Pe măsură ce se apropie "inaugurarea" lui Trump, şobolănimea propagandei RO este tot mai plouată şi îşi ascunde tot mai greu ostilitatea faţă de el. Asta arată ceva foarte important: "centrul lor de comandă" nu este în zona guvernamentală SUA (acum, acolo "se întâmplă ceva").

04 decembrie 2012

Alegerile pe scurt
Reindustrializare – ha – vezi Oltchim/Arpechim și munca de tăiere a fiarelor vechi ce încă mai aduce profit din cadavrele industriei românești înșirate pe întreg teritoriul.

Absorbție de fonduri comunitare – ha, ha – vezi Moody’s și încrederea în ESM, Franța și alte cacialmale

Regionalizare – da

Federalizare și secesiune – posibil – cine citește atent cum se pune problema cu independența Cataloniei înțelege că va fi primită rapid în UE (nici nu va ieși, de fapt) plătind, desigur, taxa de supunere. Țara extinsă a secuilor cu ce e mai prejos ?

Valorificarea resurselor proprii – desigur – pentru alții.

Stabilitate politică – ha & da – adică de permutat nu e greu.

Dispariția scandalurilor – posibil – disciplină neicusorule, vine criza aia grea, ciocul mic și armonie, bancherii au nevoie de liniște.

Banca națională / cea mai populară – slogan dement, pare-se confirmat periodic de sondaje = sigur nu se țin alegeri în curtea unui ospiciu imens ?

Trăiască Rus  și grupul de la Cluj și m-am dus (nu, la alegeri nu – nu pot vota nici cu PRM că se redistribuie la USL și PD).

Pentru mai multe nelămuriri întrebați la Bogdan Teodorescu în poartă, el le știe pe toate. Fiecare cu certitudinile lui.

Ah, nu știu exact cîte luni vor trece pînă cînd UDMR va fi cooptat la guvernare, puține cred, după regionalizare s-ar putea să nu-i mai intereseze să-și aducă inestimabila contribuție și peste regățeni.
Nu, Hohenzollern nu, mai stă pe bară.

Pssst! Cică se face referendum (local, bănuiesc) pentru pornirea jafului la Roșia Montană !? Recunosc, n-am urmărit, știu și fără că prostia crește direct proporțional cu sărăcirea forțată și cu privitul la televizor. Oricum, la referendumul prin care mă voi declara independent am “plus unul” asigurat. De fapt, minus unul, dar numai după ce mă mut în secuime să le rup o bucățică, să crape Sabin Gherman de ciudă.

7 comentarii :

Riddick spunea...

Aş avea un amendament - merg să pun ştampila pe PP-DD, trebuie văzut dacă e o alternativă sau doar un apendice al PDUSL (până-n vară ne lămurim).

Riddick spunea...

Ăilalţi s-au ras pe bot de votul meu.

Crystal Clear spunea...

L-am vazut pe DD intr-o noapte ,dupa vizita in Germania ridicandu-i statuie lui Konrad Adenaur...
L-am auzit pe DD vorbund acum vreo luna despre guvern de uniune national dupa alegeri...

Simbolul cu pumnul- este unul stangist....

Sunt multe indicii care spun e tot un apendice...
S-ar putea sa-i votez doar pentru ca-i incurca pe ceilalti..

Riddick spunea...

Cel mai grav element este că a acceptat invitaţia la Berlin. Ori a fost "desecretizat" şi s-a dat semnalul despre cine-l sprijină, spre a fi votat, ori i s-a facut o oferta, ori a căzut într-o capcană, spre a fi compromis. Dar NU se cade în asemenea capcane...

În fine, până la vacanţa parlamentara ne lămurim noi.

Crystal Clear spunea...

Da, asa este!
Sa vezi ce mandru era ca l-au invitat nemtii!
La politica externa DD mi-a facut impresia ca este de o naivitate inacceptabila pentru un om politic .

O incultura politica care-i poate fi fatala

Gogu spunea...

Fara DD ! Decit daca gindim inca precum chibitii de la fotbal, dar experienta e pe pielea nastra ! Singura varianta e PRM !

Riddick spunea...

Gogu, PRM e o extensie a USL, CVT e cu "Europa", am urmărit cum votează el la Parlamentul European (inclusiv "drepturile" persoanelor gay), aşa că...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):