18 ianuarie 2012

Reacții la Schulz



Votat cu 387 de voturi din 670 de buletine validate, în urma înţelegerii cu popularii europeni - cel mai mare grup din Parlamentul European -, Martin Schulz a anunţat că vrea să fie un „partener al Comisiei Europene". El vrea să lupte împotriva celor care pun suveranitatea naţională înaintea celei europene şi să nu lase agenţiile de rating să rămână „mai puternice decât democraţia".

Criticile la adresa agenţiilor de rating au fost incluse şi în „felicitările" pentru noul preşedinte. „Cei care pretind că democraţia nu poate fi decât naţională încă nu au înţeles că suntem deja în epoca globalizării şi că trăim în secolul 21. Cei care rezistă la ideea de suveranitate a Europei dau suveranitatea reală unor operatori anonimi de pe pieţe care nu sunt supuse niciunui control democratic", a spus preşedintele Comisiei Europene, José Barroso.



Nigel Farage (Marea Britanie, președintele UKIP, grupul eurosceptic EFD)



Clip al UKIP (grupul EFD)




Guy Verhofstadt (Belgia, președintele grupului liberal ALDE)

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Stii cumva cum au votat TRU si CP ?

Riddick spunea...

Nu ştiu la TRU, CP a votat cu Diana Wallis de la ALDE, "fiindcă nu poate vota un socialist".

iar_singuri spunea...

Apropo de Schulz si de europeism...
Cu ăsta si cu vizita lui Ponta de informare si luare a binecuvantarii lucrurile-s clare - acceptul a fost dat.

Poate oi fi eu prea pesimist/paranoic, dar cred ca nu le foloseste nicicum - pentru urmatorii 2-3 ani - o tara care creste binisor si e dinafara euro.

Vom vedea care e pozitia UE vizavi de noi; deja unul de la S&D (dracu stie cine or fi astia, probabil ceva socialisti) a mârâit la noi.
Cu toate gandurile bune, cu toata fidelitatea, cu tot efortul nostru de a ne gasi un aliat si un sprijin, ma tem ca se vor debarasa de Base (de noi) extrem de usor... e chestiune de zile pana cand ne vom lamuri.

E de urmarit pozitia UE si pozitia SUA.

Riddick spunea...

Nu ne pot ataca pe noi și pe Ungaria, ne-ar pune automat în aceeași tabără, ori ei vor să arate că "Ungaria este izolată". Plus că PPE nu-și va ataca lingăii proprii care guvernează la București în numele UE-i.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: