07 iunie 2011

"Importaţi petrol de la OPEC sau din Rusia, că este ecologic"



Ce se mai ajută tovarăşii internaţionalişti între ei...


Strasbourg, 7 iunie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA) a salutat, luni în plenul PE, dorinţa UE de a încheia până la sfârşitul anului negocierile pentru Acordul economic şi comercial cuprinzător cu Canada. El a subliniat totodată necesitatea finalizării unui acord ambiţios din punct de vedere al aspectelor sociale şi de mediu, atrăgând în mod special atenţia asupra problematicii petrolului extras din nisipuri bituminoase. Importul acestui tip de petrol, spune Cutaş, nu ar trebui permis către Uniunea Europeană.

Potrivit mai multor studii, în comparaţie cu procedeele convenţionale de extragere a petrolului, cel care are la bază nisipuri bituminoase produce cantităţi considerabil mai mari de dioxid de carbon. Acesta are de asemenea efecte nocive asupra pământului şi a apelor.

'Vreau să subliniez importanţa finalizării negocierilor Acordului economic şi comercial cuprinzător UE - Canada, prin care s-ar întări relaţiile comerciale şi economice deja semnificative dintre cele două părţi, aducând efecte benefice', a declarat deputatul european.

'În cadrul negocierilor, executivul european trebuie să urmărească promovarea unui acord comercial ambiţios, care să susţină comerţul echitabil şi să conţină elemente de protecţie socială şi de mediu obligatorii din punct de vedere legal', a subliniat acesta.

'Acordul nu trebuie să pună în pericol capacitatea Uniunii de a revizui Directiva privind calitatea combustibilului şi de a refuza importul petrolului extras din nisipuri bituminoase, a cărui exploatare produce mai mult dioxid de carbon decât extragerea petrolului convenţional şi are efecte nocive majore asupra mediului. Refuzând acest tip de petrol, Uniunea Europeană ar rămâne credibilă în ceea ce priveşte dorinţa sa de a proteja mediul şi de a respecta obiectivele Protocolului de la Kyoto', a adăugat Cutaş.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Toti semidoctii pretind ca se pricep la chimie.
A facut bine Ungaria care a pus in Constitutie ca astfel de verdicte sunt date numai si numai de oamenii de stinta, specializati

Riddick spunea...

În Canada, stânga de toate culorile (liberali, ecologişti, quebecoises...) a dus o campanie furibundă împotriva exploatării nisipurilor bituminoase din nord, că "astfel s-ar distruge porţiuni mari din tundra arctică" (un pustiu îngheţat si nepopulat). Agenda reală este menţinerea dependenţei energetice (faţă de arabi, Iran, Venezuela, Rusia...).

Crystal Clear spunea...

Si in Canada politica este o catastrofa ! O multime de mafioti.

Si cand te gandesti ca este una dintre cele mai bogate tari din lume.....

Riddick spunea...

După recentele alegeri, dreapta (conservatorii) a câştigat o majoritate clara, nu mai au nevoie de liberali pentru sprijinirea unui guvern minoritar.

Crystal Clear spunea...

Eu stiam de Quebec ca oricine vine la conducere ori e mafiot ori e quebecoise :)....

Riddick spunea...

Cam aşa este. Dar Quebec nu-i toată canada. Acolo Franţa întreţine subversiunea separatistă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: