12 iulie 2012

Repetiție generală pentru FURTUL MARE, de la următorul referendum constituțional


  • la fel ca în 2003, referendum pe două zile (duminică+luni ? sâmbătă +duminică ?) 
  • peste noapte se vor "opera" urnele de vot; ăsta trebuie să fie motivul de contestare a unei eventuale OUG modificate în acest sens 
  • în 2003 s-a hotărât prelungirea referendumului cu o zi chiar în ziua inițială; au fost proteste slabe, cum vor fi ele acum ? 
  • în 2003 s-a furat pe față cifra prezenței (reală - sub 40%, oficială - peste 55%) spre a se putea valida referendumul 
Acum nu e numai pentru Băsescu, o fac ca să nu mai fure pe față cifra de prezență, ca în 2003 (reală - 39-40%, comunicată - peste 55%). 

De ce să fure iar ? Pâi, cine vine să voteze pentru o Constituție care ar conține regionalizarea și normele eurodiktatului fiscal ?!


Inpolitics: Referendumul extins – asul din mâneca guvernului Ponta
Un referendum extins înseamnă unul a cărui desfășurare să aibă loc nu în una, ci în două pînă la trei zile. Procedura este analizată intens la guvern în aceste zile, potrivit informațiilor intrate în posesia Inpolitics, în condițiile în care legislația actuală nu interzice acest lucru. Astfel, legea 3/2000, privind referendumul, prevede explicit că doar referendumurile locale se pot derula într-o singură zi, nu și cele naționale. Mai mult, există deja precedentul din 2003, cînd românii au avut la dispoziție două zile, în loc de una, pentru a vota noua Constituție. Argumente în favoarea procedurii se găsesc fără probleme, ținînd cont de importanța scrutinului, ca și de faptul că, spre deosebire de alegerile obișnuite, în cazul referendumului urnele de vot se închid la orele 20,00 și nu 21,00. Pe de altă parte, prelungirea referendumului nu poate fi contestată de către adepții lui Băsescu, întrucît nu poate fi înfățișată convingător drept o șmecherie ori ceva imoral: la urma-urmei, cu cît mai mare participarea, cu atît mai bine pentru democrație, iar votul românilor nu este sub nicio formă influențat de durata scrutinului.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: