04 decembrie 2012

UE coordonează propaganda globalistă în învăţământ



Comunicat de presă - Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile: Conferinţa Naţională a Educaţiei Globale

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile are deosebita placere de a va invita la 'Conferinta Nationala a Educatiei Globale: Educatie despre lumea intreaga', care va avea loc in data de 4 decembrie 2012 la Bucuresti.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului 'Global Education Without Borders', finantat de Comisia Europeana prin programul 'Non-State Actors and Local Authorities in Development: Public awareness and education for development in Europe' si care se va finaliza in luna decembrie a acestui an. Proiectul si-a propus sa contribuie la dezvoltarea educatiei globale in tarile din Europa Centrala si de Est (Austria, Grecia, Ungaria, Cehia, Bulgaria si Romania), prin dezvoltarea capacitatii locale sau prin sprijinirea structurilor deja existente in domeniul educatiei globale pe masura nevoilor tarilor implicate, in special in noile state membre ale UE.

Conferinta se adreseaza practicienilor in educatie, cu experienta sau nu in domeniul educatiei globale, cadrelor didactice, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, mediului academic, precum si studentilor.

Termenul limita pentru inscriere este 26 noiembrie 2012, ora 16:00, urmand ca rezultatele selectiei sa fie comunicate la data de 28 noiembrie.

Agenda preliminara a conferintei:

09,30-10,00 - Înregistrare participanţi

10,00-11,30 - Deschidere: Simona Constantinescu (FDSC)

Prezentarea proiectului 'Global Education Without Borders': Iuliana Rada (FDSC)

Contextul Educaţiei Globale şi al Educaţiei pentru Dezvoltare în România: Moderator: Valentin Burada (FDSC)

* Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: Rodica Cherciu - Inspector General

* Asociaţia Municipiilor din România/Primăria Municipiului Bucureşti: Daniela Stănculescu, Secretar General, Corpul Profesional al Comunicatorilor/Consilier, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism

* Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România: Rodica Novac, Membru, Grupul de Lucru Educaţie pentru Dezvoltare/Coordonator, Asociaţia pentru Dezvoltarea Organizaţiei-SAH ROM

* Asociaţia 'Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă-Agenda 21': Nina Cugler,

Preşedinte Executiv

* Şcoala Montessori Bucureşti: Ana-Maria Brezniceanu, Director

* Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile: Vlad Dumitrescu, Coordonator proiect

* Întrebări şi răspunsuri

Pauză de cafea: 11,30-12,00

12,00-13,00 Ateliere (I)

* Cultură civică contemporană: Asociaţia Mai Bine, Iaşi

* Abilităţi de viaţă? În fiecare zi, la şcoală: FDSC

Pauză de prânz: 13,00-14,00

14,00-15,00 Ateliere (II)

* Educaţie pentru pace şi non-violenţă: Institutul Român Pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare

în Domeniul Păcii (PATRIR), Cluj-Napoca

* Educaţie interculturală: Asociaţia A.R.T. Fusion, Bucureşti

Pauză de cafea: 15,00-15,15

15,15-15,45 Concluzii

Persoană de contact: Iuliana Rada (coordonator proiect) - iuliana.rada@fdsc.ro

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: