18 iunie 2012

Grecia - majorități trucate, democrație de carton, epava se hurducăie pe drumul spre nicăieri



După cum am mai explicat aici, legea electorală din Grecia este o farsă, manufacturează majorități convenabile minorității. Legea electorală este de tip african, cu primă de 50 de mandate (16,67 % din parlament) pentru primul partid clasat, sau cu majoritate din oficiu (adică 151 de mandate) pentru partidul care are minim 39% voturi.

Nea Dimokratia are doar trei procente voturi peste Syriza, dar cu 20 de procente mai mulți parlamentari (129/43% vs 71/23,7%). Majoritatea reală este Nea Dimokratia + PASOK (adică exact partidele care au creat actualul dezastru grec), indiferent ce coaliție se va face din punct de vedere formal. PPEiștii și socialiștii sunt cozile de topor ale Bruxelului. În toate statele membre. Deasemenea, și liberalii (ALDE).
Grecia: rezultate oficiale după numărarea a 99,84% din buletinele de vot

Partidul grec Noua Democraţie /dreapta conservatoare/ a obţinut 29,66 % din voturi la alegerile de duminică, respectiv 129 de mandate în Parlament /din totalul de 300/, situându-se pe primul loc, după numărarea oficială a 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne, relatează AFP.

Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 % , respectiv 33 de mandate.

Pe locurile următoare se situează formaţiunile politice Grecii Independenţi /dreapta naţionalistă/, cu 7,51 % din voturi, respectiv 20 de mandate, Zori Aurii /neonazistă/, cu 6,92 %, 18 mandate, Stânga Democratică /Dimar/, cu 6,25 %/, 17 mandate, KKE /comuniştii/, cu 4,5 %, 12 mandate.

Un comentariu :

Riddick spunea...

M-a vizitat "Ciuluș" (el e ! el e !):


Commission Europeenne (158.169.9.14) [Label IP Address] 0 returning visits
Belgium

(No referring link)
18 Jun 10:25:26
Prioritate de dreapta


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: