23 iunie 2012

S-au tras două gloanțe în Adrian Năstase ?



Primul dintre ele printr-o cută a gâtului trasă convenabil în afară, ca să nu atingă glonțul niciun organ vital.

Celălalt, prin umăr, potrivind traiectoria astfel încât să pară o continuare a celei de dinainte, și având grijă să ocolească clavicula și articulația umărului.

Se putea și "dintr-o bucată", dar era riscant pentru umăr.

Cel mai important punct - al doilea glonț trebuia să credibilizeze varianta "smulgerii armei de către polițist", deci de aici traiectoria descendentă. Nu era altfel neapărat necesară o suferință în plus. S-or fi făcut teste de prezență a reziduurilor de pulbere arsă pe mâinile polițistului ?

La a doua tragere puteau fi o problemă urmele de pulbere pe umărul lui Năstase, dar se puteau elimina cu o pânză pusă deasupra.

Pentru a controla "a doua parte a traiectoriei", revolverul ar fi trebuit plasat sub bărbie.

Teoria mea cade dacă lungimea aparentă a găurii din gât (canalul parcurs de glonț) este comparabilă cu "raza cercului" gâtului.

Dacă nu i s-au administrat sedative (morfină, etc.) o fi fost fiindcă le primise deja în timpul "ședinței de tragere" ? Sau era ser fiziologic pe post de sedative - cele administrate (?) de echipajul salvării ?

3 comentarii :

Riddick spunea...

Trebuie să apară tomografia gâtului odată și odată, acolo e adevărul - dacă va fi poza reală, bineînțeles.

Cross-section of Neck - Medical Illustration, Human Anatomy Drawing

http://findlaw.doereport.com/generateexhibit.php?ID=2424&ExhibitKeywordsRaw=&TL=4294967295&A=42409

Iar unul dintre gloanțe, oprit de cine știe ce obiect de prin casă, a fost ignorat sau descris ca un glonț tras anterior de Năstase, stresat de turnura procesului (au fost informații de acest gen). Pentru maximă credibilitate, gloanțele ar fi trebuit trase în camere diferite.

Desigur, mai există și varianta zero - nu s-a tras deloc, au fost doar create niște cicatrici care să mimeze "orificiile create de glonț".

Evenimentul a fost controlat de USL integral (salvare, internare, investigații medicale).

Pot fi folosite și probe false (fotografii false, tomografii false).

Riddick spunea...

Un desen care explică traiectoria. Se observă că glonțul a ("re")intrat - ce convenabil - pe sub claviculă, unghiul excluzând atingerea articulației umărului, sau a unor vase importante de sânge ori a nervului brațului drept.

http://1.1.1.3/bmi/www.impactnews.ro/fullimg/66581

http://www.impactnews.ro/News/INFOGRAFIE-Traiectoria-glon%C5%A3ului-tras-de-Adrian-N%C4%83stase-66581#

Dar dacă e așa, ar fi trebuit să țină capul pe spate la al doilea foc.

Riddick spunea...

https://www.facebook.com/prioritate.dedreapta/posts/198505503608702


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: