20 februarie 2013

Protest eurosceptic la Cluj, perturbat cu diversiunea anti gaze de şist


Ponta s-a dus la Cluj ca să asiste la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa germanului Gunter Verheugen, fost comisar european.

Evenimentul a fost întâmpinat cu proteste explicit eurosceptice, dar printre care s-au strecurat şi alte mesaje.

Ziua de Cluj:

Tinerii care au protestat în sală au fost invitaţi să iasă afară, iar pancartele au fost strânse de oameni de la Securitate. Tinerii spun că acest protest nu a fost planificat dinainte, ci ei au venit individual la ceremonie.

Aceştia susţin că protesteză împotriva politizării evenimentului academic şi îl acuză pe Gunter Verheugen că a venit la Cluj pentru a-şi face imagine şi pentru a-şi reface cariera politică.

"Mesajele noastre se adresează atât Guvernului României, cât şi Primarului Clujului, Emil boc, membrilor academici clujeni care au luat o decizie pripită de a acorda o astfel de distincţie şi lui Gunter Verheugen pentru că a primit titlul. Suntem împotriva acţiunii de a da o distrincţie politică în cadrul academic. Aţi urmărit motivaţia UBB pentru acest eveniment? S-a spus foarte clar că Verheugen e premiat pentru minunata sa contribuţie de a integra România în UE, fapt care ne-a dus acces spre bunăstare. Aderarea la UE nu a adus bunăstare românilor. Mici antreprenori au avut de suferit. În procesul de negociere, România a fost umilită, România nu a negociat nimic", a spus Raluca Duminicioiu, unul dintre protestatari.

Ziare.com:

Cativa tineri au protestat, miercuri, in sala Aula Magna a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca in timp ce fostul comisar european Gunter Verheugen isi tinea discursul de acceptare a titlului de doctor Honoris Causa.

Tinerii au ridicat mai multe foi de hartie pe care erau scrise mesaje impotriva exploatarii gazelor de sist.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: