21 noiembrie 2012

ARD/PDL trebuie să anunţe că nu va colabora pe Constituţie cu USL, şi trebuie s-o facă URGENT !


Dar cine i-ar crede...

USL se apropie de PDL în vederea trecerii regionalizării în Constituţie. 
 
Anunţă 8 regiuni (similar variantei PDL de regionalizare) în loc de 14-15, câte avea în vedere iniţial (varianta era agreată şi de UDMR, care visa la o regiune majoritar ungurească, din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita).


Pe de altă parte, USL ar vrea şi trecerea votului cu un singur tur în Constituţie, pentru menţinerea monopolul politic al oligarhiei şi blocarea noilor partide.

Ponta: "Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adică 8. Pentru lucrul ăsta avem nevoie de o modificare a Constituţiei. Dacă vorbim de modificarea Constituţiei, trebuie să punem la punct şi sistemul electoral. Noi, pe 9 decembrie vom vota pe baza unei legi proaste. CCR nu ne-a lăsat s-o modificăm că pierdea PDL prea tare. Deci în 2013 trebuie să punem la punct sistemul electoral."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: