18 iunie 2012

Grecia - majorități trucate, democrație de carton, epava se hurducăie pe drumul spre nicăieri



După cum am mai explicat aici, legea electorală din Grecia este o farsă, manufacturează majorități convenabile minorității. Legea electorală este de tip african, cu primă de 50 de mandate (16,67 % din parlament) pentru primul partid clasat, sau cu majoritate din oficiu (adică 151 de mandate) pentru partidul care are minim 39% voturi.

Nea Dimokratia are doar trei procente voturi peste Syriza, dar cu 20 de procente mai mulți parlamentari (129/43% vs 71/23,7%). Majoritatea reală este Nea Dimokratia + PASOK (adică exact partidele care au creat actualul dezastru grec), indiferent ce coaliție se va face din punct de vedere formal. PPEiștii și socialiștii sunt cozile de topor ale Bruxelului. În toate statele membre. Deasemenea, și liberalii (ALDE).
Grecia: rezultate oficiale după numărarea a 99,84% din buletinele de vot

Partidul grec Noua Democraţie /dreapta conservatoare/ a obţinut 29,66 % din voturi la alegerile de duminică, respectiv 129 de mandate în Parlament /din totalul de 300/, situându-se pe primul loc, după numărarea oficială a 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne, relatează AFP.

Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 % , respectiv 33 de mandate.

Pe locurile următoare se situează formaţiunile politice Grecii Independenţi /dreapta naţionalistă/, cu 7,51 % din voturi, respectiv 20 de mandate, Zori Aurii /neonazistă/, cu 6,92 %, 18 mandate, Stânga Democratică /Dimar/, cu 6,25 %/, 17 mandate, KKE /comuniştii/, cu 4,5 %, 12 mandate.

Un comentariu :

Riddick spunea...

M-a vizitat "Ciuluș" (el e ! el e !):


Commission Europeenne (158.169.9.14) [Label IP Address] 0 returning visits
Belgium

(No referring link)
18 Jun 10:25:26
Prioritate de dreapta


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: