, iar acum îl văd acolo şi pe Andrei Bădin, jurnalist de la B1 TV. Bădin era la Antena 1 şi Antena 3 până pe la jumătatea lui 2009, avea şi un blog pe platformă Heeloo, ca şi colegul său, Iosif Buble (rămas la Antena 3). Platformă comună şi ca idei, ca linie. Cine urmărea blogosfera prin anii 2007-2009 ştie la ce mă refer.
 

Se întâmplă ceva cu presa, o infiltrare la ziarele şi televiziunile care (cel puţin aparent) nu susţin USL. Se vede la Adevărul, după ce a fost preluat de Cristian Burci, un apropiat al lui Ponta. Deşi era ziarul lui Patriciu, era totuşi citibil. Acum, după ce la Evenimentul zilei a devenit acţionar semnificativ Dan Andronic (fiul lui Octavian Andronic, vechi PSD-ist), se vede aceeaşi tendinţă.

9 comentarii :

Anonim spunea...

Ai dreptate. Îi urmăream blogul, eram pur și simplu fascinat de toate elucubrațiile. Dar masa (de cititori) are o memorie prea scurtă. Dovadă, cântă la EvZ.

Gogu spunea...

Riddik,
Te rog citeste textul de mai jos si, daca apreciezi ca e bine, fa-l vizibil pentru cititorii blogului tau !!!
Multumesc anticipat !
http://cnsc-2012.blogspot.ro/2013/02/o-scrisoare-scrisa-de-un-senator-roman.html?showComment=1360762308109

Gogu spunea...

Intarita-i drace !!! Cit mai tare !!!
http://militar.infomondo.ro/actualitate/orgoliu-de-ofiter-francez-sau-altceva.html

Gogu spunea...

Sa nu-i uitam !
http://ampress.ro/stiri/parlamentul-a-votat-comisia-de-revizuire-a-constitutiei-ce-va-fi-condusa-de-crin-antonescu-vezi-componenta-completa-si-ce-nume-grele-au-ramas-pe-afara-desi-se-cerusera-in-comisie/

Riddick spunea...

Ca să nu mai fac pe misteriosul, e vorba la poz. #1 despre Angela Tocilă, iar la poz. #2 despre Daniel Vighi.

Riddick spunea...

@Anonim - aşa a început şi la vechiul Cotidianul, când a aparut acolo Drăgoteasca am ştiut ce va urma.

@Gogu - am citit blogul colonelului francez ("La voie de l'epee"), este interesant. Mali va fi un efort de durată.

Riddick spunea...

RAZBOIUL PSIHOLOGIC FEDERAL IMPOTRIVA AMERICANILOR

** Kevin Zeese este director al Democracy Rising.US, proiect initiat de opozanti ai razboiului din Golf cu intentia de a sprijini repatrierea militarilor si incheierea ocupatiei american in Irak. (23 iunie 2005). Traducere si adaptare pentru AlterMedia de Angela Tocila.

http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/razboiul-psihologic-federal-impotriva-americanilor_2769.html

DEMOCRACY RISING (DR)

Anti-war group founded by Ralph Nader
Members include supporters of Iraqi “resistance”

http://www.discoverthenetworks.org/printgroupProfile.asp?grpid=7266


Daniel Vighi:

Problematica definirilor regionale (2002)

http://www.provincia.ro/cikk_roman/c000415.html

De la construcţie la deconstrucţie şi retur (2000)

http://www.provincia.ro/cikk_roman/c000091.html

Anonim spunea...

Principalul ziar de "dreapta" de la noi e condus de Ion Cristoiu, fostul angajat al lui Dan Voiculescu (pe care acum îl combate, scuipă acolo de unde a băut apă) omul care a declarat făţiş că speră la prăbuşirea capitalismului şi revenirea comunismului http://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/verde-n-fata-ion-cristoiu-sper-sa-prind-si-prabusirea-capitalismului-si-revenirea-comunismului-139360.html
În aceste condiţii nu-i nimic de mirare cu "vocile dreptei" care ni se propun. Eu nu sînt dezamăgit fiindcă n-am fost niciodată amăgit de o asemenea "dreaptă".

Riddick spunea...

Făcături, păpuşi hâţânate de sfori.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: