20 februarie 2013

PnL îşi pune pile la Berlin


Fiindcă Iohannis (Johannis ?) s-a înscris azi în PnL, repostez articolul din 2009 de la german-foreign-policy.com, Impactul germanilor în Est:

SIBIU / BUCUREŞTI (reportaj propriu) - Conducătorul uneia din organizaţiile "Germandom" din reţeaua germană de politica externă este centrul unei crize guvernamentale româneşti. Opoziţia din România doreşte numirea primarului de Sibiu, Klaus Johannis, pe locul rămas vacant al primului-ministru, în urma răsturnării sale de către opoziţie la începutul săptămânii. Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins acest plan şi a desemnat un expert în finanţe ca premier. Johannis conduce "Forumul Democrat al Germanilor din România" (DFDR), membru asociat al "Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene" (FUEN), care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone - cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de fosti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Johannis şi deasemenea şi cu fundaţia din Germania "Hermann Niermann", care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizatiile tip "Germandom". Nominalizarea lui Johannis este al doilea pas exceptional făcut în numele "Germandom"-ului din România în decurs de o saptamână. Primul a fost acordarea Premiului Nobel Pentru Literatură unui autor "româno-german".
 
Partidele românesti din opoziţie, care l-au răsturnat pe primul-ministru printr-o moţiune de cenzură la începutul saptămânii, l-au nominalizat pe primarul în funcţie al Sibiului ("Hermannstadt"), Klaus Johannis, pentru funcţia de prim-ministru de tranziţie. Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins această intenţie şi l-a desemnat pe expertul financiar, Lucian Croitoru, să fie noul prim-ministru. Croitoru ar trebui să fie confirmat de parlament, ceea ce pare foarte nesigur, fiindcă opoziţia deţine o majoritate şi insistă asupra candidatului său, Johannis. Deznodământul este deschis.

Politică etnică
Klaus Johannis provine din mediul "Germandom" din România, căruia îi atribuie virtuţi precum "corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă". [1] El este preşedintele organizaţiei "Germandom"locale, "Forumul Democrat al Germanilor din România" (DFDR), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud-Est, a fost fondat imediat după răsturnarile din 1989. DFDR, ca şi presedintele său, Johannis, este strâns asociat cu reţelele "Germandom" răspândite peste tot prin Europa. DFDR este membru asociat al FUEN ("Uniunea federală a Naţionalitătilor Europene"), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. [2] În cadrul FUEN, DFDR-ul este deasemenea, membru al "Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane" (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. [3] Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este deasemenea membru FUEN. Este unul din partidele parlamentare care îl propune pe Johannis pentru funcţia de prim-ministru.

Conspiraţie
Deocamdată Johannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermannstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. "Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri", relatează recent presa. Sub "neamţul" Johannis, oraşul a devenit un model de succes. [4] În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule "Germandom" în Europa de Sud-Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început deja renovarea Oraşului Vechi - şi care este de obicei atribuită lui Johannis - înainte ca Johannis să ocupe funcţia. [5] Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. [6] Alt ajutor soseşte de la organizaţiile "Germandom" din Germania, de exemplu, DFDR şi Johannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra "problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale"- deasemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România. [7] Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei - în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei "a fost la curent cu o conspiraţie" care a fost îndreptată împotriva Belgiei. [8]

Sponsorizări speciale
Johannis beneficiază deasemenea de cele mai bune contacte la birourile guvernamentale din Berlin şi la politicieni de frunte germani. Organizaţia sa "Germandom", DFDR, primeşte promovări preferenţiale de la Ministerul de Interne german. Între 1990 - 2004, 88.33 milioane de euro au fost alocaţi pentru "stabilizarea minorităţii germane din România". Când Berlinul a trebuit să reducă alocările de fonduri bugetare şi pentru "germanii de peste hotare" datorită dificultăţilor economice, ministrul de interne din acea perioadă, Otto Schily, i-a promis lui Klaus Johannis în noiembrie 2004 "tratament preferenţal" pentru minoritatea germană din România. Dealtfel, alocarile pentru "Germandom"-ul din România au fost reduse doar cu 9 procente, când media reducerilor era de 23 de procente. Doar în acel an, guvernul geman a alocat suma de 1,6 milioane de euro pentru promovarea culturii minorităţii germane. [9]

Un bilanţ impresionant
Klaus Johannis a primit personal o serie întreagă de oficialităţi germane de rang înalt, deopotrivă de la nivel federal sau regional. Vizitatorii oraşului de reşedinţă al lui Johannis includ pe comisarul guvernului german pentru problemele etnicilor germani emigraţi şi minorităţi naţionale, Hans-Peter Kemper, comisarul german pentru probleme culturale, Bernd Neumann, şi pe prim-miniştrii regionali ai landurilor Thuringia (Dieter Althaus) şi Saarland (Peter Mueller). Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering şi grupul de lucru parlamentar "expulzaţi şi refugiaţi" al grupului conservator CDU/CSU din Bundestag, deasemenea au vizitat Hermannstadt-ul.
Erwin Marschewski, şeful delegaţiei unui grup de lucru, l-a felicitat pe Johannis "pentru realizările sale impresionante". [10] Preşedintele german, Horst Koehler a acceptat un tur al oraşului în compania lui Johannis, omagiu personal adus "impactului pozitiv pe care germanii îl au în Estul Europei, după cum o arată Hermanstadt-ul. [11]

Premiu de Merit
La sfârşitul anului trecut, împreună cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Johannis a primit "Premiul de Merit pentru Înţelegerea Germano-Europeană". Laudatio a fost rostită de fostul ministru de interne şi cetăţean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este în board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociaţii. Merkel însăşi a primit acelaşi premiu în 2005.

Nu mai există suveranitate
Nominalizarea lui Klaus Johannis de către majoritatea parlamentară de la Bucureşti este al doilea pas excepţional în numele "Germandom"-ului din România - urmând acordării Premiului Nobel pentru Literatură autorului "româno-german" Herta Muller - în aceeaşi săptămână. [12] Legăturile deosebit de strânse ale lui Johannis cu Berlinul ar putea periclita suveranitatea României, dacă ar deveni primul-ministru al României. Aparent, majoritatea din parlamentul de la Bucureşti este pregătită să facă acest pas.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Cit de repede e inselat narodul. Daca am vedea miscarile de culise am ajunge la concluzia ca de fapt astazi unii sarbatoresc ziua dezrobiri si alti ziua deznadejdi. http://www.agenda.ro/proclamatia-de-unire-a-tuturor-romilor-din-romania/278526. Sa fie intimplatoare reclama aceea pentru bolnavi de prostata pe un post de stiri.

Riddick spunea...

E şi reclama aia cu hemoroizi, HemoroEasy.

Marco spunea...

Hai, domnule sa fim seriosi, romania este o tara stabila social, rusia ar fi o tara care ne doreste cu probleme, asa am ajuta mai putin rep. moldova, si romanii din trasnistria, ar reusi ca in UE si NATO sa existe probleme interne, iar cele doua institutii slabe ar fi o situatie buna pt. rusi.

Pt. germania nu-i un avantaj o romanie slabita, sa nu uitam ca unul ca Johanis ar da o buna imagine tarii in exterior. Marca etnic german vinde bine oriunde in lume.

Nu ca am avea ceva impotriva romanilor de calitate in politica, dar alternativa este Ponta si bietul om si-a dat arama pe fata cu atatea minciuni. Devenim ridicoli noi si oricare alta tara cu un asfel de lider.

Riddick spunea...

Dar în afara de Ponta şi de Iohannis n-avem alte alternative ? cum de-am ajuns în fundătura asta sinistră ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: