26 martie 2012

Se pregătește congresul-mascaradă al PDL pentru înlocuirea lui Boc cu Ungureanu



Pretextul congresului ar putea fi posibilul eșec al lui Boc la primăria Cluj.


Băsescu face curățenie în PDL

Timpul oferit vechii garzi din PDL a expirat, iar cine nu a inteles sa se retraga de buna voie este pus pe faras de DNA si DIICOT.

Mai pe sleau spus, in culisele dambovitene se spune ca Traian Basescu s-a saturat sa astepte ca vechea garda democrata sa faca pasul inapoi si de aici provine tot necazul care s-a abatut asupra alesilor democrati, fie ei locali sau parlamentari. Care, in ultimele doua saptamani, au devenit clientii preferati ai DNA si DIICOT. Unde nu s-a putut ataca direct, anchetele au luat-o pe dupa visin. Asa s-a trezit Mircea Toader cu ”bomba” Boldea explodandu-i in mijlocul Galatiului si Ioan Oltean implicat in ancheta referitoare la apropiatii sai bistriteni, Ioan Andreica si Liviu Rusu. In aceeasi nota, se spune ca telenovela pedelista clujeana nu s-ar termina cu Sorin Apostu si Radu Bica, ci urmeaza ca Daniel Buda, liderul PDL local, sa primeasca si el un rol.

PDL, pregatit ”la cheie” pentru Ungureanu

Considerand suspect atata ghinion abatut dintr-o data asupra unui partid aflat la putere, multe voci pun necazurile abatute asupra pedelistilor pe seama lui Traian Basescu. Despre care de mult se stie ca a tot insistat pe langa veteranii partidului sa faca un pas inapoi si sa lase figuri noi la carma formatiunii. Si cum, in Romania, totul se reduce la scenarii, ”curatarea” in ritm fortat a PDL-ului este citita de multi in cheia congresului de vara despre care a inceput sa se vorbeasca deunazi. Pe scurt, se spune ca scopul final este intronarea lui Razvan Ungureanu ori in fruntea PDL, dar a unui PDL innoit, demn de un asemenea lider, ori a unei noi miscari sau formatiuni create in jurul democratilor. Intamplator sau nu, in timp ce PDL este trecut prin toate apele, Ungureanu se plimba in fiecare duminica prin targ, ba cu pustiul de mana, ba cu ministrul Justitiei (alt independent!) la o cafea. Cum strategia este imbatabila atunci cand se urmareste cresterea rapida a cotei unui politician, este logic sa presupunem ca intr-adevar se pregateste ceva.

6 comentarii :

Riddick spunea...

De fapt, congres poate fi şi în cazul victoriei: "Nu pot vedea şi de oraş şi de partid între două avioane, o fi an electoral, dar nici pe clujeni nu-i pot lăsa 6 luni, blabla".

Crystal Clear spunea...

Ungureanu nu este membru PDL.
Cred ca vor sparge PDL si vor face alt partid... ( NR..)

Riddick spunea...

Cică se trag sfori să devină membru. PnL nu l-a exclus, ca pe moş Meleşcanu. Or şti ei ceva.

Anonim spunea...

Nu cred ca e NR. NR a jucat prost. Cred ca e Alba ca Zapada. Incepe, practic, marea debarasare-curatenie de primavara-vara. S-ar putea sa devina respirabila si politica noastra.

Riddick spunea...

Am îndoieli solide că se mai poate scoate ceva pozitiv din actualele partide parlamentare.

Trebuie partide noi, radicale, antiestablișment.

Crystal Clear spunea...

Da !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: