20 decembrie 2012

Sever Voinescu şi critica în doi peri


Sever Voinescu este vizat spre sancţionare fiindcă ar fi susţinut un candidat PP-DD, în loc să militeze pentru candidaţii ARD. O spune Blaga.

Nu sunt un fan Voinescu, dar nu pot să nu remarc critica lui la Blaga (voalată, ce-i drept): "Sînt cîţiva şefi ai partidelor de opoziţie pe care îi ştiu bine de tot şi de aceea pun cele două întrebări. Unii sînt prostuţi în orgoliul lor, alţii pur şi simplu de vînzare. Unul, unul singur, e şi una şi alta". Că doar nu l-oi crede "prostuţ" pe Dan Diaconescu (partea cu "vânzarea" rămâne de confirmat sau infirmat). Dar pe partea PDL/ARD, "vânzarea" este o directivă eurobăsistă asumată.
De partea cealaltă, se conturează o opoziţie caraghioasă de-a dreptul.  În faţa unui USL monstrous, marii bărbaţi politici ai opoziţiei fac figură de pigmei jalnici, cărora uriaşul Ponta le-a pictat feţele şi le-a dat un şut în dos să se-nvîrtă spre hazul galeriei. 
În prima zi după nominalizarea lui Ponta la funcţia de prim-ministru, am aflat următoarele ştiri despre opozanţi: UDMR nu face opoziţie comună cu PDL, PDL nu face opoziţie comună cu PPDD, care PPDD nu face opoziţie comună cu UDMR. Şi nici cu PDL. Prin urmare, în debila opoziţie parlamentară pe care o vom avea în Parlament, nimeni nu vrea să stea de vorbă cu nimeni. De ce? Pentru că fiecare se crede mai cu moţ decît ceilalţi. Sau pentru că fiecare vrea să se arate puterii cît mai disponibil, gata de luat, fără obligaţii? 
Sînt cîţiva şefi ai partidelor de opoziţie pe care îi ştiu bine de tot şi de aceea pun cele două întrebări. Unii sînt prostuţi în orgoliul lor, alţii pur şi simplu de vînzare. Unul, unul singur, e şi una şi alta.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: