12 iulie 2012

Vocea Rusiei sprijină puciul USL și face aluzii despre o acțiune internațională care ar fi convenit o schimbare de regim în România



Vocea Rusiei: La un moment dat, comportamentul lui Băsescu în plan extern a devenit atât de iritant pentru anumite forţe geopolitice încât scoaterea lui din joc a devenit un subiect în cadrul negocierilor marilor puteri

La prima vedere, Traian Băsescu a fost un vasal perfect al SUA: a trimis trupe în Irak şi Afganistan, a permis instalarea scutului anti-rachetă (transformând România într-o ţintă prioritară pentru rachetele nucleare ruseşti), a lansat atacuri verbale la adresa Rusiei şi a fost un promotor al intereselor americane în cadrul forurilor decizionale europene. În aceste condiţii, mulţi dintre susţinătorii chiriaşului de la Cotroceni au considerat că protecţia americană a regimului Băsescu este o chestiune stabilă şi imutabilă. Realitatea s-a dovedit a fi foarte diferită.Venirea la Bucureşti a generalului Clark şi reorientarea rapidă a poziţiei ambasadorului Gitenstein arată că Washingtonul a decis să susţină USL în lupta politică internă. În ciuda tuturor eforturilor lui Băsescu de a fi vasalul perfect, ba chiar ideal, al SUA, el a ajuns în situaţia de a fi lichidat din punct de vedere politic de către factorii de decizie din administraţia americană.

Corneliu Turianu: Ce votăm: suspendarea Preşedintelui sau suspendarea statului de drept ?

Reamintesc ca legiferarea prin ordonanţe ale Guvernului este limitată prin Constituţie, atât ca domeniu, cât şi ca perioadă în care se pot emite ordonanţe. Astfel, în ceea ce priveşte domeniul „delegării legislative”, Constituţia prevede în art.115 alin.1 că  „Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice”. Or, cum art.73 alin.3 include în categoria de legi organice „organizarea şi desfăşurarea referendumului”, rezultă indubitabil că referendumul nu poate face obiectul delegării legislative. Aşa fiind, regimul ordonanţei fiind astfel strict determinat de art. 115, ordonanţa – fie ea simplă sau de urgenţă – este nulă de drept ori de câte ori este emisă în absenţa unei legi de abilitare legislativă ori în baza unei astfel de legi de abilitare, dar în domenii care fac obiectul legii organice.

Mercenarul Dan Andronic îl compară pe Viktor Orban cu Victor Ponta

Deutsche Welle face aluzii despre sancțiuni simbolice aplicate României

"România-UE: ce se vrea şi ce se poate"

Lobby pentru reprezentanțe regionale ale României la Bruxelles

De fapt, lobby pentru regionalizare !

Statele Unite au declasificat o scrisoare a lui Mugur Isărescu către Banca Federală

• În documentul declasificat de americani, datat, cel mai probabil, la începutul anilor ‘90, Mugur Isărescu își expune intențiile pe termen lung cu privire la România 
• În planul lui Isărescu, este schițată privatizarea economiei românești
• Șeful BNR vorbește despre intențiile sale privind "reformarea sistemului economic și bancar" din România și Europa de Est


Scandal cât Casa Scânteii în USL. Rus de la Interne dă 18.308.612 de votanţi pentru demiterea lui Băsescu

Cristian Tudor Popescu – biografia neromanțată

La scurt timp, în ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit în împrejurările deja cunoscute. C.T. Popescu a influenţat ancheta cât a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. Şi tot el, se spune, a avut acces la seiful în care Tinu îşi ţinea dolarii necheltuiţi pe acţiuni, de la Taher. Imediat a preluat funcţiile lui Tinu de preşedinte CRP şi de director la “Adevărul”, fixându-şi un salariu de 10.000 de euro. Împreună cu Anna Maria Tinu l-a scos de la moştenire pe fiul natural al celui ce-l făcuse “om”, Andrei Iucinu-Tinu.

Viktor Orban se opune unor eventuale taxe venind dinspre FMI sau UE

Rădăcinile naziste ale "Bruxelles/UE"

UE este o structură dictatorială care serveşte unor interese corporatiste globale care ameninţă – încă o dată – vieţile a sute de milioane de oameni din întreaga Europă. Mai mult, dacă cetăţenii Europei nu acţionează acum, această structură va rămâne pe loc timp de generaţii viitoare şi va subjuga întreaga lume sub controlul său.
Din cauza concepţiei sale fundamental nedemocratice – cu Comisia UE deţinând întreaga putere executivă iar Parlamentul UE având doar rolul de frunză de smochin – structura UE nu este reformabilă. De aceea, ea trebuie să fie respinsă public de oameni, demontată şi eventual înlocuită de un sistem cu adevărat democratic de reprezentare: o Europă a oamenilor, de către oameni şi pentru oameni.
Demontarea influenţei dictatoriale a intereselor corporatiste care guvernează peste UE – şi astfel peste popoarele Europei – este o precondiţie pentru eliminarea pe scară largă a celor mai răspândite boli ale zilelor noastre inclusiv bolile cardiovasculare şi cancerul. Prin obţinerea controlului asupra bolii, vom putea crea o lume mai sănătoasă– pentru copiii noştri şi generaţiile viitoare.


Lobby iranian în România - expoziție de fotografii din Iran la Cluj, apoi la București

TVR Cultural a organizat o zi de prezentare a Iranului chiar pe 11 septembrie 2011, la comemorarea a 10 ani de la atentate.

The Guardian: Micii fermieri din România sunt discriminați în favoarea agriculturii industrializate

Romania must not sell out traditional farmers to the biotech giants
Romania's smallholder farmers are being denied EU funding as ministers allow the encroachment of large-scale agribusiness


Eforturile internaţionale de a-l îndepărta pe premierul Viktor Orban au eşuat

De ce vrea Moscova să salveze Ciprul de la faliment

UE mai face un pas către unificarea fiscală

2 comentarii :

Anonim spunea...

Eu ma tot intrebam "Uite si la astia din parlament... Oare ce i-a apucat?." Nu a trecut mult timp si a aparut scrisoarea (desecretizata) a GUVERNATORULUI care trebuie demis. Narodul inca DOARME. Nu trebuie trezit nici de ZIUA IMNULUI NATIONAL.

Riddick spunea...

Au apărut aluzii cum că Isărescu nu mai place unei părți din establișment, care vrea să-l schimbe cu unul mai eficace, pentru mutările care se intenționează a se face foarte curând.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: