21 ianuarie 2013

Băsescu - acelaşi caimacam de Bruxelles, rupt de naţiune şi de interesele ei

Diplomaţia înseamnă serviciu. Aceasta înseamnă un serviciu pentru cetăţenii ţării noastre şi pentru nimeni altcineva. Nu serveşte o instituţie supranaţională. Ştiu că vorbesc în faţa unui corp profesionist de diplomaţi şi nu a unor politicieni, dar politicienii, precum şi ambasadorii cehi, trebuie să simtă cea mai mare responsabilitate faţă de ţara lor şi faţă de cetăţenii săi.
Din discursul lui Băsescu în faţa ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti (comentariile mele, cu roşu):


Dezbaterile monetare vor schimba configuraţia UE şi anticipează modificarea tratatelor. Îmi exprim convingerea că UE are nevoie de o nouă paradigmă de organizare şi funcţionare. [ai de gând să ceri referendum în România la o eventuală modificare de tratat ? ai pe dracu' !]

Credem cu tărie că doar printr-o nouă abordare la nivelul UE putem salvgarda obiectivele fundamentale ale construcţiei europene. [care se pare că au devenit ele un scop în sine, nu asigurarea bunăstării, cum se pretinde]

Depăşirea blocajelor politice se poate realiza printr-un efort comun de creştere a încrederii cetăţenilor în soluţia instituţiilor europene şi în reinvestirea cetăţenilor cu principalul lor atribut. [adică, prin mai multă propagandă UEistă]

Viitorul constă în continuarea accelerată a integrării. [viitorul cui ?!]

O UE mai integrată şi mai puternică înseamnă o piaţă internă mai cuprinzătoare şi mai funcţională. [ei, na ? da' Brazilia, de exemplu, de ce nu vrea uniune politică în loc de MERCOSUR ?]

Crearea spaţiului european fără frontiere nu e depăşită din raţiuni politice. [da' normal ! ce state sunt alea care n-ar avea frontiere ?!]

Această voinţă comună, frânată de interesele naţionale, a provocat o adevărată ruptură a cetăţeanului european de procesele de integrare. [atunci, ori interesele naţionale sunt contrare voinţei naţiunilor, ori naţiunile sunt schizofrenice, ori cei care susţin că exprimă "voinţa comună" mint !]

Vedem cum platforme naţionaliste, eurosceptice, câştigă sufragiile electoratului. [că doar n-oi fi vrând să rămână prostiţi în continuare !]

5 comentarii :

Anonim spunea...

Lasati-l in plata Domnului ! Are mintile RA-TA-CI-TE ! Un om normal, in locul lui, ar fi facut stop cardiac di cauza atitor energii furibund negative ce-l tintesc ! Poate scapam de el, dar NU E SINGUR !

Anonim spunea...

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Fructuoasa%20complicitate%20deontologica%20de%20MDP.htm

Riddick spunea...

Deh, panică indusă.

Raven spunea...

AFARA DIN UERSS ACUM!!!

Riddick spunea...

Circulă pe net: Ieșirea din UE, acum !


Ar fi un semn de inteligență important. Am anticipa cu cîțiva ani colapsul făcăturii sub greutatea crizei sau transformarea accelerată a monstruozității în ceea ce s-a dorit de la început, o închisoare a terorii și imbecilizării.

Am salva moneda națională înainte de a o vedea mistuită în cazanul euro, exact cînd euro se va dizolva sub multiple impacturi financiar-politice.

Am scăpa de ura de activiști instituționalizați, de voma nesfîrșită a minciunilor mai proaste decît raportările la hectar de pe vremea lui Ceaușescu și mai ticăloase decît propaganda sovietică.

Am scăpa de monitorizări deliberat inventabile pentru a ne bloca și umili.

Am fi obligați să găsim soluții politice normale, românești, pentru români, altele decît triada PDL, PNL, PSD teleghidată de străini pentru a-și asigura dominația aici.

Ne-au împovărat sub datorii după sistemul jegos pe care îl aplică, ceva mai cu mănuși, propriilor nații. Ei, și? Le vom plăti cînd vom putea sau deloc. Cu potențialul energetic și alimentar pe care îl avem nu noi depindem de alții. Telefoane mobile, dacă vor mai funcționa pe o planetă disperată, vom lua la kilogram.

Nu se poate? Ba nu se vrea. Pentru că între nimic și șansa de a face ceva pentru ai tăi, trebuie alimentată o gălăgie infernală care să ne tîmpească minut de minut cum că universul și legile lui au apărut doar pentru a se desăvîrși în scopul luminos al UE. Am ajuns ca noțiuni elementare de politică, dacă nu chiar de logica cea mai simplă, să fie ignorate de un discurs (cuvînt prea pretențios – de o zeamă verbală) insuportabil.

Să-și bage tehnologia în cur. Sîntem mai nefericiți cu toată electronica asta acaparatoare de timp. Sîntem mai proști cu internetul copy-paste, sîntem mai surzi cu rețelele de socializare și mai nesimțiți cu cît crește numărul campaniilor de sensibilizare.

Eu depind de căcaturile astea, eu voi pierde dacă se duce unde se va duce euro, pentru interesul meu îmi convine status quo-ul, dar nu mai pot, nu-i mai suport, nu mai vreau.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/06/circula-pe-net-iesirea-din-ue-acum.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: