10 noiembrie 2012

Marote, clişee, angoase...


Ar fi absurd sa conteste Grupul Conspirativ de la Bruxelles din moment ce toate partidele noastre parlamentare si’au exprimat adeziunea fata de ue si si’au trimis reprezentanti in forul suprem al conspiratiei. Ei sint cei ce au acceptat suprastructura Centralei eurobirocratice, nu NOI, cetatenii europeni carora li s’a rapit dreptul de a decide asupra ordinii constitutionale in care traiesc [cu exceptia irlandezilor care practic au fost santajati sa voteze inca o data in favoarea proiectului integrist produs de uneltitorii nealesi ai Centralei birocratice]. Si atunci opozitia intre politrucii pro-europeni ["eurofili"] si cei anti-europeni ["eurosceptici"] nu poate fi decat falsa, o finalitate imediata a conspiratiei, o linie politica trasata la Centru pentru a disimula consensul real ce incepe sa dea senzatia unui nou totalitarism paneuropean.
euNuke, în formă, ca de obicei:

Impresionanta vigilenta dumneavoastra in relevarea si admonestarea acestor pasunisti eurofobi invizibili, nenumiti, dar destul de multi incat sa merite un ceas de chibzuiala si combatare prin carte. Sau 2 carti: una din sfera psihiatriei si alta din sfera ideologicului.

1. Cartea isteriei colective si a paranoiei induse de discursul populist, inconstient, irational al unor politruci bastinasi. Pasamite pericolul extern ar fi un simptom al angoasei nationaliste si nicidecum o posibila realitate politica, economica, militara. Desigur, cand pericolul extern este proclamat si definit de stat el devine “real”, sursa legitima de ingrijorari patriotice, insa atunci cind este sesizat la nivel individual nu poate fi vorba decat de o tentativa de teoretizare si justificare a unor stari patologice. “Teoriile conspiratiei” sint asadar doar simple scranteli, fantasmagorii si baliverne ce nu merita luate in seama atata timp cat nu se strang prea multi “nebuni” in jurul ideilor subversive colportate de “teoreticieni” privati:

“Care este “teoria”: exista forte oculte care controleaza destinele tarii noastre, care instrumenteaza in subteran actiuni defavorabile Romaniei, iar noi suntem victime neputincioase ale acestor manevre.”
Teoriile asupra “teoriei conspiratiei” comporta un reductionism radical si se folosesc de sintagme infamante: adeptii conspirationismului sint intotdeauna niste zabauci marotati de “fortele oculte”, “de destinul” agresat al tarisoarei, “de controlul absolut” si alte asemenea aiureli.
In realitate nu exista o singura teorie a conspiratiei, ci miriade de asemenea teze, viziuni, conceptii, mituri si legende ce compun mentalul colectiv al unei societati.
De pilda crestinismul se bazeaza pe un complot, al celor 12 apostoli, iar fara activitatea conspirativa intensa a acestora personajul Hristos nici nu ar fi fost pomenit astazi. Dar, pentru ca aceasta activitate a ramas in parte nedocumentata, oamenii au fost dintotdeauna tentati sa iscodeasca, sa interpreteze si sa fantazeze pe seama golurilor biografice, pe seama intentiilor si faptelor acestor personaje ce s’au fictionalizat reciproc in textele cunoscute sub numele de evanghelii. Biblia este asadar o teorie a conspiratiei ce asaza in Centrul Puterii un dumnezeu impamantenit. E cazul sa ne ingrijoram si sa o trimitem la expertiza psihiatrica laolalta cu bisericile ce colporteaza activ aceste teorii? Poate. Dar atunci si alte conspiratii moderne ar trebui sa impartaseasca aceeasi soarta. De pilda autorii Tratatelor Uniunii Europene, cei aflati in viata, impreuna cu membrii grupului conspirator [aproximativ 27.000 de indivizi]. Ce este Uniunea Europeana? In primul rind o Cooperativa interguvernamentala unde se conspira asupra “destinelor” unor state [foste] nationale. Biblia acestei conjuratii este continuta in Tratatele Uniunii Europene. Iar cand se vorbeste de “valori europene” este necesar recursul la preceptele acestei biblii, caci altcuma nu face niciun sens.
si iata cum ajungem la cartea nr 2, ideologicul:


“Pe cale de consecinta, nu putem decat sa sustinem pe cei care, chiar la nivel de conducere politica, demasca, infiereaza astfel de manevre si trebuie sa reactionam la orice declaratii sau actiuni ale unor lideri externi care se amesteca “in afacerile noastre interne””

Binenteles, supozitii tipice teoriei asupra teoriei conspirationiste, in virtutea carora ar exista capetenii dedicate luptei cu “fiara venetica” ce agreseaza tarisoara. Dar, in realitatea politica autohtona nici un politician roman nu “demasca” caracterul negativ al conspiratiei UE. De fapt, nici nu se pronunta in acesti termeni. De ce? pentru ca sint participanti directi la conspiratie. Ar fi absurd sa conteste Grupul Conspirativ de la Bruxelles din moment ce toate partidele noastre parlamentare si’au exprimat adeziunea fata de ue si si’au trimis reprezentanti in forul suprem al conspiratiei. Ei sint cei ce au acceptat suprastructura Centralei eurobirocratice, nu NOI, cetatenii europeni carora li s’a rapit dreptul de a decide asupra ordinii constitutionale in care traiesc [cu exceptia irlandezilor care practic au fost santajati sa voteze inca o data in favoarea proiectului integrist produs de uneltitorii nealesi ai Centralei birocratice]. Si atunci opozitia intre politrucii pro-europeni ["eurofili"] si cei anti-europeni ["eurosceptici"] nu poate fi decat falsa, o finalitate imediata a conspiratiei, o linie politica trasata la Centru pentru a disimula consensul real ce incepe sa dea senzatia unui nou totalitarism paneuropean.

dar, poate ca ma insel: exista undeva, ascunsi, niste politicieni romani care au descoperit caracterul conspirativ si totalitar al Uniunii si, pe cale de consecinta, prezinta un program politic separatist, in care iesirea din Uniune ar fi imperativa pentru recapatarea “neatarnarii” natiunii [in prezent extrem de atarnata de pomenile europene oferite cu larghete de minunata si grijulia Comisie Europeana]. O conspiratie nationalista oculta, vizibila doar in ochii experimentati ai vigilentilor aparatori ai Europei, se agita in subterane pentru salvarea statului-national. Cine o fi liderul acestei formatiuni? Diaconescu, Neamtu, Becali? Nimeni nu stie, cu exceptia expertilor in speoideologie… :)

16 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cred ca exista de fapt un partid largit, unic al tradatorilor statului national.Directia in are ne duce nu poate fi decat dictatura

Crystal Clear spunea...

Cel mai grav este ca in el sunt cuprinse si elitele nationale.

euNuke spunea...

Salut, Riddick.
Multumesc pentru atentie.
Daca te intereseaza o definitie mai larga a UE, gasesti ceva si aici:
http://www.contributors.ro/economie/pe-ce-lume-traim/

Riddick spunea...

Abia acum am scos comentariile, Crystal Clear, le ştersesem din mail, din greşeală, dar le-am recuperat din Blogger. Uitasem că mai pot fi acolo. :)

Se lucrează cu mai multe orchestre şi partituri, dar cu un singur dirijor.

Salut, euNuke ! O să mă uit.

Crystal Clear spunea...

Pai ce zice tipul din linkul de mai sus e NWO....

Europa e slabita tocmai din cauza unirii a presiunii desfiintarii statelor nationale, a migratiei, exact a "corectitudinii politice "

Inca o data,tradarea vine de la "elitele" care raspandesc astfel de idei...

Riddick spunea...

Autorul, Valentin Naumescu, predă la Babeş-Bolyai, care are şi un centru Spinelli (propagandă eurofederalistă predată studenţilor).

Valentin Naumescu: Introducere în studul politicilor sociale; De la Raportul Tindemans la Proiectul Spinelli: planurile de uniune politică a Europei;

La UBB s-a ţinut în 2008 o conferinţă internaţionala cu titlul Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei", organizată de Andrei Marga.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/05/andrei-marga-propagandist-al-statelor.html

UBB e un centru antiromânesc.

Crystal Clear spunea...

In tot invatamantul superior gasesti o astfel de abordare.Asta vara am asistat la o scena la secretariatul UPBuc in care proaspetii absolventi de la facultatea de aerospatiale isi luau diploma doar ca sa plece in strainatate unde deja ii astepta jobul..Aerospatialele sunt o facultate pe care n-o poti termina daca nu ai IQ ridicat.
Universitatile romanesti pregatesc pe banii nostri exportul creierelor...

Riddick spunea...

Cu aerospaţialele nu prea mai ai unde te angaja în România, poate inginer pe la vreo linie aeriană care operează şi aici.

Crystal Clear spunea...

Problema mea nu e unde se angajeaza absolventii ci faptul ca studiile lor le platesc si eu din taxele mele.Daca ramanea in Romania sa lucreze si sa contribuie la prosperitatea nationala, taceam...
Daca din banii meu contribuie la prosperitatea altor tari , atunci sa plateasca ele studiile absolventilor de aici...

Crystal Clear spunea...

Invatamantul superior nu poate fi gratuit.
Este o investitie personala.
Sa-si plateasca studiile cine vrea s-o faca. Se pot acorda imprumutir de catre stat care apoi sa fie returnate. Asa este in multe tari

Riddick spunea...

Cu gratuitatea învăţământului superior nu-i aşa de simplu. Sunt şi unii care sunt săraci dar ar putea deveni ceva in viitor. Un sistem de burse de stat ar trebui să le asigure gratuitatea dacă performează, cu evaluare din liceu şi după.

Cu plecatul, e loterie. Trebuie să asiguri locuri în măsura necesităţilor, pe specializări.

Riddick spunea...

Nu exagerez cu bursele, există alte universităţi din afară care pot lua tineri din România după liceu, si atunci mai mult ca sigur sunt pierduţi pentru economia naţională.

Crystal Clear spunea...

N-ai cum sa-i opresti sa plece.

Sora-mea si-a facut masteratul in Canada , cu imprumut de la stat( facut la o banca, pe semnatura ei) si a trebui sa-l plateasca. Este ca o rata la casa...
Daca cineva gaseste sponsor sa-i plateadca studiile, va fi obligat prin contract sa lucreze pentru sponsor..
Nu sunt de acord sa platesc studiile altora.Este o investitie pe care n-o recuperez.

euNuke spunea...

Salut, Riddick.
Exact asta gandeam si eu despre naumescu: ca ar fi un eurocomunist, si un propagandist dedicat cauzei [unul de duzina]. De altfel acesta este si motivul pentru care il mai iau in furci cateodata stricandu'i "opera" axata pe demoralizarea romanilor [pentru a se preda mai usor in bratele Centralei UE si a liderilor sai "providentiali"].

Riddick spunea...

Văd că nu te cenzurează la Contributors. O să mai intru şi eu cu comentarii pe acolo, dar de silă am cam renunţat.

Crystal Clear spunea...

@Riddick
Si eu am incercat sa comentez si am renuntat.

Asta este si scopul: sa te saturi si sa taci.
euNuke este o exceptie,care, ca de obicei, confirma regula..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: