30 aprilie 2012

"Duda zilei", martie-aprilie 2012



martie

1. Leonard Orban poate crede că se mai sperie cineva de Babau:
"Dacă în urma acestei crize Uniunea Europeană se va dezintegra, nu exclud reapariția războaielor pe continentul european".
Nu sunt foarte multe opțiuni pentru Grecia, dar nu cumva să se ia în considerare singura corectă, revenirea la drahmă și devalorizarea, decât strângerea curelei pe un termen neprecizat și în condițiile dictate de alții:
"E de dorit ca Grecia să rămână în zona euro. Nu sunt foarte multe opțiuni pentru această țară. Am văzut câteva evaluări privind riscurile pentru acest stat. Se vorbește de o devalorizare a drahmei ceea ce va scade drastic puterea de cumpărare a cetățenilor greci".


2.  Mr Kel, live, din Bruxel:
"E clar că, de bună-voie, cele 25 de state semnatare împart controlul naţional pe buget şi fiscalitate cu Comisia Europeană, care-şi face rolul de jandarm al respectării Tratatului. Euro nu e numai moneda ţărilor euro, ci moneda UE, iar statele non-euro au o derogare. În materie fiscală ar fi de semnalat acordul pentru o serie de măsuri care să aibă ca scop colectarea mai bună. Deocamdată, România nu-şi schimbă sistemul fiscal. Pentru Uniune nu este suficient dar poate în câţiva ani se va putea merge mai departe: spre exemplu prin unificarea sistemelor de taxe, unificare sistemelor de pensii. Cred într-o Europă federalizată ca singură soluţie să fim la pupitrul de comandă a procesului de globalizare. Cert este că noi considerăm un succes faptul că România este parte a acestui tratat, mai ales că am fost printre cei care au reacţionat cel mai aspru la prezentarea lui. Politicienii nu au decât să facă ce vor cu acest tratat. Eu consider că trebuie ratificat cât mai rapid. Eu am conştiinta împăcată că am făcut ce trebuie pentru viitorul României".
Derogare au doar cei care au solicitat-o, nu şi România. Las' că valorează cât o ceapă degerată, dar măcar au comis gestul. "Noi", nu.
 

4.  Gushin știe care e jocul cu piesele existente acum pe tabla de șah:
"Pentru România, prevăd o îmbunătăţire substanţială, de această dată avem intermediarul potrivit în relaţia cu Rusia, respectiv Germania, care este partenerul strategic al României în UE şi care este un partener strategic al Rusiei", a explicat Guşă. Un alt argument pentru îmbunătăţirea relaţiei România-Rusia, susţine analistul politic, este că la Bucureşti există o "tripletă nu doar pragmatică, ci şi bună cunoscătoare a avantajelor colaborării cu Rusia" - Traian Băsescu - "mai înţelept în cel de-al doilea său mandat", Mihai Răzvan Ungureanu şi Cristian Diaconescu.
E simplu, dealtfel. Nu trebuie să ai doctoratul la Sorbona. 

5.  După Cristian Preda, trebuie ausweis extern pentru politica internă de alianţe:

"În opinia mea, singurul partener veritabil ce poate fi avut în vedere e PNȚCD, partid membru, la fel ca și PDL, al Partidului Popular European. Orice altă asociere va avea nevoie de o justificare foarte solidă în sânul familiei noastre europene. Cu atât mai mult cu cât numele propus de Colegiul Director conține referința la identitatea populară. Cunoscând – din contactele săptămânale de la Parlamentul European – care e stilul politic al PPE, nu văd cum ar putea fi apărată ideea unui acord cu partide de stânga, populate cu politicieni acuzați de corupţie sau cu personaje exotice de genul Becali".
De parcă PPE nu a încheiat aranjamente cu socialiștii europeni, pe care le-a respectat...

6.  Isărescu ne pregăteşte sufleteşte în legătură cu anumite evenimente care vor afecta leul ?
O panică bancară se tratează cu munţi de bani vizibili. O panică iraţională, moment pe care l-am trăit de câteva ori, ultima dată în 2000, şi niciodată n-a fost tratat cu sfaturi. La ghişeu, dacă ai cumva neinspiraţia să ţii o teorie monetaristă, sporeşti panica, retragerile sunt şi mai mari. Să ştiţi că BNR are o rezervă de bani tipăriţi, substanţială, câteva zeci de procente bune din masa monetară. Este un stoc de rezervă indispensabil.“

7.  Magistrala cuvântare. Huiduielile ocazionale (de la balcon, nu din sală) au fost strict electorale, nu împotriva porcăriilor antinaționale debitate de la tribună.
"Recomandarea mea: Parlamentul să aprobe tratatul integral, cu intrare integrală in vigoare. România nu va face pași inapoi, chiar dacă în Europa va fi recesiune în a doua parte a anului. Acest tratat intră abia acum în faza de dezbatere publică. Criticii tratatului spun că România trebuia să negocieze mai bine. Vă asigur că acești oameni nu știu ce vorbesc.Tratatul a fost conceput strict pentru zona euro. Noi și Polonia am susținut ca la acest tratat să poate adera și statele care nu fac parte din zona euro. Încă nu s-a făcut suficient, dar atât s-a putut face politic la acest moment. În opinia mea, atunci când politic se va putea face mai mult, se va merge spre unificarea sistemului de taxe, unificarea legislațiilor privind investițiile, redevențele etc. Chiar și TVA, daca nu cumva și pensii și salarii, în ultima etapă. E un proces ireversibil, în care nu avem altă soluție decât să mergem înainte pentru că niciun stat singur nu poate face față efectelor globalizării. UE are o singură soluție pentru a se afla pe puntea de comandă a procesului de globalizare: Uniunea Statelor Europene, cu o foarte puternică integrare. Niciun stat al UE, singur, în diverse etape de evoluție, nu va putea face față procesului de globalizare. De aceea, exprim în fața dvs convingerea că drumul către care ne îndreptăm încet dar sigur e cel de a realiza Statele Unite ale Europei, altfel vom face ce facem acum, fiecare în parte".

8.  Consilierul pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul (Vass), anunță de 8 martie pe blogul său "sfârşitul masculocraţiei".
Dedic această postare zilei de 8 martie: Când vremea unei idei a sosit, nimic nu o mai poate stăvili: sfârşitul masculocraţiei

9.  Ce mi-e PDL, ce mi-e USL...
Și doar ne mai promisese USL 10 ani de austeritate.
"Noi, în 2013, că rămâne domnul Băsescu la putere sau că venim noi, practic trebuie să venim să le tăiem salariile înapoi la oameni. E o mare păcăleală". (Ponta) 

11.  Prioritățile urgente ale "relației strategice euro-ruse" (după Severin) - sprijinirea regimului Putin și abținerea de la a-l critica:
"Cutremurele în ocean produc valuri gigantice care calamitează viața uscatului limitrof. De aceea UE este tot atât de interesată în transformarea progresistă a Rusiei cât și Rusia însăși. În atare scop ea dispune de instrumentul Parteneriatului pentru modernizare. Din nefericire, eficacitatea acestuia este subminată de dogmatismul ideologic, complexul de superioritate, narcisismul, dezbinarea internă, egoismele naționale, deficitul de viziune și lipsa de voință politică ale UE. Mai mult ca niciodată implozia politică a Rusiei amenință echilibrul Europei. Mai mult ca niciodată apare limpede că Europa are nevoie de o Rusie stabilă, puternică și democrată. Spre aceasta se poate merge nu dându-i lecți de democrație sau de reformă lui Vladimir Putin și nici incercând decuplarea sancționatorie, respectiv izolarea Rusiei sau izolarea de Rusia. Construcția interoperabilității cu Rusia, integrarea efectivă a Rusiei, circumscrisă de respect reciproc, în ordinea europeană și euro-atlantică, precum și cooperarea structurată întru asigurarea dezvoltării economice sănătoase și durabile a Rusiei, devin priorități urgente ale relatiei strategice euro-ruse".

12.  Deutsche Welle - propagandă pentru regionalizarea în forma propusă de USL:
"Cealaltă variantă, către care pare să încline Opoziţia, este aceea a unui sistem bicameral în care Senatul să devină o cameră a regiunilor. Opoziţia ar trebui să înţeleagă că, dacă nu va susţine cu toată puterea descentralizarea, va rămâne fără argumente în bătălia pentru conservarea bicameralismului.
 Un Senat al clerului, al marilor universităţi, al camerelor de comerţ sau de agricultură, aşa cum era el la 1923, nu mai este cu putinţă. Singurul mod de a oferi substanţă Senatului este de a-l transforma într-o cameră în care sunt reprezentate interesele regiunilor. Prin urmare, bicameralismul fără o largă descentralizare a administraţiei nu are niciun viitor".
Varianta reală care se doreşte a fi impusă este cea a USL, cu guverne şi parlamente regionale. Adică, STAT FEDERAL NEDECLARAT ! Contrar Art.152.1 din Constituție ("Limitele revizuirii").

13. 
"Reprezentantul României" la FMI, Mihai Tănăsescu, cu o mică previziune:
Totodată, chiar dacă politic este greu de acceptat o asemenea majorare, ea trebuie să conducă la reluarea încrederii între parteneri, ceea ce va duce automat ca multe ţări din zona non-euro să poată participa mai activ la suplimentarea cu resurse a FMI pentru asigurarea stabilităţii financiare în Europa. Aceste timide semne de restabilizare trebuie însă însoțite de determinări politice importante, pentru că un asemenea proces complex de reașezare, restructurare și chiar de redefinire a economiilor respective trebuie continuat și în afara ciclurilor politice și trebuie să conducă spre un continent stabil și credibil în fața partenerilor internaționali. 

14.  Politicieni din toate partidele au ajuns maimuţoi prestatori TV
Politicienii fac ŞTIRILE la REALITATEA TV
Printre cei care au acceptat până acum invitaţia Realitatea TV se numără: Valeriu Zgonea (PSD), Cristina Pocora (PNL), Viorel Hrebenciuc (PSD), Ioan Ghişe (PNL), Petre Roman (PNL), Sulfina Barbu (PDL), Oana Niculescu Mizil (ex-PSD), Elena Udrea (PDL), Adriana Săftoiu (PNL), Daciana Sârbu (PSD). 

15.  PDL se va scufunda şi din cauza obsesiei cu regionalizarea. Sever Voinescu:
”Am primit cu încurajare declaraţiile recente ale domnului preşedinte Marko Bela care a spus că UDMR, în măsura în care se va ajunge la o variantă care să convină intereselor sale politice, ar fi dispus să discute chiar în 2012 despre o reorganizare administrativ-teritorială în condiţiile în care acest proces se va întinde, evident, pe mai mulţi ani. Este o dovadă că dacă aduci argumente până şi o poziţie care părea la un moment dat inflexibilă, a colegilor de la UDMR, devine mai raţională. În momentul acesta suntem pe un teren pe care acceptăm că putem discuta constructiv. Deci vom continua şi discuţiile pe proiectul reorganizării administrativ-teritoriale. Va trebui să vedem pas cu pas, să plecăm cu o hartă prestabilită nu este o soluţie. Rămâne să vedem dacă ne-am înţeles şi pe principiu. Pentru că ceea ce a dus la flexibilizarea poziţiei UDMR a fost perspectiva că acest proces va dura câţiva ani. Acum îmi dau seama că domniile lor au crezut că este vorba de un proces care se va întâmpla acum, repede, în câteva zile, şi lucrul acesta, poate, i-a speriat. Suntem într-o fază premergătoare anumitor discuţii”.


18.  Continuă dezinformarea privind aşa-zisa natură "naţională", "patriotică", "antirusească" a regimurilor Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu.
După Adevărul, acum Evenimentul zilei.
Cine vrea să se lămurească, să citească capitolul The Fifth Disinformation Operation: Romanian "Independence" (Part II, 6.17. - pag. 183-193) din cartea "New Lies for Old" a lui Anatoli Goliţin. 

19.  Ministerul Educaţiei învârte cum vrea procentele. O treime din părinţi resping clasa pregătitoare, la finalul primei etape de înscriere. La un total de 302.223 copii recenzaţi, numai 95.435 sunt înscrişi la clasa pregătitoare, mult sub cifra celor înscrişi până acum la clasa I, 142.633. Apare discrepanţa procentului de la clasa I faţă de cel de la clasa pregătitoare (60% vs 40%, neputând exista asemenea fluctuaţii, de 33-50% din numărul copiilor născuţi la o diferenţă de un an).
"În urma centralizării datelor transmise de inspectoratele şcolare, după prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare/clasa I (5-16 martie), în baza de date a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au fost înregistrate 236.068 fişe de înscriere. Dintre acestea, 95.435 (40%) sunt pentru clasa pregătitoare, respectiv 142.633 la clasa I. Toate aceste fişe au fost validate. Raportat la numărul total de 302.223 de copii recenzaţi, aceste cifre reprezintă 79%".


21.  Guvernul
a aprobat și va trimite la parlament pentru votare în regim de urgență legea de ratificare a Tratatului fiscal interguvernamental, semnat de 25 de state UE. Probabil că urgența se referă (și) la pierderea majorității de la Senat, mai mulți parlamentari (inclusiv senatori) ai coaliției declarând că vor candida la alegerile locale. Deocamdată tratatul fiscal pare o afacere internă a coaliției, deși USL s-a declarat de acord cu ratificarea sa și cu introducerea în Constituție a limitei maxime a deficitului.

22.  USL a început să organizeze manifestații împotriva exploatării gazelor de șist.
Ar fi o alternativă (oricum, limitată) la gazele importate din Rusia și o inițiativă bună a guvernării actuale, care s-a exprimat totuși pentru exportul de gaze din producția internă. Opoziția a inițiat un proiect de lege împotriva gazelor de șist, iar la Bruxelles face lobby împotriva petrolului provenit din alte surse decât OPEC și Rusia. 

23.  Nu este clar de ce trebuie să dea România cam 113 milioane de euro drept contribuţie la laserul de mare putere de la Măgurele (proiectul ELI). Nu mai întrebăm cum a intrat în proiect România şi cam la ce i-ar folosi laserul de mare putere, că nu are rost. 

25.  După ce-a caricaturizat-o ani în șir la limita de jos a vulgarității în revista lui, Plai cu boi, Elena Udrea acceptă o masă cu Dinescu, la emisiuniea “Politică şi delicatesuri" de la Realitatea TV. A mai fost la moșia Dinescu, în 2009, în perioada precampaniei electorale, deși Dinescu presta pentru opoziție, iar "pamfletele" din Plai cu Boi continuau.

26.  Obama îi promite lui Medvedev că "după alegeri" va fi "mai flexibil" în chestiunea scutului antirachetă. Conversație surprinsă de un microfon deschis din apropierea lor.
 

27.  Scenariul congresului PDL prinde contur - lupta dintre garda veche şi secta paleologilor. Piticu' e pa indiferent de câştigător.
Vasile Gherasim, Cezar Preda, Mihaela Popa, Sebastian Lăzăroiu.

28.  Legea de aderare a României la tratatul eurofiscal este trimisă spre ratificare la parlament.

29.  După Ungureanu, vânzarea extrem de suspectă a zăcămintelor de cupru este ceva nemaipomenit. "Grămada de fiare vechi" a lui Petre Roman, redivivus. Mă mir că nu le mulţumeşte că ne-au luat de pe cap un zăcământ inutil, o moştenire cu bucluc. Suprasubscrierea înseamnă chiar că preţul iniţial era absolut derizoriu:
"Să vezi că o companie în faliment, o gaură neagră, se poate vinde cu de patru ori preţul pe seama credibilităţii unui Guvern care abia s-a instalat şi, la câteva zile după aceasta, să vezi un pachet minoritar de acţiuni vândut într-o suprasubscriere incredibilă, de peste 150%, mie mi se pare că sunt nişte simptome bune. Probabil că este o febră. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naşte din nou".
 

30.  Mituitul achitat, mituitoarea condamnată
Deci inculpatul Adrian Năstase, având antecedente penale, este condamnat (cu suspendare) pe motiv că l-a șantajat pe ambasadorul-denunțător-depozitar, Ioan Păun, pentru a nu pomeni de banii primiți de șantajist drept mită de la mituitoarea Irina Jianu, dar este absolvit de acuzația de luare de mită. Mituitoarea însă, este condamnată cu executare pentru dare de mită unui om achitat pentru luare de mită.


31.  Unul nu poate susține, altul nu se poate abține.

Preda: "PDL București a ales între Silviu Prigoană și mine. Primul va fi candidat la Primăria Bucureștiului. Am luat notă de această decizie, dar nu pot susține candidatura celui care a cerut excluderea mea drept condiție a propriei sale participări. “Între timp, a uitat” – veți spune. Așa e. Nu e ceva nou: personajul e construit din răzgândiri. E un lux pe care nu ni-l permitem. Situația politică actuală e dezastruoasă, fiindcă până ieri toate opțiunile păreau să fie proiectate cu totul altfel".

Paleologu: "PDL a incercat sa-l convinga pe Raed Arafat sa candideze la Primaria Municipiului Bucuresti, dar acesta a refuzat".

aprilie

1.  Lui Cristian Preda îi pare rău că PDL pare să se trezească: "Traian Băsescu nu mai reprezintă o autoritate politică pentru PDL, n-o mai face, nu mai este recunoscut, nu mai are autoritate, nu mai este căutat. În acest moment PDL nu recunoaște în Ungureanu un lider politic".

2.  Continuă propaganda de doi bani a guvernului, spre a justifica "privatizarea" Cupru Min:
"Cupru Min nu a reușit să se dezvolte pe cont propriu, acest lucru nu s-a putut face tocmai pentru că nu avea acces la credite. Listările de pachete minoritare vor continua într-un calendar bine stabilit. Noi continuăm o politică de dreapta la nivelul acestui Guvern și considerăm privatizările o soluție".
Pâi cum să aibă acces la credite, când România (prin guvernul PSD) a negociat înainte de aderarea la UE Capitolele 6 Concurență și ajutor de stat și 11 Uniunea economică și monetară, care interzic ajutoarele de stat, iar Alianța DA hotărâse din 2006 privatizarea Cupru Min ?! Cum să fie pusă pe picioare societatea ?
"România acceptă în întregime acquis-ul comunitar în vigoare la data de 31 decembrie 1999, nu solicită nici o perioadă de tranziție sau derogare și va fi în măsură să aplice în întregime, la data aderării, acest acquis".


3.  Trepăduşii au găsit cauzele scăderii încrederii românilor în Uniunea Europeană.
 

 - Fie sunt proşti şi leneşi: Este o relaţie total nevrotică cu UE. Trebuie să trecem la o fază realistă. Acum avem o nevroză, nu euro-scepticism. Este o euro-supărare. Românii s-au supărat pe UE pentru că nu e o vacă de muls care să se mulgă singură. 
 - Fie televiziunile nu fac destulă propagandă: Europa virtual nu există în grila televiziunilor generaliste (ProTV, Antena1, PrimaTV etc) iar în privinţa aşa-numitelor televiziuni de ştiri, „temele europene" abordate cu precădere în 2011 au fost imaginile prezentate pe larg cu violenţele din Grecia şi lamentările prelungite cu privire la faptul că „mămăliga nu explodează".

4.  PnL a înregistrat domeniul senatorulporno.ro

Explicaţia ar putea simplă. Candidatul USL la Primăria Cluj, Marius Nicoară, a fost suprins uitându-se la un filmuleţ porno în plenul Senatului, episod care i-a adus lui Nicoară porecla "senatorul porno". Este posibil ca PNL să fi înregistrat domeniul de teamă că ar putea să le-o ia înainte adversarii politici.
Ziare.com
 

5.  USL preia lozinca lui Băsescu din 2004, "a venit să-și ia tainul", Sever Voinescu ne minte în față. Da, nu se vinde zăcământul, dar de la 100% al statului acum rămâne o redevență de circa 10-15%, adică e ca și când ai fi făcut cadou peste 80% din 15-20 de miliarde de euro.
"Cupru Min a fost evaluat în anul 2006 la 18 milioane de euro, o nouă evaluare a avut loc în 2011: 56 de milioane, iar preţul obţinut peste 200 de milioane. Nicio secundă odată cu această vânzare nu s-au vândut resursele de cupru ale României, s-a vândut un business, care printre active în patrimoniul său are şi o licenţă de exploatare de cupru pentru o anumită perioadă. Toate acuzaţiile sunt false şi dacă mergem mai departe pe calea unui raţionament nu logic, ci politic, găsim interese antinaţionale în spatele lor. Ceea ce facem este să protejăm interesul naţional, să protejăm independenţa României şi să asigurăm repet că resursele naturale sunt darul lui Dumnezeu pentru poporul român şi naţiunea este cea care să beneficieze de asta".


7.
#1: Ăștia nu s-au învățat minte, le va trebui un șoc. După eșecul vânzării către Roman Copper, Ministerul Economiei anunță că va relua privatizarea Cupru Min.
"Roman Copper nu a aderat la aceste condiţii. Ministerul Economiei va analiza situaţia creată şi suntem pregătiţi să reluăm privatizarea (ministrul economiei).

#2: Șeful PnL se joacă de-a naționalismul cu lopățica și găletușa:
"Camarazi, pentru că dacă Victor Ponta vi s-a adresat astăzi, o fac și eu pentru că suntem camarazi, suntem frați de arme, într-un război pe care nu noi l-am pornit dar pe care va trebui să-l câștigăm aducând pacea. Avem nevoie să înțelegem o dată pentru totdeauna și să credem că singura sursă de putere e cetățeanul, nu serviciile secrete, nu combinațiile politice, nu oamenii din alte țări. Vă mai chem, prieteni de dreapta și de stânga, să mai avem curajul de a fi împreună și fără teamă naționaliști. Vreau să fim naționaliști. Cât de naționaliști? Cât francezii, cât englezii, cât germanii, cât polonezii, ungurii sau grecii. Nu mai mult, nici mai puțin. Ne e teamă să spunem asta, dar atâta vreme cât am dovedit că suntem deschiși spre valorile europene, putem spune clar "Da, suntem naționaliști pentru că vrem să fim o națiune puternică". O națiune puternică înseamnă stat puternic. O politică naționalistă înseamnă că respectăm și apărăm identitatea națională, interese naționale și o națiune în sine".


8.  Radu Câmpeanu la Realitatea TV : "PRM este un partid de dreapta condus de un foarte bun român, nu poate fi comparat cu PP-DD".
În statut, PRM se definește ca partid de stânga.

9.  Macovei confirmă că Ungureanu nu joacă pentru PDL, ci doar îl folosește:
„M-a bucurat foarte mult ce a spus, este necesară o mișcare nouă în România. Cum vrea să o facă nu știu, dar o parte din PDL poate să contituie baza acestui partid. Probabil că l-aș urma. Nu am discutat cu colegii, dar cred că există mulți care l-ar urma. Am încredere în el, poate fi un lider puternic”.

10.  "Tainul" la a doua lectură
"Ştim toţi artificiul prin care Cupru Min a mai reuşit să obţină profit anul trecut, pur şi simplu nu a făcut investiţii pentru deschiderea fronturilor în vederea exploatării de suprafaţă în continuare. Artificial domnii manageri şi-au creat condiţii să încaseze probabil prime pentru profitul realizat, dar compania nu are bani să îşi extindă frontul de exploatare".
"Este însă clar România nu are miliardele de euro de care ar fi nevoie pentru a importa tehnologiile necesare exploatării acestor resurse: aur, cupru, gaze de şist în condiţii în care să putem spune că mediul este protejat. De aceea, parteneriatul cu firme străine mi se pare singura soluţie".
2004: "Delegaţia franceză se află într-o vizită electorală, mai ales că a venit să-şi ia tainul".


11.  Eurocartelul PDL-PSD-PnL-PC-UDMR-UNPR, unanim în sprijinirea eurodiktatului fiscal

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat miercuri, în unanimitate, proiectul de Lege pentru Ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanța în cadrul Uniunii Economice si Monetare. 

13.  TRU despre "vechea demagogie" și cele două false variante din eurocartel:
"Așa zisele noutăți, cum ar fi naționalismul, cum ar fi campania pentru păstrarea demnității naționale, apărarea patrimoniului național, nu sunt altceva decât variante ale unei vechi demagogii. [...] Și, pentru că sunt puține, vor să închida accesul la ele, o trupă care se premiază la infinit și care nu are altă monedă de schimb decât să intensifice, să mărească, să incendieze dacă se poate teme ca naționalismul, autonomia în raport cu Uniunea Europeană, demnitatea națională în sfârșit recuperată. Astea sunt cele două variante, între astea va fi de ales, asta este miza".
 

15.  TVR la Phenian/Pyongyang
"Zi istorică pentru Coreea de Nord, care sărbătoreşte împlinirea a 100 de ani de la naşterea "preşedintelui etern", Kim Ir Sen. Echipa TVR, aflată la Phenian, a avut ocazia să vadă toate aceste manifestări, prin care nord-coreenii îşi comemorează fostul lider".

16.  Nimic despre datoria restantă a Germaniei către România
"Partea germană a salutat adoptarea de către Guvernul român a Tratului privind pactul fiscal şi determinarea de a asimila la nivel decizional în România măsurile serioase, responsabile, care au fost promovate în ultima perioadă de cancelarul Merkel. Partea germană consideră că semnalul dat de România prin ratificarea acestui tratat reprezintă un argument foarte serios pentru încrederea investitorilor în România, dar şi pentru credibilitatea ţării noastre pe pieţele financiare europene".

17.  Înalţii funcţionari publici nu trebuie să se subordoneze guvernelor naţionale, spune Comisia Europeană
Statele UE trebuie să semneze angajamente de credibilitate legate de raportarea datelor statistice pe care le trimit la Eurostat, biroul oficial de statistică al UE, iar directorii agenţiilor naţionale de resort trebuie să aibă independenţă totală şi să nu fie numiţi politic, a anunţat astăzi comisarul responsabil de acest domeniu Algirdas Šemeta. Directorii acestor institute trebuie să fie numiți exclusiv pe criterii profesionale (adică fără nicio motivație politică), în conformitate cu o procedură pe deplin transparentă, și trebuie să beneficieze de autonomie totală în activitatea lor. Ei trebuie să fie independenți în luarea deciziilor cu privire la modul de elaborare, de producere și de difuzare a statisticilor, precum și în gestionarea institutelor de statistică.
 

18.  Guvernul menţine obiectivul trecerii la euro în 2015
O mare parte din măsurile de austeritate au tocmai acest scop (deşi e clar că nu va putea fi atins în 2015).

19.  Minciuni peste minciuni 
Comisia Europeană ar putea să ramburseze României, în 2012-2013, peste 14 miliarde euro
Suma estimată a fi rambursată României de către Comisia Europeană în perioada 2012-2013, pe principalele fonduri post-aderare, este de peste 14,068 miliarde euro, conform Programului de Convergenţă pentru 2012-2015. Pentru 2012 este estimată a fi rambursată de CE o sumă de circa 5,873 miliarde euro, iar în 2013 - 8,196 miliarde euro.


20.  Noi măsuri privind regionalizarea României
 

Guvernul a aprobat Programul Multianual de Modernizare a Administraţiei Fiscale pentru perioada 2012-2016. Pentru atingerea obiectivelor acestuia, s-a adoptat măsura îmbunătăţirii structurii organizatorice prin „reorganizarea aparatului teritorial pe o structură regională şi reducerea în continuare a reţelei de administraţie fiscală”. Aceasta înseamnă că vom avea structuri regionale de conducere, în localităţile desemnate anterior a fi capitale regionale, şi birouri ale Administraţiei Fiscale în fostele reşedinţe de judeţ. Prin aceasta se reconfigurează, pe tăcute, harta ţării, autorităţile actuale intenţionând a ne pune în faţa faptului împlinit, când nu vom mai avea ce face decât să acceptăm situaţia. Se reconfirmă, astfel, ideea potrivit căreia, indiferent de nevoile sau dorinţele exprimate de majoritatea populaţiei, cei care se află temporar la putere fac doar ceea ce vor ei.
Eurotempo

22.  Se găsesc bani de europropagandă pentru prefinanţarea de la Trezorerie a unor proiecte cu fonduri europene şi nu se găsesc bani pentru pensionari ?
Premierul a cerut un răgaz pentru a stabili sursele de finanțare. Este vorba despre restituirea unei sume de peste 300 de milioane de euro, iar ministrul de Finanțe, Bogdan Drăgoi, e așteptat să se întoarcă luni de la Washington. Guvernul ar urma să propună un calendar al operațiunii, care urmează să se facă în etape. Specialiștii susțin că ar fi imposibil ca restituirea acestei sume și reîntregirea salariilor bugetarilor să se facă simultan.
De Ce News
Ministerul Finanţelor va solicita Guvernului să aloce în tri­mestrul al doilea pentru împru­muturi către autorităţile de management al fondurilor UE 2,4 mld. lei (550 de milioane de euro), după ce în trimestrul I valoarea împrumuturilor din Trezorerie pentru proiectele europene s-a ridicat la 1,4 mld. lei (320 mil. euro), a anunţat ministrul finanţelor Bogdan Drăgoi.
Ziarul Financiar

23.  Un proiect de lege iniţiat de PDL şi adoptat de Senat restricţionează dreptul de deplasare şi permite mutarea minorilor în centre de plasament, după bunul plac al funcţionarilor
Potrivit proiectului, părintele care urmează să obţină un contract de muncă în străinătate ar urma să fie obligat să numească o persoană, din familia extinsă, în grija căreia va rămâne minorul. Persoana în grija căreia va fi încredinţat copilul trebuie să fie cu cel puţin 18 ani mai în vârstă decât copilul, să dispună de echivalentul salariului minim brut pe economie, să fie familiarizată cu creşterea unui copil şi să nu aibă în îngrijire mai mult de trei copii minori. Iniţiatorii mai propun ca persoana în grija căreia va fi lăsat copilul să treacă de un test psihologic, realizat de un specialist SPAS din cadrul primăriei localităţii de reşedinţă. În proiect se mai prevede că, în situaţia în care minorul nu este tratat corespunzător, acesta poate fi mutat într-un centru de plasament, la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din unitatea admistrativ teritorială în care se află copilul.
 

24.  În România s-a instaurat dictatura şi cenzura, prin trepăduşii partidelor numiţi la CNA
Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate în ultima lună de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) - fără precedent în istoria Consiliului - a culminat în şedinţa de marţi cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea) şi unul "împotrivă" (Constantin Duţu).
 

25.  EuroBăse nu dă voie. De parcă nu electoratele decid cine vine la putere.
"Nu lipsit de interes a fost şi subiectul legat de evoluţiile către formaţiuni radicale în interiorul UE şi am subliniat că există un risc pe care trebuie să-l prevenim, acela de a nu da acces la putere formaţiunilor extremiste, fie că ele sunt în vechea Europă sau în Europa mai nou membră a UE".

26.  Academia Română - împotriva normalității, modifică definiții în DEX
Cuvântul "iubire" era definit în DEX ca "sentiment de dragoste faţă de o persoană de sex opus", această precizare "de sex opus" fiind înlăturată în noul tiraj. Termenul "homosexual", în explicaţia căruia erau folosite cuvinte ca "înclinaţie patologică" sau "anormală", este explicat acum drept "persoană care manifestă atracţie faţă de persoane de acelaşi sex". Totodată, la "heterosexualitate" nu mai este făcută precizarea "personalitate normală".


27.  Personaje asociate formal ori informal cu PDL au pornit atacul împotriva... vechii gărzi (cea care a pierdut congresul din 2011 !). Ungureanu, hâțânat de sfori în continuare.

"Secta" îl bagă la înaintare pe Pinalti (care a trădat la congres) ca să provoace o situație în care "gruparea reformistă" ar putea părăsi "onorabil" partidul și ar putea porni un nou proiect politic.
Madame Blogary: PDL, la rîndul lui, trebuie să scape de grei și de oportuniști și să se refacă, sub conducerea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Pînă acum exista scuza că PDL are nevoie de voturi în Parlament pentru a-și menține guvernul. Acum nu mai are. Deci poate scăpa fără emoții și regrete de vechea gardă și de oportuniști. Orice altă soluție este sinucigașă.
TRU:
În definitiv, discuția esențială privește PDL și capacitatea de inovație a singurului partid de la care pot porni lucrurile ce ne vor separa de tradiția toxică în care ne învîrtim. Mihai Răzvan Ungureanu, proaspătul ex-Prim Ministru martirizat prostește de Ponta, e un capital deschis iar lecția dezgustătoare venită de la mutanții importați nesăbuit în partid cere despărțirea PDL de metodele și persoanjele tradiționale.


28.  USL promovează agenda regionalizării în programul de guvernare. O idee mai veche, pe care acum a reluat-o.
În prima lună de guvernare ar urma să se modifice Legea-cadru a descentralizării. Deasemenea, ar urma să se desfiinţeze Ministerul Dezvoltării, având în vedere că din 2012 se realizează trecerea de atribuţii şi de competenţe de la Guvern către regiuni.


29.  Oprescu, însoțit de kulturnicii USL (R. Theodorescu, C. Bălăceanu-Stolnici &Co) au inaugurat o statuie-batjocură a împăratului Traian, la intratea în Muzeul Național de Istorie.
La fel ca Țeapa lui Ghilduș și celelalte sculpturi-kitsch din Piața Revoluției (Maniu, Carol I), are rolul de a distorsiona istoria națională.


30.  Gushin (
aghent Putin) îl căinează pe Ungureanu
"Foarte greu în aceste vremuri. Îl consider o victimă a lui Traian Băsescu pe Mihai Răzvan Ungureanu. Am o părere bună despre Mihai Răzvan Ungureanu ca lider politic, însă n-o să poată să-și coaguleze o mișcare politică așa cum ar fi trebuit să fie, cu oameni noi, în absența prerogativelor de prim ministru. Ar putea să cadă victimă disperării PDL în a formata o mișcare politică, dar care nu va fi veritabilă. Și asta o să-l piardă pe el. Din păcate, o spun cu toată considerația mea pentru Mihai Răzvan Ungureanu".

2 comentarii :

Gogu spunea...

Iar drumul luminos inainte e asigurat si de acesta(mi-a trecut dorul de Ciorbea, care tot asa a inceput):http://www.mediafax.ro/politic/ponta-vrea-prima-sedinta-de-guvern-in-8-mai-in-care-sa-aprobe-scrisoarea-de-intentie-catre-fmi-9582491/
Stabilitate , ai ?!?!

Riddick spunea...

Pâi da' 8 mai e ziua Partidului, nu ? Cum, "care Partid" ?! Partidul. ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: