20 februarie 2013

Protest eurosceptic la Cluj, perturbat cu diversiunea anti gaze de şist


Ponta s-a dus la Cluj ca să asiste la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa germanului Gunter Verheugen, fost comisar european.

Evenimentul a fost întâmpinat cu proteste explicit eurosceptice, dar printre care s-au strecurat şi alte mesaje.

Ziua de Cluj:

Tinerii care au protestat în sală au fost invitaţi să iasă afară, iar pancartele au fost strânse de oameni de la Securitate. Tinerii spun că acest protest nu a fost planificat dinainte, ci ei au venit individual la ceremonie.

Aceştia susţin că protesteză împotriva politizării evenimentului academic şi îl acuză pe Gunter Verheugen că a venit la Cluj pentru a-şi face imagine şi pentru a-şi reface cariera politică.

"Mesajele noastre se adresează atât Guvernului României, cât şi Primarului Clujului, Emil boc, membrilor academici clujeni care au luat o decizie pripită de a acorda o astfel de distincţie şi lui Gunter Verheugen pentru că a primit titlul. Suntem împotriva acţiunii de a da o distrincţie politică în cadrul academic. Aţi urmărit motivaţia UBB pentru acest eveniment? S-a spus foarte clar că Verheugen e premiat pentru minunata sa contribuţie de a integra România în UE, fapt care ne-a dus acces spre bunăstare. Aderarea la UE nu a adus bunăstare românilor. Mici antreprenori au avut de suferit. În procesul de negociere, România a fost umilită, România nu a negociat nimic", a spus Raluca Duminicioiu, unul dintre protestatari.

Ziare.com:

Cativa tineri au protestat, miercuri, in sala Aula Magna a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca in timp ce fostul comisar european Gunter Verheugen isi tinea discursul de acceptare a titlului de doctor Honoris Causa.

Tinerii au ridicat mai multe foi de hartie pe care erau scrise mesaje impotriva exploatarii gazelor de sist.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: