04 decembrie 2012

Alegerile pe scurt



Reindustrializare – ha – vezi Oltchim/Arpechim și munca de tăiere a fiarelor vechi ce încă mai aduce profit din cadavrele industriei românești înșirate pe întreg teritoriul.

Absorbție de fonduri comunitare – ha, ha – vezi Moody’s și încrederea în ESM, Franța și alte cacialmale

Regionalizare – da

Federalizare și secesiune – posibil – cine citește atent cum se pune problema cu independența Cataloniei înțelege că va fi primită rapid în UE (nici nu va ieși, de fapt) plătind, desigur, taxa de supunere. Țara extinsă a secuilor cu ce e mai prejos ?

Valorificarea resurselor proprii – desigur – pentru alții.

Stabilitate politică – ha & da – adică de permutat nu e greu.

Dispariția scandalurilor – posibil – disciplină neicusorule, vine criza aia grea, ciocul mic și armonie, bancherii au nevoie de liniște.

Banca națională / cea mai populară – slogan dement, pare-se confirmat periodic de sondaje = sigur nu se țin alegeri în curtea unui ospiciu imens ?

Trăiască Rus  și grupul de la Cluj și m-am dus (nu, la alegeri nu – nu pot vota nici cu PRM că se redistribuie la USL și PD).

Pentru mai multe nelămuriri întrebați la Bogdan Teodorescu în poartă, el le știe pe toate. Fiecare cu certitudinile lui.

Ah, nu știu exact cîte luni vor trece pînă cînd UDMR va fi cooptat la guvernare, puține cred, după regionalizare s-ar putea să nu-i mai intereseze să-și aducă inestimabila contribuție și peste regățeni.
Nu, Hohenzollern nu, mai stă pe bară.

Pssst! Cică se face referendum (local, bănuiesc) pentru pornirea jafului la Roșia Montană !? Recunosc, n-am urmărit, știu și fără că prostia crește direct proporțional cu sărăcirea forțată și cu privitul la televizor. Oricum, la referendumul prin care mă voi declara independent am “plus unul” asigurat. De fapt, minus unul, dar numai după ce mă mut în secuime să le rup o bucățică, să crape Sabin Gherman de ciudă.

7 comentarii :

Riddick spunea...

Aş avea un amendament - merg să pun ştampila pe PP-DD, trebuie văzut dacă e o alternativă sau doar un apendice al PDUSL (până-n vară ne lămurim).

Riddick spunea...

Ăilalţi s-au ras pe bot de votul meu.

Crystal Clear spunea...

L-am vazut pe DD intr-o noapte ,dupa vizita in Germania ridicandu-i statuie lui Konrad Adenaur...
L-am auzit pe DD vorbund acum vreo luna despre guvern de uniune national dupa alegeri...

Simbolul cu pumnul- este unul stangist....

Sunt multe indicii care spun e tot un apendice...
S-ar putea sa-i votez doar pentru ca-i incurca pe ceilalti..

Riddick spunea...

Cel mai grav element este că a acceptat invitaţia la Berlin. Ori a fost "desecretizat" şi s-a dat semnalul despre cine-l sprijină, spre a fi votat, ori i s-a facut o oferta, ori a căzut într-o capcană, spre a fi compromis. Dar NU se cade în asemenea capcane...

În fine, până la vacanţa parlamentara ne lămurim noi.

Crystal Clear spunea...

Da, asa este!
Sa vezi ce mandru era ca l-au invitat nemtii!
La politica externa DD mi-a facut impresia ca este de o naivitate inacceptabila pentru un om politic .

O incultura politica care-i poate fi fatala

Gogu spunea...

Fara DD ! Decit daca gindim inca precum chibitii de la fotbal, dar experienta e pe pielea nastra ! Singura varianta e PRM !

Riddick spunea...

Gogu, PRM e o extensie a USL, CVT e cu "Europa", am urmărit cum votează el la Parlamentul European (inclusiv "drepturile" persoanelor gay), aşa că...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: