18 ianuarie 2012

Reacții la Schulz



Votat cu 387 de voturi din 670 de buletine validate, în urma înţelegerii cu popularii europeni - cel mai mare grup din Parlamentul European -, Martin Schulz a anunţat că vrea să fie un „partener al Comisiei Europene". El vrea să lupte împotriva celor care pun suveranitatea naţională înaintea celei europene şi să nu lase agenţiile de rating să rămână „mai puternice decât democraţia".

Criticile la adresa agenţiilor de rating au fost incluse şi în „felicitările" pentru noul preşedinte. „Cei care pretind că democraţia nu poate fi decât naţională încă nu au înţeles că suntem deja în epoca globalizării şi că trăim în secolul 21. Cei care rezistă la ideea de suveranitate a Europei dau suveranitatea reală unor operatori anonimi de pe pieţe care nu sunt supuse niciunui control democratic", a spus preşedintele Comisiei Europene, José Barroso.



Nigel Farage (Marea Britanie, președintele UKIP, grupul eurosceptic EFD)



Clip al UKIP (grupul EFD)




Guy Verhofstadt (Belgia, președintele grupului liberal ALDE)

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Stii cumva cum au votat TRU si CP ?

Riddick spunea...

Nu ştiu la TRU, CP a votat cu Diana Wallis de la ALDE, "fiindcă nu poate vota un socialist".

iar_singuri spunea...

Apropo de Schulz si de europeism...
Cu ăsta si cu vizita lui Ponta de informare si luare a binecuvantarii lucrurile-s clare - acceptul a fost dat.

Poate oi fi eu prea pesimist/paranoic, dar cred ca nu le foloseste nicicum - pentru urmatorii 2-3 ani - o tara care creste binisor si e dinafara euro.

Vom vedea care e pozitia UE vizavi de noi; deja unul de la S&D (dracu stie cine or fi astia, probabil ceva socialisti) a mârâit la noi.
Cu toate gandurile bune, cu toata fidelitatea, cu tot efortul nostru de a ne gasi un aliat si un sprijin, ma tem ca se vor debarasa de Base (de noi) extrem de usor... e chestiune de zile pana cand ne vom lamuri.

E de urmarit pozitia UE si pozitia SUA.

Riddick spunea...

Nu ne pot ataca pe noi și pe Ungaria, ne-ar pune automat în aceeași tabără, ori ei vor să arate că "Ungaria este izolată". Plus că PPE nu-și va ataca lingăii proprii care guvernează la București în numele UE-i.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: