21 noiembrie 2012

ARD/PDL trebuie să anunţe că nu va colabora pe Constituţie cu USL, şi trebuie s-o facă URGENT !Dar cine i-ar crede...

USL se apropie de PDL în vederea trecerii regionalizării în Constituţie. 
 
Anunţă 8 regiuni (similar variantei PDL de regionalizare) în loc de 14-15, câte avea în vedere iniţial (varianta era agreată şi de UDMR, care visa la o regiune majoritar ungurească, din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita).


Pe de altă parte, USL ar vrea şi trecerea votului cu un singur tur în Constituţie, pentru menţinerea monopolul politic al oligarhiei şi blocarea noilor partide.

Ponta: "Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adică 8. Pentru lucrul ăsta avem nevoie de o modificare a Constituţiei. Dacă vorbim de modificarea Constituţiei, trebuie să punem la punct şi sistemul electoral. Noi, pe 9 decembrie vom vota pe baza unei legi proaste. CCR nu ne-a lăsat s-o modificăm că pierdea PDL prea tare. Deci în 2013 trebuie să punem la punct sistemul electoral."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Radu Bălănescu (Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, la gala MLNR), 2019: "Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru".

Postări populare (nu P.P.E. !):