30 decembrie 2012

PP-DD şi regionalizarea


Discuţie cu noii parlamentari de Alba, Dan Coriolan Simedru (USL) şi Cornel George Comşa (PP-DD).



PP-DD pare că este în favoarea regionalizării (în clip, de la momentul 28:40). Ce-i drept, este doar opinia unui deputat al PP-DD. 

Minciuna USL este că "nu se vor desfiinţa judeţele". Un document PnL îi dă de gol: "5. Crearea regiunilor, ca unităţi administrativ-teritoriale, în paralel cu menţinerea actualelor judeţe, într-o primă etapă. 6. Transferul treptat a unor atribuţii de la nivel central la nivelul regiunilor, în vederea așigurării coerenţei politicilor regionale și crearea unor unităţi administrativ-teritoriale pe model european, în cea de a doua etapă."

Preşedintele organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PP-DD, la primul congres al PP-DD din ianuarie 2012 (derulaţi în jos pagina de la acest link):
"Suntem de acord cu modificarea Constitutiei, dar consideram ca aceste demers revine unui nou Parlament, rezultat în urma alegerilor din 2012. Agream discutiile responsabile pe tema regionalizarii, dar numai în cadrul unui for legislativ legimitizat de proximele alegeri si numai în conditiile în care judetele Harghita, Covasna si Mures nu vor face parte din aceeasi entitate administrativ teritoriala cu personalitate juridica."

6 comentarii :

Riddick spunea...

"Fostul consilier al casei regale, Cornel George Comşa, va fi deputat în Parlamentul României din partea PPDD Alba. Comşa a ieşit în colegiul său pe locul trei, cu 3.920 de voturi, dar a obţinut mandatul la redistribuire."

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/ppdd-parlamentar-alba-fostul-consilier-casei-regale-cornel-comsa-iesit-deputat-redistribuire-1_50c756e5596d720091ea41cb/index.html

Riddick spunea...

Europeiştii se dau singuri de gol când vor "descentralizarea" prin regionalizare pe plan intern, şi centralizarea la nivelul UE prin "adâncirea integrării" ("cedarea masivă de suveranitate").

"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Băsescu. Şeful statuluia apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este "incert" dacă nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE". Traian Băsescu a precizat că este vorba despre punctul său de vedere, că nu sunt "decizii subterane" luate la nivelul UE, ci este "viziunea" sa cu privire la evoluţia Europei în continuare.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-vrea-statele-unite-ale-europei-fara-cedarea-de-suveranitate-europa-nu-va-mai-fi-o-putere-8630764

Anonim spunea...

De mult se bate toba cu monarhia. L-au lasat pe CHARLES si ne-o trage pe Irealitatea tv cu TRADATORUL de MIHAI. Vezi doamne suntem un popor de voievozi si domitori iar oculta are grija de noi. Ne ofera totul pe tava numai ca sa TRAIM BINE/SA MURIM RAPID.

Riddick spunea...

O să treacă repede şi prosteala asta, pe măsură ce ne îndepărtăm de 30 decembrie. Mie-mi pare bine că USL (mai ales PnL) face propagandă Casei Duda, aşa se mai trezesc idioţii care i-au votat.

Anonim spunea...

Chestia asta cu ppdd care e format din patrioti si ne va salva e din programul umoristic de revelion?

Riddick spunea...

Ne vom da seama ce-i cu PP-DD până la vacanţa parlamentară din vară. Testul final va fi votul la revizuirea Constituţiei. Numai cine va vota contra va putea pretinde că face opoziţie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: