21 noiembrie 2012

ARD/PDL trebuie să anunţe că nu va colabora pe Constituţie cu USL, şi trebuie s-o facă URGENT !


Dar cine i-ar crede...

USL se apropie de PDL în vederea trecerii regionalizării în Constituţie. 
 
Anunţă 8 regiuni (similar variantei PDL de regionalizare) în loc de 14-15, câte avea în vedere iniţial (varianta era agreată şi de UDMR, care visa la o regiune majoritar ungurească, din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita).


Pe de altă parte, USL ar vrea şi trecerea votului cu un singur tur în Constituţie, pentru menţinerea monopolul politic al oligarhiei şi blocarea noilor partide.

Ponta: "Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adică 8. Pentru lucrul ăsta avem nevoie de o modificare a Constituţiei. Dacă vorbim de modificarea Constituţiei, trebuie să punem la punct şi sistemul electoral. Noi, pe 9 decembrie vom vota pe baza unei legi proaste. CCR nu ne-a lăsat s-o modificăm că pierdea PDL prea tare. Deci în 2013 trebuie să punem la punct sistemul electoral."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: