30 decembrie 2012

PP-DD şi regionalizareaDiscuţie cu noii parlamentari de Alba, Dan Coriolan Simedru (USL) şi Cornel George Comşa (PP-DD).PP-DD pare că este în favoarea regionalizării (în clip, de la momentul 28:40). Ce-i drept, este doar opinia unui deputat al PP-DD. 

Minciuna USL este că "nu se vor desfiinţa judeţele". Un document PnL îi dă de gol: "5. Crearea regiunilor, ca unităţi administrativ-teritoriale, în paralel cu menţinerea actualelor judeţe, într-o primă etapă. 6. Transferul treptat a unor atribuţii de la nivel central la nivelul regiunilor, în vederea așigurării coerenţei politicilor regionale și crearea unor unităţi administrativ-teritoriale pe model european, în cea de a doua etapă."

Preşedintele organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PP-DD, la primul congres al PP-DD din ianuarie 2012 (derulaţi în jos pagina de la acest link):
"Suntem de acord cu modificarea Constitutiei, dar consideram ca aceste demers revine unui nou Parlament, rezultat în urma alegerilor din 2012. Agream discutiile responsabile pe tema regionalizarii, dar numai în cadrul unui for legislativ legimitizat de proximele alegeri si numai în conditiile în care judetele Harghita, Covasna si Mures nu vor face parte din aceeasi entitate administrativ teritoriala cu personalitate juridica."

6 comentarii :

Riddick spunea...

"Fostul consilier al casei regale, Cornel George Comşa, va fi deputat în Parlamentul României din partea PPDD Alba. Comşa a ieşit în colegiul său pe locul trei, cu 3.920 de voturi, dar a obţinut mandatul la redistribuire."

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/ppdd-parlamentar-alba-fostul-consilier-casei-regale-cornel-comsa-iesit-deputat-redistribuire-1_50c756e5596d720091ea41cb/index.html

Riddick spunea...

Europeiştii se dau singuri de gol când vor "descentralizarea" prin regionalizare pe plan intern, şi centralizarea la nivelul UE prin "adâncirea integrării" ("cedarea masivă de suveranitate").

"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Băsescu. Şeful statuluia apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este "incert" dacă nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE". Traian Băsescu a precizat că este vorba despre punctul său de vedere, că nu sunt "decizii subterane" luate la nivelul UE, ci este "viziunea" sa cu privire la evoluţia Europei în continuare.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-vrea-statele-unite-ale-europei-fara-cedarea-de-suveranitate-europa-nu-va-mai-fi-o-putere-8630764

Anonim spunea...

De mult se bate toba cu monarhia. L-au lasat pe CHARLES si ne-o trage pe Irealitatea tv cu TRADATORUL de MIHAI. Vezi doamne suntem un popor de voievozi si domitori iar oculta are grija de noi. Ne ofera totul pe tava numai ca sa TRAIM BINE/SA MURIM RAPID.

Riddick spunea...

O să treacă repede şi prosteala asta, pe măsură ce ne îndepărtăm de 30 decembrie. Mie-mi pare bine că USL (mai ales PnL) face propagandă Casei Duda, aşa se mai trezesc idioţii care i-au votat.

Anonim spunea...

Chestia asta cu ppdd care e format din patrioti si ne va salva e din programul umoristic de revelion?

Riddick spunea...

Ne vom da seama ce-i cu PP-DD până la vacanţa parlamentară din vară. Testul final va fi votul la revizuirea Constituţiei. Numai cine va vota contra va putea pretinde că face opoziţie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):