18 februarie 2013

Iepurii de pluş ai lui Băsescu


Pe Băsescu nu îl interesează, nu l-a interesat PDL-ul. A şi spus-o

Iepurii de pluş ai lui Băsescu

După ce a dus PDL în pragul colapsului, sacrificându-l pe altarul propriu şi personal, preasuspendatul Traian Băsescu se pregăteşte să îl folosească pentru ultima dată ca unealtă, fie prin reconsolidarea dominaţiei sale, fie prin dispariţia de pe eşichierul politic.

Lansarea Elenei Udrea în cursa pentru preşedinţia PDL are multiple conotaţii, toate cu ramificaţii în labirintul puterii personale a încă locatarului de la Cotroceni. Pentru că, este evident, Băsescu i-a dat ordin să-şi anunţa candidatura. Dacă blonda de la Cotroceni câştigă, partidul va fi condus, de facto, tot de către el, iar după expirarea mandatului de preşedinte va avea de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se reinstala şi în mod oficial în funcţia de tartor suprem.

Chiar dacă, în adâncul sufletului său, păstrează o urmă de speranţă că acest scenariu se va realiza, Băsescu este prea şulfă pentru a nu-şi da seama că şansele Elenei Udrea sunt foarte mici, aşa că, din start, a decis să o folosească pe post de iepure de pluş, ca să păcălească ogarii. Rolul Elenei este acela de a atrage cât mai mulţi preşedinţi de organizaţii şi oameni influenţi de partea sa, pentru ca, alături de ei, să anunţe, poate chiar în ziua congresului, înfiinţarea unui nou partid de dreapta. Fie condus de către ea, fie- mai probabil- de către Cristian Preda sau altă persoană considerată reformistă, dar, obligatoriu, la cheremul lui Traian Băsescu. Un partid care, prin înghiţirea Forţei Civice, Partidului Republican şi PNŢ-CD, să dea naştere la ideala şi mult visata forţă de dreapta. La momentul oportun, Băsescu va şti cum să-şi asume integral meritul şi să pretindă ceea ce i se cuvine, adică tutela asupra nou născutului.

Singura şansă a lui Blaga de a împiedica distrugerea totală a PDL este o victorie la scor. Dacă va avea de partea sa mai puţin de 30% din organizaţii, Elena Udrea nu va mai putea realiza puciul, ci va avea misiunea de a rămâne pe baricade, în aşteptarea unor conjuncturi mai favorabile. Mai ales că, dacă Blaga va câştiga detaşat, mulţi dintre votanţii Elenei Udrea vor schimba tabăra în doi timpi şi trei mişcări.

“Iepurii de pluş vor fi lansaţi unul după altul din cuşca de la Cotroceni”

2 comentarii :

Anonim spunea...

Plus, neplus, aleaga-s-ar praful de ei toti, in frunte cu hahaitul national !!!

Riddick spunea...

Aş plusa: de toţi care vor vota revizuirea Constituţiei şi regionalizarea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: