18 iunie 2012

Grecia - majorități trucate, democrație de carton, epava se hurducăie pe drumul spre nicăieriDupă cum am mai explicat aici, legea electorală din Grecia este o farsă, manufacturează majorități convenabile minorității. Legea electorală este de tip african, cu primă de 50 de mandate (16,67 % din parlament) pentru primul partid clasat, sau cu majoritate din oficiu (adică 151 de mandate) pentru partidul care are minim 39% voturi.

Nea Dimokratia are doar trei procente voturi peste Syriza, dar cu 20 de procente mai mulți parlamentari (129/43% vs 71/23,7%). Majoritatea reală este Nea Dimokratia + PASOK (adică exact partidele care au creat actualul dezastru grec), indiferent ce coaliție se va face din punct de vedere formal. PPEiștii și socialiștii sunt cozile de topor ale Bruxelului. În toate statele membre. Deasemenea, și liberalii (ALDE).
Grecia: rezultate oficiale după numărarea a 99,84% din buletinele de vot

Partidul grec Noua Democraţie /dreapta conservatoare/ a obţinut 29,66 % din voturi la alegerile de duminică, respectiv 129 de mandate în Parlament /din totalul de 300/, situându-se pe primul loc, după numărarea oficială a 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne, relatează AFP.

Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 % , respectiv 33 de mandate.

Pe locurile următoare se situează formaţiunile politice Grecii Independenţi /dreapta naţionalistă/, cu 7,51 % din voturi, respectiv 20 de mandate, Zori Aurii /neonazistă/, cu 6,92 %, 18 mandate, Stânga Democratică /Dimar/, cu 6,25 %/, 17 mandate, KKE /comuniştii/, cu 4,5 %, 12 mandate.

Un comentariu :

Riddick spunea...

M-a vizitat "Ciuluș" (el e ! el e !):


Commission Europeenne (158.169.9.14) [Label IP Address] 0 returning visits
Belgium

(No referring link)
18 Jun 10:25:26
Prioritate de dreapta


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Pleşu, 2002: "Criteriul unificării e, însă, deocamdată, unul predominant economic şi financiar. Europa unită e - sau tinde să fie - o piaţă bine organizată. Se imaginează o sumedenie de facilităţi comerciale, monetare, vamale, care să facă viaţa întreprinzătorilor mai uşoară şi pe aceea a europenilor mai geometrică. Încercarea nu e lipsită de interes şi a dat deja rezultate semnificative. Întrebarea care se pune e în ce măsura această reformă mai curând administrativă e la înălţimea proiectului politic şi spiritual numit "unificarea europeană".

Postări populare (nu P.P.E. !):